• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Wensen voor een uitvaart vastleggen

Heb je voor je crematie of begrafenis specifieke wensen? Noteer deze dan nu alvast. Juist tijdens het leven. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker.

Kort na een overlijden moeten nabestaanden veel belangrijke keuzes maken om te zorgen voor een afscheid dat past bij de overleden dierbare. Je kunt jouw nabestaanden helpen in deze emotionele periode door nu alvast op te schrijven hoe je jouw begrafenis of crematie voor je ziet.

Leg je wensen online vast

In ‘Mijn uitvaartwensen’ kun je heel overzichtelijk je wensen voor je uitvaart op een rij zetten in een digitaal wensenboekje. Hier kun je onder andere aangeven of je kiest voor een begrafenis of crematie, waar je het afscheid wilt houden, welk vervoer je wilt en welke muziek je wilt laten horen.

  • Het wensenboekje is voor iedereen, ook als je niet verzekerd bent bij coöperatie DELA.
  • Nadat je je wensen hebt ingevuld, kun je ze eenvoudig opslaan.
  • Hierna kun je je wensen op ieder moment bekijken en aanpassen.

 

Vraag een papieren wensenboekje aan

Wil je liever je wensen thuis vastleggen in een papieren wensenboekje. Ook dat kan.

 

Je wensen bespreken en vastleggen tijdens een persoonlijk gesprek

We kunnen je ook kosteloos en persoonlijk helpen met het bespreken vastleggen van je wensen. Je kunt hiervoor een afspraak maken via 085 580 02 35.

Goed om te weten: Een ingevulde wensenlijst is een hulpmiddel voor je uitvaart. Het is geen wettelijk document zoals een codicil of testament. Het kan zijn dat je nabestaanden een andere uitvaart regelen dan jij hebt vastgelegd in ‘Mijn uitvaartwensen’. Wij zijn daarvoor niet aansprakelijk.

DELA gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Informatie over het gebruik van je persoonsgegevens lees je in het privacy statement.