• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Levensverzekering

Waarschijnlijk heb je ooit wel gehoord van de term levensverzekering. Maar wat is een levensverzekering nou eigenlijk? En waarom is het verstandig om een levensverzekering af te sluiten? Wij geven hieronder in het kort weer wat een levensverzekering inhoudt en de redenen waarom je er een zou kunnen afsluiten.

Wat is een levensverzekering?

Een levensverzekering is een verzekering waarbij je het leven van iemand verzekert. Op het moment dat diegene komt te overlijden, wordt een bepaald geldbedrag uitgekeerd. Voorbeelden van een levensverzekering zijn een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering. Met een levensverzekering bescherm je jouw dierbaren tegen financiële zorgen wanneer je er zelf niet meer bent.

Waarom een levensverzekering afsluiten?

Een levensverzekering kan één of meerdere doelen hebben.

Een uitvaartverzekering sluit je af om de kosten van de uitvaart van de verzekerde te kunnen betalen. Het bedrag dat uitgekeerd wordt, kun je gebruiken voor:

 • het voorbereiden en verzorgen van de uitvaart;
 • het betalen van de crematie of begrafenis.

Een overlijdensrisicoverzekering heeft als doel het verzekeren van inkomensverlies bij het onverwacht overlijden van de verzekerde. Het bedrag dat vrijkomt kan gebruikt worden voor:

 • het betalen van de vaste lasten, zoals de energierekening en de boodschappen;
 • het aflossen van de hypotheek, zodat de woning niet verkocht hoeft te worden.

Wanneer heb je een levensverzekering nodig?

In dit artikel vertellen we wat een levensverzekering is, wat voor soorten levensverzekeringen er zijn en wat de verschillen zijn.

Een levensverzekering bij je hypotheek

Ga je een hypotheek afsluiten? Dan kan het slim zijn om hier ook een overlijdensrisicoverzekering bij af te sluiten. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je er namelijk voor dat je nabestaanden hun leven kunnen blijven leiden zoals ze dat gewend zijn. Zo kan je partner bijvoorbeeld de hypotheek blijven betalen, mocht jij onverwachts overlijden. Soms eist een hypotheekverstrekker ook dat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit. Zodat het zeker is dat de hypotheek betaald blijft worden, wanneer je komt te overlijden.

Lees meer over hoe je een overlijdensrisicoverzekering kunt koppelen aan je hypotheek.

Welke levensverzekeringen bieden wij als DELA aan?

Wij bieden 2 soorten levensverzekeringen aan:

 • Het DELA LeefdoorPlan, de overlijdensrisicoverzekering van DELA, beschermt je dierbaren tegen financiële zorgen na overlijden. Hierdoor kan het leven van je dierbaren door blijven gaan en kunnen zij bijvoorbeeld hun woonlasten opvangen voor een koop- of huurhuis.
 • Het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart. Je nabestaanden hebben geen zorgen over hoge uitvaartkosten en DELA verzorgt een mooi en passend afscheid.

Wat zijn de voordelen van een levensverzekering?

Voordelen DELA LeefdoorPlan

 • Een financiële buffer voor je nabestaanden
 • Keert uit bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering
 • Vooruitkering mogelijk bij terminaliteit
 • Uitkering tot € 1.000.000
 • Ook te koppelen aan een hypotheek
 • Praktische hulp en unieke nazorg voor je nabestaanden

Voordelen DELA UitvaartPlan

 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
 • Verzekering verloopt niet, keert altijd uit bij overlijden
 • Voor iedereen tot 75 jaar. Kinderen tot 25 jaar zijn meeverzekerd tegen een kinderpremie
 • Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering altijd aanpassen aan je wensen
 • Praktische hulp bij de uitvaart én unieke nazorg voor je nabestaanden

Hoe hoog is de premie van een levensverzekering?

Als je een levensverzekering afsluit, betaal je een premie. Bij ons kun je ervoor kiezen om de premie per maand, kwartaal, halfjaar of jaar te betalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen, de soort levensverzekering die je wilt afsluiten. Daarnaast spelen het bedrag dat je wilt verzekeren, de leeftijd en de gezondheid van de verzekerde een rol. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de kosten.

Rekenvoorbeeld kosten overlijdensrisicoverzekering (ORV):

Je besluit een overlijdensrisicoverzekering aan te vragen voor je hypotheek. Je dekt het gehele bedrag van je hypotheek (€ 300.000) voor 30 jaar met de ORV. Stel dat je de overlijdensrisicoverzekering afsluit op je 30ste verjaardag, dan kun je dit bedrag al verzekeren voor € 7,79 per maand.

Wil je weten wat onze overlijdensrisicoverzekering kost in jouw situatie? Bereken dan hier jouw ORV-premie.

Rekenvoorbeeld kosten uitvaartverzekering:

Je hebt samen met je partner onlangs een kindje gekregen. Jullie besluiten om een uitvaartverzekering af te sluiten en je kindje ook toe te voegen aan jullie polis. Stel jij bent 39 jaar oud en je partner 34. Jullie kiezen voor het DELA UitvaartPlan in diensten Plus met een totale waarde van € 9.000. Jullie zijn dan met zijn drieën al verzekerd voor € 24,43 per maand.

Wil je weten wat de kosten van onze uitvaartverzekering zijn? Bereken dan direct de premie voor je uitvaartverzekering.

Wanneer keert een levensverzekering van DELA uit?

De levensverzekering van DELA, Het DELA LeefdoorPlan (onze overlijdensrisicoverzekering) keert uit bij overlijden binnen de looptijd van de verzekering. 

Het DELA UitvaartPlan (onze uitvaartverzekering) verloopt niet en keert altijd uit bij overlijden. Ook als de verzekering al premievrij is geworden.  

Levensverzekeringen vergelijken

De website VerzekeraarsInBeeld geeft antwoord op de vraag ‘Hoe goed is mijn verzekeraar eigenlijk?’. Op een heldere manier worden de scores weergegeven. Ben je op zoek naar onze score? Bekijk dan VerzekeraarsInBeeld. Hier vind je ook een aantal klantreacties.

Wil je de levensverzekeringen van een aantal verzekeraars met elkaar vergelijken? Gebruik dan de Vergelijker, zodat je in één oogopslag kunt zien wat voor jou de beste levensverzekering is om af te sluiten.

Wat je ook kunt doen om te vergelijken, is de verzekeringskaarten van verschillende verzekeraars vergelijken. Zo kun je in een oogopslag zien wat de verschillen per levensverzekering zijn.

Een levensverzekering afsluiten

DELA LeefdoorPlan

DELA LeefdoorPlan

Onze overlijdensrisicoverzekering beschermt je nabestaanden tegen financiële problemen als je binnen de afgesproken looptijd komt te overlijden.

 • Al vanaf een paar euro per maand goed verzekerd
 • Keert uit als je overlijdt binnen de looptijd van de verzekering
 • Voor de opvang van kosten voor bijvoorbeeld de woning of alimentatie
DELA UitvaartPlan

DELA UitvaartPlan

Het DELA UitvaartPlan sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart. Een begrafenis of crematie.

 • Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • DELA verzorgt de gehele uitvaart of keert geld uit
 • Wij ontzorgen je nabestaanden en helpen hen de draad weer op te pakken