• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Uitvaartverzekering zonder gezondheidsvragen

Ben je op zoek naar een uitvaartverzekering zonder gezondheidsvragen en medische keuring? Dan biedt het DELA Depositofonds uitkomst. Een uitvaartdeposito is geen uitvaartverzekering maar een manier om nu alvast een geldbedrag opzij te zetten voor je uitvaart. Bij een depositofonds betaal je geen premie maar zet je in één keer een bedrag vast. Daarom zijn er geen gezondheidsvragen of medische keuring nodig.

Je kiest zelf welk bedrag je wilt inleggen in het DELA Depositofonds. Over het totaalbedrag ontvang je elk jaar rente, die we bijschrijven op jouw uitvaartdeposito. Wanneer je komt te overlijden wordt het volledige geldbedrag vrijgegeven. Jouw nabestaanden kunnen dit geld gebruiken om jouw begrafenis of crematie mee te betalen. Je kunt het geld niet eerder opnemen.

 

Goed om te weten over het uitvaartdeposito van DELA

 • Acceptatie van iedereen; ongeacht gezondheid of leeftijd
 • Een uitvaartdeposito is geen uitvaartverzekering
 • Het geldbedrag is na overlijden beschikbaar voor het regelen van de uitvaart
 • Jaarlijkse rente tussen de 1,5% en 6%
 • Extra geld inleggen is altijd mogelijk
 • De waarde van jouw DELA Depositofonds valt onder het algemene vermogen van box 3 (sparen en beleggen). Lees hier meer over belastingbox 3 en het DELA Depositofonds
 • Het depositofonds valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA een verzekeraar is.

 

 

Met een uitvaartverzekering verzeker je je uitvaart voor een klein bedrag per maand

Als je niet in één keer een groot bedrag voor je uitvaart kunt missen, kun je overwegen om je toch te verzekeren met een uitvaartverzekering van DELA. Er worden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering wel gezondheidsvragen gesteld. Om de juiste premie te berekenen hebben wij een gezondheidsverklaring nodig.

Het invullen van deze gezondheidsvragen kan voor sommige mensen spannend zijn, omdat ze zich zorgen maken over het beantwoorden van vragen met een ‘ja’. Toch heeft bijna iedereen weleens te maken gehad met gezondheidsproblemen. Het beantwoorden van een vraag met ‘ja’ betekent daarom niet dat je gelijk wordt afgewezen voor de uitvaartverzekering of dat je een hogere premie gaat betalen. In de meeste gevallen is er geen verhoogd risico en krijg je direct na de aanvraag de polis van je DELA-uitvaartverzekering toegestuurd.

 

 

Goed om te weten over het DELA UitvaartPlan

 • Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • DELA helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en de draad weer op te pakken
 • Waardevast: dus geen zorgen over stijgende uitvaartkosten
 • Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen
 • Jaarlijkse premiestijging beperkt door winstdelingsregeling

 

Bereken jouw premie

Geboortedatum*
 

 

Regel het goed voor de mensen van wie je houdt

Beide opties, een uitvaartdeposito en een uitvaartverzekering, kunnen helpen bij het dekken van de kosten van jouw uitvaart. Wel zijn het verschillende financiële middelen met hun eigen voor- en nadelen.

Het grootste verschil is dat je bij een deposito geen gezondheidsvragen of medische keuring hebt en dat je in één keer een groot bedrag inlegt. Bij een verzekering zijn er wel gezondheidsvragen en soms een medische keuring nodig, en betaal je premie. Bedenk van tevoren goed wat het beste past bij jouw wensen en bij de wensen van je dierbaren. Of bespreek het met een onafhankelijk financieel adviseur.