• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Mogelijkheden in rouwdrukwerk

Tegenwoordig is het rouwdrukwerk lang niet altijd meer sober. Met kleur en/of persoonlijke foto’s kan rouwdrukwerk een mooie herinnering zijn. Onze uitvaartverzorger kan je voorbeelden laten zien en helpt je graag bij het opstellen van teksten.

Op deze pagina

Mogelijkheden in rouwdrukwerk
Drukwerk voor een uitvaart regelen

Mogelijkheden in rouwdrukwerk

Overlijdensadvertentie

De meeste nabestaanden kiezen voor zowel een advertentie als een rouwkaart, maar dit hoeft niet. Een overlijdensadvertentie is een goed middel om bijvoorbeeld oud-collega’s, kennissen van vroeger en dergelijke te laten weten dat iemand is overleden.

Rouwkaart

Op een rouwkaart staat vaak de naam, geboortedatum en overlijdensdatum van de overledene. En de namen van de familieleden die de kaart hebben opgesteld. Met foto’s, een gedicht of een stukje uit een songtekst maak je een kaart extra persoonlijk. Wie stuur je een rouwkaart?

Zoek je inspiratie voor een mooie tekst? Wij hebben teksten en gedichten over afscheid nemen voor je verzameld.

Gedachtenis- en bedankkaarten

Gedachteniskaartjes en bidprentjes worden tijdens of vlak na de afscheidsbijeenkomst uitgedeeld. Bedankkaarten worden enkele weken na de uitvaart opgestuurd. Op het prentje of de bedankkaart staat vaak een foto en een persoonlijke tekst.

Drukwerk voor een uitvaart regelen

De uitvaartverzorger helpt je bij het samenstellen van tekst en vormgeving van de rouwkaart en eventuele advertentie en zorgt dat deze gedrukt en geplaatst worden. Samen met de uitvaartverzorger kun je ook andere mogelijkheden in het rouwdrukwerk bespreken. Bovenstaand zijn slechts voorbeelden.

Met of zonder een uitvaartverzekering, DELA kan het voor je regelen

Rouwdrukwerk zoals bedankkaarten met postzegels (75 stuks) of gedachtenisprentjes (200 stuks) is verzekerd via de dienstenverzekering van het DELA UitvaartPlan. Hier hoeft geen gebruik van worden gemaakt. De waarde van het rouwdrukwerk kan gebruikt worden voor iets anders.. Is er geen verzekering, ook dan kan DELA een uitvaart voor je regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering.