Begrafenis­verzekering

Met onze begrafenisverzekering verzeker je de kosten van een begrafenis. Overlijdt de verzekerde? Dan betalen wij de begrafeniskosten of een deel daarvan. Je nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over hoge uitvaartkosten. En als je nabestaanden dat willen, helpt DELA hen ook een mooi en passend afscheid te regelen.

 

Voordelen van onze begrafenisverzekering, het DELA UitvaartPlan

 • Een uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
 • Flexibel, je kunt de begrafenisverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen
 • DELA helpt je nabestaanden de draad weer op te pakken

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

Niet op zoek naar een begrafenisverzekering? Dan past een crematieverzekering misschien beter bij je.

Waarom zou je een begrafenisverzekering willen afsluiten?

Een begrafenisverzekering afsluiten is niet verplicht. Maar het is fijn als je dierbaren in de verdrietige periode na je overlijden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten die komen kijken bij een begrafenis. En ze hulp krijgen bij het regelen van een mooie uitvaart. Want op een persoonlijke en passende manier afscheid nemen van een geliefde, is van grote waarde voor het rouwproces. Een goede begrafenisverzekering geeft rust. Hiermee regel je nu dat straks alles goed geregeld is voor jouw dierbaren.

 

Soorten begrafenisverzekeringen

Je kunt kiezen uit verschillende soorten begrafenisverzekeringen.

 • Een begrafenisverzekering in natura 
  Dit is een dienstenpakket waarin de belangrijkste diensten voor een uitvaart verzekerd zijn. Daarnaast krijg je een geldbedrag om te besteden aan uitvaartwensen die niet in het pakket zitten. Bij DELA noemen we deze begrafenisverzekering het UitvaartPlan in diensten. Wij helpen je nabestaanden de begrafenis te regelen. Lees meer over onze begrafenisverzekering in diensten.
 • Een begrafenisverzekering in geld 
  Bij deze verzekering verzeker je alleen een bepaald geldbedrag. Je verzekert dus geen diensten, zoals een locatie of hulp bij het regelen van de uitvaart. Dit kunnen je nabestaanden allemaal betalen met het geldbedrag uit de verzekering. Daarmee regelen ze de hele begrafenis zelf. Je nabestaanden kunnen met deze verzekering ook kiezen voor een andere uitvaartverzorger dan DELA. Of bijvoorbeeld voor een begrafenis in het buitenland. Bij DELA noemen we deze verzekering het UitvaartPlan in geld. Lees meer over onze begrafenisverzekering in geld.

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenisverzekering hangen af van meerdere factoren, zoals:

 • Welke begrafenisverzekering je kiest
 • Hoe lang je premie wilt betalen
 • Hoe oud je bent
 • Hoe je gezondheid is

Ben je benieuwd wat een begrafenis gemiddeld kost? Of wil je weten hoeveel jouw uitvaartwensen kosten? Lees dan meer over de gemiddelde kosten van een begrafenis of bereken de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.