• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Wensen voor een uitvaart invullen

Heb je voor je crematie of begrafenis specifieke wensen? Noteer deze dan nu alvast. Juist tijdens het leven. Niet alleen voor jezelf, maar vooral voor je nabestaanden. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker.

Kort na een overlijden moeten nabestaanden veel belangrijke keuzes maken om te zorgen voor een afscheid dat past bij de overleden dierbare. Je kunt jouw nabestaanden helpen in deze emotionele periode door nu alvast op te schrijven hoe je jouw begrafenis of crematie voor je ziet.

Je uitvaartwensen online opslaan

In ‘Mijn uitvaartwensen’ kun je heel overzichtelijk je laatste wensen voor je uitvaart op een rij zetten in een digitaal wensenboek. Hier kun je onder andere aangeven of je kiest voor een begrafenis of crematie, waar je het afscheid wilt houden, welk vervoer je wilt en welke muziek je wilt laten horen.

  • Het wensenboek is voor iedereen, ook als je niet verzekerd bent bij coöperatie DELA.
  • Nadat je je wensenlijst hebt ingevuld, kun je ze eenvoudig opslaan.
  • Hierna kun je je uitvaartwensen op ieder moment bekijken en aanpassen.

 

Nadat je uitvaartwensen zijn opgeslagen, kun je je naasten hiervan op de hoogte brengen. Dat kan door op de knop ‘PDF maken’ te klikken en je wensenboek te downloaden. Deze PDF kun je doorsturen naar bijvoorbeeld je naaste familieleden of degene waarvan je verwacht dat hij of zij je uitvaart later gaat regelen.

Vraag een papieren wensenboek aan

Wil je liever je wensen thuis opschrijven in een papieren wensenboek? Ook dat kan.

 

Je kunt het papieren wensenboek bewaren bij andere belangrijke documenten. Zo zorg je ervoor dat je wensen beschikbaar zijn voor je naasten die de uitvaart gaan regelen.

Je uitvaartwensen bespreken en invullen tijdens een persoonlijk gesprek

We kunnen je ook kosteloos en persoonlijk helpen met het bespreken van je wensen. Je kunt hiervoor een afspraak maken via 085 580 02 35.

Goed om te weten: Een ingevulde wensenlijst is een hulpmiddel voor je uitvaart. Het is geen wettelijk document zoals een codicil of testament. Het kan zijn dat je nabestaanden een andere uitvaart regelen dan jij hebt vastgelegd in ‘Mijn uitvaartwensen’. Wij zijn daarvoor niet aansprakelijk.

DELA gaat zorgvuldig met je persoonsgegevens om. Informatie over het gebruik van je persoonsgegevens lees je in het privacy statement.

Inspiratie voor de uitvaart

Heb jij weleens nagedacht hoe jouw afscheid eruit moet zien? Kies je een grootse en uitbundige uitvaart? Of juist voor iets eenvoudigs en intiem? Laat je inspireren door de verhalen op ons blog en zie wat er allemaal mogelijk is.

Inspiratiegids

Naast de verhalen op ons blog hebben we ook een inspiratiegids. Hierin staan meer dan 100 originele ideeën voor een afscheid. Bijvoorbeeld op het gebied van bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, eten en drinken, foto’s en video en nog veel meer.