Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzamelnaam voor verschillende soorten verzekeringen, waarvan de uitkering afhangt van het overlijden of in leven zijn van de verzekerde persoon. Het zijn verzekeringen die uitkeren bij het overlijden van de verzekerde. Voorbeelden hiervan zijn een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

Hoeveel premie betaal ik voor een levensverzekering?

De hoogte van de premie die je betaalt voor een levensverzekering is afhankelijk van een aantal zaken. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen of je een overlijdensrisicoverzekering of een uitvaartverzekering nodig hebt. Verder zijn je leeftijd en gezondheid belangrijk bij de hoogte van de premie. Wanneer je niet rookt, krijg je korting en betaal je een lagere premie. Denk goed na over de hoogte van het verzekerde bedrag. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe meer premie je betaalt. Verzeker daarom niet meer dan nodig is. Bij de levensverzekeringen van DELA betaal je altijd een scherpe premie.

Levensverzekering voor een hypotheek

Wanneer je een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is het vaak verplicht om een levensverzekering, oftewel een overlijdensrisicoverzekering, af te sluiten. Het is echter niet altijd verplicht om een levensverzekering bij een hypotheek af te sluiten. Een reden om dit wel te doen, is om je gezin door te laten leven in jullie huis. Met de uitkering uit de levensverzekering wordt dan een deel van de hypotheekschuld afgelost. Lees hier meer informatie over het koppelen van je overlijdensrisicoverzekering aan je hypotheek.

Een levensverzekering die uitbetaald wanneer de verzekerde overlijdt

Een overlijdensrisicoverzekering is een levensverzekering waarmee je je nabestaanden beschermt tegen financiële problemen na overlijden. Is er een overlijden voor de einddatum van de levensverzekering? Dan wordt dit bedrag uitgekeerd aan je nabestaanden. De hoogte van het bedrag bepaal je zelf. Met deze levensverzekering kun je jouw gezin beschermen tegen het wegvallen van een inkomen of om een hypotheek af te lossen. Is de verzekerde persoon nog in leven op de afgesproken einddatum, dan keert de overlijdensrisicoverzekering niet uit.

Een levensverzekering voor het regelen van een uitvaart

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering waarmee je een uitvaart regelt. Deze verzekering keert altijd uit bij overlijden. Met dit type levensverzekering zorg je ervoor dat bij overlijden alles goed geregeld is. Je nabestaanden kunnen met deze verkering een uitvaart regelen die helemaal bij je wensen past. Daarnaast krijgen je nabestaanden persoonlijke hulp na de uitvaart.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering beschermt je nabestaanden tegen financiële problemen als je binnen de afgesproken looptijd komt te overlijden.

Lees meer
  • Een financiële buffer voor je nabestaanden indien je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt
  • Aantrekkelijke premie
  • Uitkering tot € 1.000.000
  • Ook te koppelen aan je hypotheek
  • Praktische hulp en nazorg voor je nabestaanden

Uitvaartverzekering

Het DELA UitvaartPlan sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart (begrafenis of crematie).

Lees meer
  • Verzeker je uitvaart. DELA verzorgt de uitvaart of keert geld uit
  • Praktische hulp en unieke nazorg voor je nabestaanden
  • Altijd aan te passen aan uw wensen
  • Je betaalt uiteindelijk minder premie dan de uitvaart waard is

Vergelijk de klanttevredenheid in VerzekeraarsinBeeld

De website VerzekeraarsInBeeld geeft antwoord op de vraag ‘Hoe goed is mijn verzekeraar eigenlijk?’. Op een heldere manier worden de scores weergegeven. Bent u op zoek naar de scores van coöperatie DELA? Dan kunt u onze pagina bekijken. Hier vindt u ook een aantal klantreacties. Wilt u een aantal verzekeraars met elkaar vergelijken? Dan kunt u de Vergelijker gebruiken, waar u de scores van drie verzekeraars naast elkaar kunt zetten.

Chat met onze medewerkers