Levensverzekering

Een levensverzekering is een verzekering waarbij je een uitkering krijgt bij het overlijden van de verzekerde of bij overlijden van de verzekerde binnen een bepaalde periode. Voorbeelden van een levensverzekering zijn een uitvaartverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

Wat kost een levensverzekering?

De kosten van de levensverzekering verschillen per persoon. Het hangt onder andere af van je leeftijd en je gezondheid. Ook telt mee hoe hoog het bedrag is dat je wil verzekeren. Hoe hoger het verzekerd bedrag, hoe hoger de premie. Verzeker daarom niet meer dan nodig is. Bij de levensverzekeringen van DELA betaal je altijd een scherpe premie.

 

Wat zijn de voordelen van een levensverzekering?

Voordeel 1: geen zorgen voor je familie

Je wil niet dat je familie problemen met geld krijgt als jij er niet meer bent. Dat regel je met een levensverzekering. Wij hebben twee soorten levensverzekeringen:

 • Overlijdensrisicoverzekering
  Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat je familie een geldbedrag krijgt als jij overlijdt voordat de verzekering is afgelopen. Met het geld uit deze levensverzekering kunnen zij bijvoorbeeld de hypotheek betalen. Of ze kunnen het wegvallen van een inkomen opvangen.
 • Uitvaartverzekering
  Met een uitvaartverzekering kan je familie de uitvaart betalen of laten regelen. Deze levensverzekering keert uit bij overlijden, zonder einddatum. De verzekering kan alleen gebruikt worden voor de uitvaart, niet voor andere dingen.

Voordeel 2: levensverzekering bij je hypotheek

Je bent vaak verplicht om een levensverzekering af te sluiten als je een huis koopt met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). In dit geval gaat het om een overlijdensrisicoverzekering. Ook als het niet verplicht is, is het vaak wel verstandig om een levensverzekering aan je hypotheek te koppelen. Met het geld uit de levensverzekering kan je familie een deel van de hypotheek aflossen.

 

Een levensverzekering afsluiten

Hieronder zie je de onze twee levensverzekeringen naast elkaar. Zo zie je in een oogopslag de verschillen tussen een overlijdensrisicoverzekering en een uitvaartverzekering. Je kunt direct je premie berekenen. Als je dat wil, kun je daarna meteen je verzekering afsluiten.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering beschermt je nabestaanden tegen financiële problemen als je binnen de afgesproken looptijd komt te overlijden.

Lees meer
 • Een financiële buffer voor je nabestaanden indien je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt
 • Aantrekkelijke premie
 • Uitkering tot € 1.000.000
 • Ook te koppelen aan je hypotheek
 • Praktische hulp en unieke nazorg voor je nabestaanden

Uitvaartverzekering

Het DELA UitvaartPlan sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart (begrafenis of crematie).

Lees meer
 • Verzeker je uitvaart. DELA verzorgt de uitvaart of keert geld uit
 • Praktische hulp en unieke nazorg voor je nabestaanden
 • Altijd aan te passen aan je wensen
 • Je betaalt uiteindelijk minder premie dan de uitvaart waard is

Vergelijk de klanttevredenheid in VerzekeraarsinBeeld

De website VerzekeraarsInBeeld geeft antwoord op de vraag ‘Hoe goed is mijn verzekeraar eigenlijk?’. Op een heldere manier worden de scores weergegeven. Ben je op zoek naar de scores van coöperatie DELA? Bekijk dan VerzekeraarsInBeeld. Hier vind je ook een aantal klantreacties. Wil je een aantal verzekeraars met elkaar vergelijken? Gebruik dan de Vergelijker, waar je de scores van drie verzekeraars naast elkaar kunt zetten.

Chat met onze medewerkers