• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Melden van overlijden

Meld een overlijden 24 uur per dag via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73). DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Zo snel mogelijk

Meld het overlijden zo snel mogelijk na het overlijden. Bij een melding vragen we naar de naam en geboortedatum van de overledene en tijdstip en plaats van overlijden. Ook kun je vragen verwachten over de mogelijkheden van opbaring van de overledene. Vervolgens belt onze uitvaartverzorger je om af te spreken wanneer je de wensen rond de uitvaart door wilt nemen.

Als er geen verzekering is

Ook als je overleden dierbare niet verzekerd is kun je de uitvaart door DELA laten verzorgen. Bekijk hier de mogelijkheden.

Vergeten te melden

Ontdek je later dat de overledene bij DELA verzekerd was en is de uitvaart uitgevoerd door een andere uitvaartonderneming? Meld het overlijden dan alsnog. We vertellen hoe je aanspraak maakt op de verzekering en stoppen met het afschrijven van premie en het versturen van post naar de overledene.

Een uitvaart regelen

Bij het regelen van een uitvaart moet je in een emotionele tijd veel keuzes maken. Om je te helpen met het regelen van een uitvaart hebben wij een handig overzicht gemaakt van de zaken waar aan gedacht moet worden. Zo weet je wat er op je af komt rondom het overlijden van een dierbare. Bekijk hier het stappenplan.

Een uitvaart regelen in coronatijd

Een uitvaart regelen we altijd samen. Op dit moment regelen we het afscheid via videobellen. Als dit echt niet mogelijk is, kunnen we alternatieven bieden. Zo zorgen we samen voor een mooi en persoonlijk afscheid op de manier die jij fijn vindt.

Wil je meer informatie over het regelen van een uitvaart in coronatijd? Bekijk onze corona-informatiepagina.