• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Inspiratiegids uitvaart

Op pagina 2 in onze inspiratiegids vind je meer originele ideeën voor rouwkaarten. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

Overlijden delen via rouwadvertentie, rouwkaart of social media

Je gaat het overlijden bekendmaken. Dat kan met een rouwkaart, een bericht in de krant of via social media. Of je gebruikt alle drie die manieren om het bericht te delen. Denk wel goed na hoeveel mensen en wie precies je bij het afscheid wilt hebben.

Rouwbericht op social media

Op sociale media zoals Facebook kunnen naasten van de overledene een bericht plaatsen waardoor de kennissenkring van hun dierbare wordt ingelicht. Zo bereik je gemakkelijk en gratis heel veel mensen.

Rouwadvertentie in de krant

Met een rouwadvertentie in de krant bereik je ook de mensen die misschien niet tot de directe vriendenkring behoren, maar voor wie het wel belangrijk kan zijn dat je ze op de hoogte brengt. De rouwadvertentie hoeft niet het tijdstip en de locatie van de uitvaart te vermelden. Misschien wil je het aantal gasten beperkt houden. Stuur dan de gasten een aparte uitnodiging voor het afscheid, en gebruik de krant en social media alleen om het nieuws van het overlijden te delen. Pas op, dieven lezen ook de krant. Een woonadres in een rouwadvertentie plaatsen waar de datum van de uitvaart in staat, is niet verstandig.

Rouwkaarten versturen

Kies je ervoor om een rouwkaart per post te versturen, dan doe je dat uiteraard naar iedereen die je op de hoogte wilt brengen van het overlijden. Je kunt er ook voor kiezen om een kennisgeving te sturen aan iedereen en er een aparte uitnodiging bij te doen voor degenen die je er graag bij wilt hebben. Meer praktische informatie over rouwkaarten lees je hier. 

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wilt

Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of bekijk de uitvaartverzekering van DELA.

Digitale rouwkaart

Deel zodra dat kan een pdf van de rouwkaart via Whatsapp, dan zijn mensen snel op de hoogte en ben je niet afhankelijk van de bezorging door de post. Een digitale rouwkaart kan natuurlijk ook. Handig qua snelheid, ontwerpmogelijkheden en kosten. Bovendien scheelt het papier, dus is het ook beter voor het milieu. Een rouwbericht dat is verstuurd in een mooi vormgegeven e-mail, zie je ook steeds vaker. Lees meer over creatieve vormen van rouwkaarten en het digitaal delen.

Inspiratiegids uitvaart

In onze gratis inspiratiegids staan meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Inspiratieonderwerpen: rouwkaart en advertentie, bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, kist of wade, eten en drinken, rituelen, foto en video, en asbestemming.