• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 

Begrafenis­verzekering

Met een begrafenisverzekering verzeker je de kosten van een begrafenis. Als je je verzekert, wordt een gedeelte van de begrafenis of de gehele begrafenis vergoed als je komt te overlijden. Je nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over hoge uitvaartkosten. En wanneer gewenst worden je nabestaanden ook ondersteund met het regelen van een mooi en passend afscheid.

Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is een ander woord voor uitvaartverzekering of crematieverzekering. Deze verzekering sluit je af om de kosten van je begrafenis of crematie te dekken. Met een begrafenispolis verzeker je je voor de kosten van een uitvaart.

Bij een overlijden vergoedt de verzekeraar een pakket aan diensten en een aanvullend vrij te besteden geldbedrag of enkel een geldbedrag. 

Waarom een begrafenispolis afsluiten?

Een begrafenisverzekering sluit je af om je dierbaren te beschermen tegen hoge uitvaartkosten wanneer jij komt te overlijden. Hiermee voorkom je dat wanneer er geen geld beschikbaar is voor een begrafenis,  je nabestaanden met hoge kosten te maken krijgen.

Niet iedereen kiest voor een begrafenisverzekering. Een begrafenisverzekering is namelijk niet verplicht. Het voordeel van een begrafenisverzekering is dat je nabestaanden weten waar ze terecht kunnen bij een overlijden. Daarnaast ben je er zeker van dat er een geldbedrag uitgekeerd wordt waar jouw nabestaanden de kosten van de uitvaart van kunnen betalen.

Vaak worden persoonlijke wensen voor de begrafenis ook vastgelegd. Jouw dierbaren of meeverzekerden kunnen hun uitvaartwensen gemakkelijk laten vastleggen. Zo weten nabestaanden wat je wel en niet belangrijk vindt.

Wil je een begrafenispolis afsluiten en ben je benieuwd naar je premie?

Soorten begrafenisverzekeringen

Welke soorten begrafenisverzekeringen zijn er?

 • Een begrafenisverzekering in natura: hierbij kies je voor een dienstenpakket, bestaande uit de belangrijkste diensten die nodig zijn en een vrij te besteden geldbedrag voor aanvullende wensen. Bij DELA noemen we dit het UitvaartPlan in diensten. Wij helpen je nabestaanden bij het regelen en verzorgen van de begrafenis. Bekijk hier wat verzekerd is bij een uitvaartverzekering in diensten.
 • Een begrafenisverzekering in geld: bij deze verzekering kies je ervoor om een bepaald geldbedrag te verzekeren. Vaste diensten zijn niet verzekerd. Nabestaanden ontvangen dit geldbedrag om zelf de begrafenis te regelen. Zij kunnen ook kiezen voor een andere uitvaartverzorger dan DELA of voor een uitvaart in het buitenland. Bij DELA noemen we dit het UitvaartPlan in geld. Bekijk hier wat verzekerd is bij een uitvaartverzekering in geld.
 • Koopsom begrafenisverzekering: bij deze verzekering leg je eenmalig een bedrag in. Van dat geld wordt (een deel van) jouw uitvaart vergoed. Bij DELA is dit het UitvaartPlan tegen Koopsom. Lees meer over de uitvaartverzekering tegen koopsom.
 • Depositofonds: met het depositofonds zet je voordelig geld opzij voor je begrafenis. Wanneer je overlijdt, keert DELA het bedrag uit dat op dat moment in het depositofonds zit. Je nabestaanden kunnen het bedrag gebruiken voor de begrafenis of crematie. Bekijk hier alle informatie over het DELA Depositofonds.

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenisverzekering hangen af van meerdere factoren, zoals:

 • De soort begrafenisverzekering die je kiest
 • De hoogte van het aanvullend bedrag
 • Hoe lang je premie wilt betalen
 • Hoe oud je bent
 • Hoe je gezondheid is

De hoogte van het bedrag dat je wilt laten uitkeren voor de begrafenis, noemen wij het verzekerd bedrag. Hoe hoog dit bedrag moet zijn, hangt af van jouw persoonlijke wensen. Hierdoor kunnen de kosten sterk variëren. Lees hier meer over wat een begrafenis gemiddeld kost.

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
Geslacht*
 

Voordelen DELA UitvaartPlan

 • Een scherpe premie voor jouw begrafenisverzekering
 • Praktische hulp en deskundige nazorg voor je nabestaanden
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen
 • Jaarlijkse premiestijging blijft beperkt dankzij winstdeling
 • Inkoopvoordeel als DELA de begrafenis mag verzorgen