• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Goed zorgen voor nu en later

Je wilt goed zorgen voor de mensen van wie je houdt. Niet alleen nu, maar ook voor als je er straks niet meer bent. Daarom is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Het zijn misschien niet altijd de leukste zaken om over na te denken maar wel belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringen, je (levens)testament of zaken als voogdij of uitvaartwensen. Regel het nu goed, dan kun je later nog meer genieten van alle mooie momenten samen.

Papieren wensenboek aanvragen

In het papieren wensenboek beschrijf je eenvoudig hoe jij je afscheid voor je ziet en wat je laatste wensen zijn. We sturen het wensenboek per post naar je toe.

Gratis tijdschrift LATER aanvragen

Het tijdschrift LATER staat boordevol met interessante verhalen over… later. We geven je graag dit tijdschrift cadeau.

Advies nodig?

De VoorelkaarDesk adviseert je bij al je vragen rondom samenwonen, trouwen, schenken, erven of het opstellen van een (levens)testament.

Praatstuk

Hoe steun je iemand die het moeilijk heeft zonder jezelf uit het oog te verliezen? Het praatstuk helpt je om zaken bespreekbaar te maken en je dierbare troost en hulp te bieden.

Mooie momentenkaarten

Leg de 22 mooiste momenten van je baby vast met de gratis kaarten en maak waardevolle herinneringen voor later.

Zeven van je Leven-vragenspel

Welk liedje brengt je terug naar het mooiste moment met je gezin? Of welk liedje mag nooit ontbreken op je verjaardag? Met het Zeven van je Leven-vragenspel willen we je inspireren om via muziek je meest bijzondere, mooie en soms ook verdrietige herinneringen samen te delen.

Zeven van je Leven-vragenspel

Met dit online vragenspel willen we je inspireren om via muziek je meest bijzondere, mooie en soms ook verdrietige herinneringen samen te delen. Ben jij er klaar voor?

Bezoek Uitvaartmuseum Tot Zover

Nederlands Uitvaartmuseum en Kenniscentrum Tot Zover in Amsterdam is het vierde uitvaartmuseum in de hele wereld. Hoe we als samenleving omgaan met de dood vertelt ons wie we zijn. Tot Zover maakt hoogwaardige exposities, die ons inspireren om na te denken over sterfelijkheid.

‘Onze liefde voor elkaar was vanaf dag één genoeg.’

Mimi (54) en Thierry (55) zijn al 32 jaar onafscheidelijk. Ze zijn stapelgek op elkaar, maar zijn niet zo van de grote liefdesverklaringen. Wij vroegen ze na te denken over hun Zeven van je Leven; zeven liedjes die hun leven beschrijven. Voor het eerst plakten ze woorden op hun mooie liefde. Thierry: ‘Mimi is mijn alles, mijn hele wereld. Ze is m’n vrouw, de moeder van mijn kinderen, m’n beste vriend.’

Zwanger en nadenken over later

Omdat je zwangerschap een hele leuk maar ook een ingrijpende periode is, hebben we een checklist opgesteld. Hiermee streep je alle regeldingen één voor één af.

Maak jouw lijst aan

Welke zeven liedjes vertellen het verhaal van jouw leven? Bewaar en deel jouw liedjes op de www.dezevenvanjeleven.nl.

‘Door de Zeven van je Leven hebben we veel herinneringen herbeleefd.’

HJ (48) en Marco (52) zijn ruim twintig jaar beste vrienden. Ze helpen elkaar groeien, liggen in een deuk om niks en maken bijzondere reizen samen. Door de Zeven van je Leven op te schrijven, is hun band nog meer verdiept. Marco: ‘Ik heb me nog een keer extra gerealiseerd wat voor een bijzondere vriendschap wij hebben.’

‘Roos en ik draaien graag de hele avond plaatjes.’

Tijdens hun derde date hielp Chris (27) Rosalie (24) verhuizen. Samen met haar vader sleepte hij haar wasmachine naar beneden. Vanaf dat moment was het eigenlijk wel ‘aan’, vinden ze. Chris en Rosalie zijn nu een jaar samen en muziek speelt een belangrijke rol binnen hun relatie. Chris: ‘Als ik het lied 2021 van Vampire Weekend hoor, denk ik aan alle momenten die ik het afgelopen jaar met Roos heb meegemaakt.’

‘Muziek kan je dicht bij iemand brengen die heel ver weg is.’

Van jongs af aan maakt Maud (26) muziek met haar vader Noek (82). Hij speelt gitaar, zij zingt – ergens op een podium of gewoon samen op de bank. Veel van de herinneringen die ze hebben, hebben te maken met muziek. Maud: ‘Toen papa in het ziekenhuis lag en we niet naar hem toe mochten, luisterde ik veel naar You’ve Got a Friend. Het is het eerste lied dat we ooit samen voor publiek hebben gespeeld.’

Vind de zeven liedjes van jouw leven met deze 8 tips

Muziek kan ons helpen waardevolle herinneringen vast te houden of terug te halen. Welke zeven liedjes vertellen het verhaal van jouw leven? Deze tips helpen je bij het opstellen van jouw Zeven van je Leven.

‘Het voogdij-gesprek was pittig en emotioneel.’

Checklist toekomst kind

Welke steuntjes in de rug kunnen we onze kinderen geven? Je leest het in onze checklist voor een zorgeloze toekomst voor je kind.

Geboortechecklist

Wij snappen dat je aan honderd-en-één dingen denkt als je net een kindje hebt gekregen. Maar er zijn ook zaken waar je minder graag aan denkt. Om je te helpen hebben we een handige geboortechecklist opgesteld.

Verhalenbundel

Wat geef jij een ander mee in dit leven? In onze verhalenbundel lees je verhalen over tradities en levenslessen. Laat je inspireren!

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

In gesprek over je (levens)testament

Het opstellen van een (levens)testament kan best confronterend zijn, voor zowel jou als je naasten. Hoe betrek je jouw geliefden hierbij en welke onderwerpen zijn goed om te bespreken?

Hulp nodig bij het vastleggen van de voogdij?

Heb je een voogd in gedachten maar twijfel je of dat wel de juiste keuze is? Met de download 11 vragen aan een voogd ontdek je welke voogd het beste bij jullie kind en manier van leven past.

Praat met je kind over de scheiding

Een scheiding is ingrijpend voor alle betrokkenen, met name als er kind(eren) in het spel zijn. Hoe betrek je jouw kind bij het proces en welke onderwerpen zijn belangrijk om te bespreken? Ons praatstuk helpt je op weg.

Stappenplan

Een spaarverzekering, een spaarrekening of een spaardeposito? Wij zochten de verschillen voor je uit.

Checklist toekomst kind

Welke steuntjes in de rug kunnen we onze kinderen geven? Je leest het in onze checklist voor een zorgeloze toekomst voor je kind.

Meer weten over schenken?

Wij hebben alles rondom schenken bij leven voor je op een rijtje gezet. Zo zie je in één oogopslag op wat voor manieren jij een schenking kan doen.

Wat doen anderen?

Wat hebben andere ouders al geregeld voor hun kinderen? Hoeveel geld zetten zij opzij? Waarvoor? Wanneer moet je ermee starten? Download de feiten en cijfers over geld opzijzetten voor je kind.

Checklist samenwonen

Samenwonen is een mooi moment in je leven. Om je te helpen zaken goed te regelen, maakten we een checklist voor je. Zodat je het netjes regelt met elkaar en voor elkaar, voor nu en later.

Stappenplan scheiden

Het is voor iedereen fijn als tijdens en na een scheiding alles goed wordt geregeld, maar waar moet je allemaal aan denken? Wij hebben een handig stappenplan gemaakt voor mensen zonder kinderen.

Woning kopen? Behoud overzicht

Klaar voor die volgende stap, het kopen van je eigen woning? Met deze checklist krijg je een helder overzicht van alle zaken en kosten om aan te denken, zowel voor het kopen, tijdens het kopen als daarna.

Feiten en cijfers over je oude dag

Leuke uitjes met de kleinkinderen, overwinteren in zonnige oorden of een comfortabele woning. Maar in hoeverre zetten mensen geld opzij voor deze plannen? Bekijk de feiten en cijfers.

Kaartenset

Wat doe jij als iemand in je omgeving slecht nieuws heeft gekregen? Om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met een dierbare, hebben wij een handige kaartenset ontwikkeld.

Een klein gebaar

Wil je een dierbare laten weten dat je aan hem of haar denkt? Download de labels met mooie spreuken die je kan bevestigen aan bijvoorbeeld een bosje bloemen of een cadeautje.

Mooie woorden delen

Vaak blijven mooie en liefdevolle woorden te lang onuitgesproken. Om je te helpen met het delen van jouw mooie woorden hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld met praktische tips.

Ruzie oplossen

Heb je ruzie met iemand die komt te overlijden of ben je zelf ziek? Dan kan het rust geven om het goed te maken. In dit praatstuk leggen we je stap voor stap uit hoe je dat kunt doen.

Feiten en cijfers

Elke bijzondere gelegenheid is er één om bij te stil te staan. Een huwelijk, geboorte of de aankoop van een huis. Schenken is dan misschien heel voordelig. Wil je erven of schenken en weten wat voor jou van toepassing is? In een handige infographic vertellen wij de feiten en cijfers.

Stappenplan huis kopen

Kom in 10 stappen aan jouw droomhuis. Zo weet je zeker dat je niks vergeet tijdens deze leuke zoektocht.

Hoogte- en dieptepunten diner

Herbeleef speciale momenten, of deel de moeilijke (opnieuw) met je dierbaren tijdens een persoonlijk hoogte- en dieptepuntendiner. We hebben een set vragen gemaakt om de gesprekken tijdens het diner op gang te brengen.

Checklist digitale nalatenschap

Weet jij wat je online achterlaat als je er niet meer bent? De handige checklist voor je digitale nalatenschap helpt je op weg en laat je je zien wat jij zelf nu al kunt regelen.