• Klantenservice 040 260 15 00 Ma t/m vrij van 9.00 tot 17.00 uur.

De spaarverzekering van DELA

Iedereen heeft mooie doelen in het leven, voor jezelf of voor elkaar. Samen die droomreis maken. Of misschien wil je de kinderen helpen bij het kopen van hun eerste huis. Laat je geld groeien met de spaarverzekering van DELA. Het DELA CoöperatiespaarPlan is een mooie manier om geld opzij te zetten voor de lange termijn, met een vaste rente van 2,00%.

Chat met onze medewerkers

 

 • Vaste rente van 2,00% per jaar, die maandelijks wordt bijgeschreven.
 • Voor minimaal 10 jaar.
 • 10% extra uitkering als de verzekerde overlijdt tijdens de looptijd.
 • Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Stoppen binnen 10 jaar kost € 150.
 • Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel.
 • Periodiek inleggen kan tot maximaal € 200 per maand. Wil je meer inleggen? Lees hier hoe je dit doet.
 • Minimuminleg is € 10 per keer.

Bereken je resultaat

Hoe werkt het?

 • Je kunt een spaarverzekering afsluiten voor jezelf, voor je kind of voor je kleinkind. Lees meer over de mogelijkheden en rollen.
 • De persoon die als verzekerde op de polis staat, moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kun je dus tot uiterlijk 14 dagen vóór je 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld. 
 • Je kunt per maand, per kwartaal, per half jaar of per jaar geld inleggen. Het bedrag bepaal je direct bij het afsluiten. Wil je tussentijds je inleg wijzigen? Dit kun je eenvoudig zelf regelen in Mijn DELA. Je ontvangt dan een nieuwe polis.
 • Je kunt er ook voor kiezen om eenmalig een geldbedrag in te leggen of extra te storten. Lees meer over inleggen en extra storten.
 • De vaste rente is 2,00% per jaar en die schrijven we maandelijks bij. Het eindbedrag dat op je polis staat, is zeker, op voorwaarde dat je aan de afgesproken inleg voldoet. Na de door jou gekozen looptijd storten we dit bedrag op de rekening van de persoon/personen voor wie jij geld opzijzet. 
 • Het CoöperatiespaarPlan valt voor de belastingen in belastingbox 3 van 'sparen en beleggen'. In de Productleeswijzer lees je hier meer over.   
   

Kosten en aanvragen

Je kunt direct online een spaarverzekering aanvragen. Hiervoor heb je een geldig IBAN-rekeningnummer, Burgerservicenummer en je persoonlijke gegevens nodig. In sommige gevallen vragen we achteraf nog om een kopie van je ID-bewijs. Bij een spaarverzekering op naam van een kleinkind hebben we eerst toestemming nodig van een ouder of voogd. Als je de verzekering online aanvraagt, betaal je eenmalig € 16,80 distributiekosten. Wij zijn verplicht deze apart in rekening te brengen.     

Wat zijn de voorwaarden >

 

Wist je dat al meer dan 50.000 mensen een spaarverzekering bij DELA hebben?

Hoeveel levert het op?

Eindbedrag

Hoeveel wil je per maand opzijzetten?
€10
€105
€200

 

 

Veelgestelde vragen over de spaarverzekering

Wanneer informeert DELA mij over de fiscale waarde van mijn DELA CoöperatiespaarPlan?

Je krijgt ieder jaar uiterlijk begin maart een brief of e-mail met de fiscale waarde van jouw spaarverzekering.

Wanneer keert de spaarverzekering uit?

De spaarverzekering keert uit zodra de door jou bepaalde einddatum is bereikt. Tussentijds opnemen is niet mogelijk. Je kunt wel je verzekering beëindigen. Je ontvangt dan het saldo in de verzekering min de afkoopkosten van € 150. Bij een beëindiging na 10 jaar, keren wij het volledige saldo uit zonder afkoopkosten. Als de verzekerde overlijdt, keert DELA het tot dan toe opgebouwde bedrag plus 10,00% extra uit. Daarna stopt de verzekering.

Kan ik de spaarverzekering tussentijds opzeggen?

Wil je jouw spaarverzekering beëindigen binnen tien jaar na de begindatum? Dan betaal je € 150 aan kosten. Deze houden wij in op het saldo. Na tien jaar kun je jouw spaarverzekering beëindigen zonder kosten. Wij maken het saldo dan aan je over. Staan er bij de beëindiging nog distributiekosten open? Dan verrekenen wij deze met het saldo. 

 
Wat kost de spaarverzekering?

Als je de spaarverzekering direct bij ons afsluit, gelden de distributiekosten uit ons Kostenoverzicht. Distributiekosten zijn kosten voor het informeren over de verzekering en het verwerken van een verzekeringsaanvraag. Sluit je de verzekering online af? Dan betaal je eenmalig € 16,80. Wij zijn verplicht deze apart in rekening te brengen. Download hier de 'Bijlage inleg en kosten' voor alle informatie over kosten tijdens de looptijd.  

Waarom is het een verzekering?

Een spaarverzekering is een combinatie van geld opzijzetten en verzekeren. Het verzekeringsdeel dekt een overlijdensrisico. Als de verzekerde overlijdt vóór het einde van de looptijd van de verzekering, ontvangt de begunstigde het tot dan toe opgebouwde bedrag plus 10,00% extra. Om deze 10,00% extra uit te keren, berekenen we per jaar een risicopremie van 0,06% over het saldo. Je hoeft deze risicopremie niet apart te betalen. Om ervoor te zorgen dat je 2,00% netto rente per jaar overhoudt, krijg je van DELA namelijk een bruto rente van 2,06%.

De spaarverzekering is niet geschikt als:

 • je denkt het geld binnen 10 jaar nodig te hebben.
 • buffer voor onverwachte uitgaven. Het is een spaarverzekering voor de lange termijn.
 • je een bedrag groter dan € 12.000,- in één keer voor langere tijd vast kunt zetten. 

De belangrijkste informatie en aandachtspunten van het DELA CoöperatiespaarPlan

Algemene voorwaarden DELA CoöperatiespaarPlan

Welke kosten betaal ik voor het DELA CoöperatiespaarPlan?

Verzekeringskaart

Chat met onze medewerkers