• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Regelen van beeld en geluid

Aanleveren van muziek

Met muziek maak je de uitvaart heel persoonlijk. Het biedt troost en brengt herinneringen naar boven. De meeste mensen kiezen voor drie tot vier nummers. Een nummer als de mensen binnenkomen en een of twee tijdens de ceremonie. En nog een nummer bij het weggaan uit de zaal.

Afhankelijk van de locatie kun je de muziek op twee manieren aanleveren. 

1. Aanleveren via de beeld- en geluidassistent

Muziek en beeld is vaak heel belangrijk voor de sfeer tijdens de plechtigheid. Je kunt met de beeld- en geluidassistent de keuze doorgeven door nummers uit ons muziekboek te selecteren, of zelf muziek en beeld te uploaden.

Open de beeld- en geluidassistent

Bekijk deze video voor meer informatie over de beeld- en geluidassistent.

2. Zelf aanleveren van muziek

DELA-locatie

Wanneer de uitvaart plaatsvindt in een crematorium of uitvaartcentrum van DELA, kun je de muziek direct via het online muziekboek doorgeven. In dit muziekboek vind je een uitgebreide muziekcollectie. We hebben deze vooraf getest op kwaliteit. Ook jouw eigen muziek kun je via het online muziekboek aanleveren. Wil je graag gebruik maken van het muziekboek, maar weet je niet zeker of het een DELA-locatie betreft? Neem dan contact op met je uitvaartverzorger. En vervolgens met de locatie om een afspraak te maken.

Geen DELA-locatie

Voor andere locaties zie je hieronder de tips voor het aanleveren van muziek.

 • Lever muziek aan als MP3-, MP4- of WAV-bestand.
 • Lever de muziek aan op één USB-stick, per e-mail of WeTransfer*.
 • Lever je de originele audio-cd aan, geef dan duidelijk aan om welk nummer het gaat.
 • Muziek van YouTube of andere sites kunnen van slechte kwaliteit zijn. Soms werken ze zelfs helemaal niet. Wij adviseren deze bronnen niet te gebruiken.
 • Lever de muziek uiterlijk één werkdag voor de afscheidsdienst vóór 12.00 uur aan. Voor diensten op maandag is dat vóór zaterdag 12.00 uur. Wij hebben dan voldoende tijd om het materiaal te testen op onze apparatuur.
 • Voeg bij de aangeleverde muziek altijd een notitie bij met daarop: naam van de overledene, dag en het tijdstip van de dienst, naam en het telefoonnummer van de contactpersoon.

* Wij wijzen je erop dat bij gebruik van WeTransfer de privacy niet volledig is geborgd.

Aanleveren van beeld

Op onze locaties hangen grote beeldschermen. Om de uitvaart persoonlijk te maken, kun je op de schermen een presentatie met foto’s en/of video afspelen tijdens de afscheidsdienst. Daarnaast is het op steeds meer locaties mogelijk om de uitvaart op te nemen. Onze uitvaartverzorger vertelt je er graag meer over.

Afhankelijk van de locatie kun je het op het twee manieren aanleveren. Vraag dit altijd eerst bij de uitvaartverzorger na. 

1. Aanleveren via de beeld- en geluidassistent

Wil je foto’s en video’s laten zien tijdens de ceremonie dan kun je het eenvoudig doorgeven via de beeld- en geluidassistent.

Open de beeld- en geluidassistent 

Bekijk deze video voor meer informatie over de beeld- en geluidassistent.

2. Zelf aanleveren van beeld

Tips voor het maken van een presentatie. Vraag eerst na of het mogelijk is om een powerpointbestand aan te leveren op de locatie.

 • Als je meerdere foto’s en/of bewegende beelden wilt laten zien, dan plaats je deze in één powerpointbestand.
 • Als je meerdere presentaties hebt, dan plaats je deze ook in één powerpointbestand. Bij voorkeur zet je een pauzefoto tussen beide presentaties.
 • Als je een enkele foto tijdens de hele dienst wilt laten zien, dan lever je deze aan als JPG- of JPEG-bestand.
 • Als je een enkel filmpje tijdens de hele dienst wilt laten zien, dan lever je deze aan als WMV-, MP4 of MPEG-bestand.
 • Beeldmateriaal lever je aan in de beeldverhouding 16:9 (niet in 4:3).
 • Het tonen van één foto gedurende de afscheidsdienst is kosteloos. Voor het controleren, voorbereiden en afspelen van een beeldpresentatie brengen wij kosten in rekening. Als je wilt, kunnen wij de powerpointpresentatie ook voor je aanpassen. Vraag de uitvaartverzorger naar de mogelijkheden.
 • Lever het beeldmateriaal uiterlijk één werkdag voor de afscheidsdienst vóór 12.00 uur aan. Voor diensten op maandag is dat vóór zaterdag 12.00 uur. Wij hebben dan voldoende tijd om het materiaal te testen op onze apparatuur. Dit geldt ook voor muziek.
 • Je kunt het materiaal aanleveren op een usb-stick of via WeTransfer*. Voeg hierbij altijd een notitie met: naam van de overledene, dag en het tijdstip van de dienst, naam en het telefoonnummer van de contactpersoon

Wil je vóór de afscheidsdienst de presentatie samen met ons doornemen, dan kun je hiervoor een afspraak maken met de locatie.

* Wij wijzen je erop dat bij gebruik van WeTransfer privacy niet volledig is geborgd.