• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Voor de uitvaart

Nadenken over een uitvaart is niet leuk, maar het geeft houvast als je weet wat er op je af gaat komen in de periode voor de uitvaart. DELA helpt je hier graag mee. Hier vind je alle informatie die je kunt gebruiken in de momenten voor de uitvaart.

Melden van overlijden

Meld een overlijden 24 uur per dag via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73). DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Wat te doen bij overlijden?

Wanneer een van je dierbaren overlijdt, breekt er een emotionele periode aan. Soms is het lastig om je hoofd erbij te houden, zeker in het begin. Hoe moeilijk het ook is, er moeten toch dingen geregeld worden. Wat zijn de eerste zaken waar je aan moet denken?

Een uitvaart regelen

In een intens verdrietige periode moet je in een korte tijd veel keuzes maken. Keuzes die je niet eerder hebt gemaakt, en ook maar één keer kunt maken. Je wilt dus zeker weten dat je goede beslissingen neemt en daarbij niks vergeet. Als geen ander weten wij wat er bij het regelen van een uitvaart komt kijken.

Rituelen bij een uitvaart

Iedere cultuur en religie heeft eigen tradities en gebruiken die houvast geven, troost bieden en helpen om grote veranderingen een plek te geven. Op belangrijke momenten in het leven zoals bij geboortes, een huwelijk of een overlijden zijn deze extra zichtbaar.

Een duurzame uitvaart

Duurzaamheid is allang niet meer slechts een trend, het is een levensstijl geworden. Wij dragen daaraan bij door de mogelijkheid te bieden om je uitvaart zo duurzaam mogelijk in te vullen.
Als marktleider willen we onze verantwoordelijkheid nemen om de wereld leefbaar te houden, ook voor de toekomstige generaties. Daarom spannen wij ons in om op alle terreinen milieuwinst te realiseren.

Kind en uitvaart

Het verlies van een kind is het ergste wat ouders kan overkomen. Tijdens deze emotionele tijd spelen onze uitvaartverzorgers een belangrijke rol. Ze nemen de ouders praktische zaken uit handen, zodat zij zich kunnen richten op het wezenlijke: hun overleden kindje en elkaar. Daarnaast proberen de uitvaartverzorgers het afscheid samen met de ouders zo vorm te geven dat er waardevolle herinneringen gemaakt kunnen worden voor later.

Uitvaartverzorging

Wanneer iemand van wie je houdt overlijdt en je de uitvaart moet regelen, komt er veel op je af. In een korte tijd moet er van alles worden geregeld. Gelukkig sta je er niet alleen voor: onze lokale uitvaartverzorgers helpen om de uitvaart samen met jou vorm te geven. Samen met jou worden de wensen doorgesproken zodat je op een persoonlijke en mooie manier afscheid kan nemen. En dat in een fijne omgeving waar je in alle rust herinneringen kunt ophalen en nieuwe herinneringen maken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: alles is goed geregeld.

Uitvaartwensen vastleggen

Heb je voor je crematie of begrafenis specifieke wensen? Noteer deze dan nu alvast. Juist tijdens het leven. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker.

Begraven of cremeren

Steeds meer mensen kiezen voor een crematie. Maar misschien vind je het juist fijn om een mooie plek te hebben om naar toe te gaan en spreekt begraven je daarom meer aan.

Wanneer is de uitvaart?

Met het overlijden van een dierbare breekt vaak een hectische periode aan. Een van de eerste dingen die de nabestaanden moeten regelen is de uitvaart. De wet schrijft namelijk voor dat je niet te lang mag wachten met een begrafenis of crematie.

Hoe condoleer je iemand

Wanneer ga je bij de familie langs, wat schrijf je op een condoleancekaart en kun je wel ‘gewoon’ of moet je juist iets persoonlijks zeggen? Kortom, hoe condoleer je iemand.