• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Een uitvaart regelen

Er moet veel geregeld worden voor een uitvaart. In een tijd waarin emoties een grote rol spelen, moet je beslissingen nemen. Welke keuzes komen er op je af? Wie en wat zijn daarbij nodig? We helpen je graag waar we kunnen bij het regelen van een waardig afscheid.

‘Tijdens het regelgesprek zijn mensen blij met de rust die ik meebreng.’

Uitvaartverzorger Tom betrekt iedereen bij het regelgesprek, met oog voor welke nabestaanden de grootste rol in iemands leven hebben gespeeld. In onze commercial gaat hij even naast een weduwe zitten, die zich afzijdig houdt van het regelgesprek.

‘Ik maak met nabestaanden een beginnetje voor de jaren die nog gaan komen.’

In onze commercial staat uitvaartverzorger Joy, Frans van 90 bij. Mensen die na lange tijd hun levenspartner verliezen, staan er opeens alleen voor. Joy is op zulke momenten al bezig met het leven na de ceremonie. ‘Ik probeer haakjes te maken voor ná de uitvaart.'

Stappenplan: van overlijden tot na de uitvaart

Een afscheid regelen, hoe doet je dat? Om je te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Stap voor stap leiden we je door de intense dagen rondom een afscheid. Zodat je weet wat er op je af gaat komen. En dat geeft rust.

'Vanuit verbinding kan ik het beste afscheid regelen.'

Kunnen inspelen op spontane momenten en tot in de kleinste details een waardig afscheid regelen. Dat zijn voor Gert twee belangrijke onderdelen van zijn werk als uitvaartverzorger.

‘Mensen zwaaien hun dierbare echt uit.’

'Wij zijn de eerste mensen van DELA die nabestaanden ontmoeten. Na de kennismaking bespreken we de opties voor de thuisopbaring of overbrenging.'

‘De lichtheid van kinderen, helpt volwassenen tijdens het afscheid.’

Uitvaartverzorger Michelle spreekt in de commercial Chiara bemoedigend toe, die gaat zingen voor haar oma. In de dagelijkse praktijk heeft Michelle veel aandacht voor kinderen bij een uitvaart. ‘Ik probeer me te verplaatsen in hoe spannend het voor ze moet zijn.'

Elke laatste verzorging persoonlijk maken

Bianca is een en al aandacht als de familie ervoor kiest om bij de laatste verzorging aanwezig te zijn. ‘Met details zorg ik dat de overledene een stukje van zichzelf terugkrijgt.’

Omdat elk leven oneindig aandacht verdient

Onze mensen maken elke dag de meest ontroerende situaties mee. Bekijk hier echte verhalen van onze mensen en ervaar wat oneindig aandacht betekent voor nabestaanden.

Vijf misverstanden over afscheid nemen

Over afscheid nemen bestaan veel misverstanden. Bestaat een uitvaart uit alleen standaardonderdelen bijvoorbeeld? En is een duurzame uitvaart altijd duur?

Mee naar de ovenruimte

Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om hun overleden dierbare te begeleiden tot aan de crematieoven. Allround medewerker Richard staat op dit bijzondere moment voor ze klaar. Hij zorgt daarbij voor een persoonlijke sfeer en geeft ruimte aan alle emoties.

Inspiratiegids uitvaart

In onze inspiratiegids staan meer dan 100 praktische en originele voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is bij een afscheid. Denk aan onderwerpen zoals bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, rouwkaart en advertentie, kist of wade, eten en drinken, rituelen, foto en video, en asbestemming.

8 tips voor een warm & persoonlijk afscheid

Hoe regel je een afscheid als er geen wensen vastgelegd zijn? We geven je graag 8 tips die helpen bij het regelen van een warm en persoonlijk afscheid.

‘Het zijn de kleine momenten die een afscheid groots maken.’

Peer zette ooit spontaan een kleinzoon op de kist van opa bij het binnenlopen in de aula. ‘Het kindje had lol, de ouders hadden ruimte voor zichzelf en de gasten moesten lachen. Om dit soort momenten gaat het.’

'Als iemand jong overlijdt, ligt de emotie hoger.'

Als iemand jong overlijdt is er vaak boosheid omdat het zo oneerlijk voelt. Het is dan haast nóg belangrijker dat nabestaanden iets kunnen bijdragen aan het afscheid. Zoals het dragen van de kist.

Hulp ná de uitvaart

Na de uitvaart krijgen nabestaanden te maken met allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve zaken die geregeld moeten worden. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer, weten niet wat dringend is of zijn geëmotioneerd. Een helpende hand is dan welkom. Daarom helpen we ook ná de uitvaart met onze nabestaandenzorg.

Tastbare herinnering

Herinneringen aan een overleden dierbare draag je altijd met je mee. Maar misschien vind je het fijn om ook een tastbare herinnering te hebben? Neem eens een kijkje in onze webshop en laat je inspireren.

Stappenplan uitvaart regelen zonder verzekering

Een afscheid regelen, hoe doe je dat? Het is belangrijk om te weten wat er bij het organiseren van een begrafenis of crematie komt kijken. Om je te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt, wat je ook kunt gebruiken als je geen verzekering hebt.

Checklist afwikkeling nalatenschap

Hoe zorg je voor een goede afwikkeling van een nalatenschap? Onze praktische checklist helpt bij je hierbij.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil

Je kunt er voor kiezen om je uitvaartwensen te verzekeren. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering.

Stappenplan voor het regelen van de uitvaart in het buitenland

Een afscheid regelen in het buitenland, hoe doet je dat? Het is belangrijk om te weten wat er bij repatriëring komt kijken. Om je te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt.

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.