• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Kaartenset meelevend gesprek voeren

Wat doe je als iemand in je omgeving slecht nieuws heeft gekregen? Het is soms moeilijk om hierover een gesprek te beginnen. Deze kaartenset kan je hierbij helpen.

 

Als je slecht nieuws krijgt, waar kies je dan voor?

Vriendinnen Misha en Josje gaan in gesprek over momenten waarop hun leven is stilgezet. Hoe gaan zij om met heftige gebeurtenissen, moeilijke gesprekken of dierbaren die ongeneeslijk ziek worden? Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen, ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

 Sinds ik ben stilgezet realiseer ik me dat ik meer verbindingen wil aangaan in het leven. Want, waar gaat het nou eigenlijk écht om? 

Misha verloor haar broer, vader en moeder. Haar broer overleed plotseling. Haar vader en moeder hadden allebei een lang ziekbed. Josje’s wereld kwam stil te staan toen haar moeder te horen kreeg dat ze ongeneeslijk ziek was. Hoe reageer je op het moment dat je overvallen wordt door de eindigheid van het leven? De vriendinnen gaan aan de hand van stellingen op kaartjes met elkaar in gesprek over deze lastige, maar waardevolle onderwerpen.

DELA Wensenboek

Denk je al wel eens na over je eigen uitvaart? Het is niet fijn om over je wensen na te denken, maar het is wel belangrijk. Hiermee neem je je naasten later een hoop zorgen uit handen. In het DELA Wensenboek kun je eenvoudig jouw wensen op een rij zetten.

Meelevend gesprek

Wat doe jij als iemand in je omgeving slecht nieuws heeft gekregen? Ondersteun je iemand emotioneel, of ga je meer in de praktische regelstand? Het is altijd lastig om te reageren in heftige situaties. Maar als zoiets je overkomt, heb je de mensen om je heen hard nodig. Juist de momenten van meeleven, van samen zijn, zijn waardevol.

Het is soms moeilijk om hierover een gesprek te beginnen. Om je te helpen op een laagdrempelige manier een meelevend gesprek met een dierbare aan te gaan, kun je gratis de kaartenset uit de video downloaden.

Over de videoserie ‘In Dubio’

In de videoserie In Dubio gaan Nederlanders met elkaar in gesprek over uiteenlopende onderwerpen. Door te moeten kiezen uit twee uiteenlopende stellingen ontstaat er al snel een gesprek over het ‘waarom’ achter keuzes. Hoe licht of zwaar het gesprek wordt, bepalen ze zelf. Maar één ding is zeker, ze gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Bekijk hier alle In dubio-video’s.

Wil je zelf aan de hand van de kaartenset uit deze video een waardevol gesprek aangaan? Je kunt de kaartenset die Misha en Josje gebruiken hier downloaden.