• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Begrafenis­polis

Met een begrafenispolis verzeker je een gedeelte of de volledige kosten van je uitvaart. Hiermee zorg je ervoor dat je je nabestaanden niet met onverwacht hoge kosten achterlaat. Het kan een geruststellende gedachte zijn om nu alvast zaken goed te regelen voor later.

 

Waarom sluit je een begrafenispolis af?

Een begrafenispolis sluit je af zodat jouw nabestaanden (een deel van) de kosten van jouw uitvaart kunnen betalen. Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld tussen de € 8.000 en € 10.000. Niet iedereen heeft zo’n bedrag op de spaarrekening staan.

Zelfs als je voldoende spaargeld hebt, kan het zijn dat je nabestaanden hier na je overlijden niet direct bij kunnen. Bij overlijden wordt de bankrekening van de overledene namelijk in veel gevallen tijdelijk geblokkeerd. Pas nadat de erfenis afgehandeld is en de bank de benodigde documenten heeft goedgekeurd, kunnen de erfgename(n) weer bij deze rekening.

Met een begrafenispolis voorkom je dat je nabestaanden de kosten van jouw uitvaart moeten voorschieten. Kies je voor een polis in natura, dan hebben je nabestaanden bovendien geen zorgen over het regelen van de begrafenis. Want dan is hulp bij het regelen meeverzekerd.

 

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

 

Wat kost een begrafenispolis?

De kosten van een begrafenispolis hangen af van je leeftijd, je gezondheid en de verzekering die je kiest. Hiermee schat de verzekeraar het risico op overlijden in. Over het algemeen geldt dat hoe jonger en hoe gezonder je bent, hoe lager je maandelijkse premie is. Wil je weten wat de gemiddelde kosten van een begrafenis zijn? Of hoeveel jouw uitvaartwensen kosten? Lees dan meer over de gemiddelde kosten van een begrafenis of bereken de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

De voordelen van de begrafenispolis van DELA

Een begrafenispolis is hetzelfde als een uitvaartverzekering. Onze uitvaartverzekering heet het DELA UitvaartPlan.

  • Een compleet verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
  • Een van onze uitvaartverzorgers regelt en verzorgt de uitvaart die bij jou past
  • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten voor je nabestaanden
  • De uitvaartverzekering kun je eenvoudig aanpassen aan je uitvaartwensen
  • Na de uitvaart helpen wij je nabestaanden om de draad weer op te pakken

Het is belangrijk om de voorwaarden van een begrafenispolis goed te lezen voordat je er een afsluit. Zo weet je precies wat er wel en niet is verzekerd.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.