De uitvaart­verzekeringen van DELA zijn waardevast

Bekijk deze pagina als video

 

Bijna alles wordt duurder, dus ook uitvaarten. In de afgelopen 10 jaar zijn de kosten van een uitvaart bij DELA jaarlijks gemiddeld 2,28% gestegen. 10 jaar geleden betaalde je bijvoorbeeld € 6.170 voor een uitvaart die nu afgerond € 8.000 kost. Over 30 jaar is dat al snel € 15.700.

Een waardevaste verzekering. Wat houdt dat in?

Jaarlijks verhogen wij de waarde (het verzekerd kapitaal) van onze uitvaartverzekering. Zodat de waarde past bij de stijgende uitvaartkosten. Dit noemen wij een waardevaste verzekering. Het maakt niet uit of je kiest voor een DELA UitvaartPlan in diensten of een DELA UitvaartPlan in geld. Beide zijn waardevast.

De uitvaartverzekering van DELA is waardevastheid. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd een complete, waardevolle uitvaart hebt verzekerd. Zo neem je jouw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

Winstdelingsregeling

Om ervoor te zorgen dat de verzekering waardevast blijft, verhogen wij ook jaarlijks de premie. De premiestijging houden we zo beperkt mogelijk. Dit doen we met onze unieke winstdelingsregeling. Wij zijn een coöperatie zonder winstoogmerk. Maar we maken wel winst. Die gebruiken we dus om onze premies laag te houden. Wil je meer weten over onze winstdelingsregeling, lees dan verder op de pagina over winstdeling.

Waarde en premie tijdens de looptijd van de verzekering

Grafiek toont de waarde en de totaal betaalde premie van het DELA UitvaartPlan in diensten tijdens de looptijd van een verzekering.

Deze grafiek is een voorbeeld. Er is gerekend met voorbeeldbedragen.

In het voorbeeld zie je dat vanaf de eerste dag dat je verzekerd bent, vanaf de allereerste dag recht hebt op de waarde van jouw verzekerde diensten en aanvullend geldbedrag. Je betaalt altijd minder aan premie dan dat je verzekering waard is. De waarde van je verzekering stijgt mee met de prijsstijgingen. Daardoor stijgt ook je premie. Maar door onze winstdeling stijgt de premie minder hard dan je misschien zou verwachten en kunnen wij de premie op lange termijn laag houden. Daardoor stijgt de totaal betaalde premie minder hard dan de stijging van de verzekerde waarde.

Ieder jaar informeren wij je over de stijging van de waarde van jouw verzekering en de bijbehorende premie. Dit is ook altijd terug te zien in Mijn DELA.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.