• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Drukwerk uitzoeken

Tegenwoordig is het rouwdrukwerk lang niet altijd meer sober. Met kleur en/of persoonlijke foto’s kan rouwdrukwerk een mooie herinnering zijn. Onze uitvaartverzorger kan je voorbeelden laten zien en helpt je graag bij het opstellen van teksten.

Overlijdensadvertentie

De meeste nabestaanden kiezen voor zowel een advertentie als een rouwkaart, maar dit hoeft niet. Een overlijdensadvertentie is een goed middel om bijvoorbeeld oud-collega’s, kennissen van vroeger en dergelijke te laten weten dat iemand is overleden.

Rouwkaart

Op een rouwkaart staat vaak de naam, geboortedatum en overlijdensdatum van de overledene. En de namen van de familieleden die de kaart hebben opgesteld. Met foto’s, een gedicht of een stukje uit een songtekst maak je een kaart extra persoonlijk.

Zoek je inspiratie voor een mooie tekst? Wij hebben teksten en gedichten over afscheid nemen voor je verzameld.

Gedachtenis- en bedankkaarten

Gedachteniskaartjes en bidprentjes worden tijdens of vlak na de afscheidsbijeenkomst uitgedeeld. Bedankkaarten worden enkele weken na de uitvaart opgestuurd. Op het prentje of de bedankkaart staat vaak een foto en een persoonlijke tekst.

Drukwerk regelen

De uitvaartverzorger helpt je bij het samenstellen van tekst en vormgeving van de rouwkaart en eventuele advertentie en zorgt dat deze gedrukt en geplaatst worden. Deze diensten kun je laten opnemen in je uitvaartverzekering. Is er geen verzekering, ook dan kan DELA een uitvaart voor je regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering.