Wat geef jij je kinderen mee?

Naast mooie dromen, brengt het hebben of krijgen van kinderen ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Want we willen allemaal het beste voor onze kinderen. Of ze nu net geboren zijn of al het huis verlaten, als ouder wil je ze voorbereiden op een zo zorgeloos mogelijke toekomst. Op deze pagina hebben we nuttige artikelen, tips, checklists en downloads verzameld rondom verschillende thema’s.

8 redenen om een levenstestament af te sluiten

Het voogdijgesprek was pittig en emotioneel

Wat gebeurt er met onze dochter als we er zelf niet meer zijn? Wie kan er net zoveel van haar houden als wij? Het zijn confronterende maar belangrijke vragen. Lonneke (31) en haar vriend Wouter zijn het gesprek aangegaan en hebben een liefdevolle voogd voor hun dochtertje van één benoemd. ‘Ik vond het verrassend dat hij het niet met mijn keuze eens was.’

Bekijk 11 vragen aan een voogd

Het kiezen van een voogd voor je kinderen is één van de belangrijkste keuzes die je als ouder maakt. Eén van de voordelen van het tijdig aanwijzen van een voogd, is dat het je de kans geeft een gesprek te voeren over de toekomst van je kinderen als je er zelf niet meer bent.

Checklist dit moet je regelen voor je kind uit huis gaat

Of ze nu gaan studeren, de liefde van hun leven ontmoeten of gewoon een plek voor zichzelf willen. Vroeg of laat slaan kinderen hun vleugels uit. Best spannend, maar met deze checklist weet je zeker dat ze in elk geval zonder zorgen op eigen benen kunnen staan.

4 manieren om geld opzij te zetten voor je (klein) kind

Wat moet ik regelen rondom de geboorte

Wat moet er allemaal geregeld worden rondom een geboorte? Pak onze geboortechecklist erbij en zie wat je allemaal kunt regelen, voor nu en voor later.

Download: geboortechecklist

De geboorte is een prachtig moment, maar je kunt er maar even van genieten. Het leven gaat door en er moet van alles geregeld worden. En dan hebben we het niet over beschuit met muisjes, babykleding en een ledikantje.

Wat als je alleen voor de zorg van je kind komt te staan

Gun je kind tranen wanneer een dierbare overlijdt

Ik wil niet dat mijn kinderen zich zorgen hoeven te maken om mijn uitvaart

'Bij het overlijden van een kind is troost inbouwen heel belangrijk'

Notaris Houten: 'Ouders kleuren hun testament eigenlijk nooit emotioneel in'

Chat met onze medewerkers