Begrafenis­verzekering

Met onze begrafenisverzekering verzeker je de kosten van een begrafenis. Overlijdt de verzekerde? Dan helpen wij de nabestaanden bij het regelen van een mooie en passend afscheid. Ook betalen wij de begrafeniskosten of een deel daarvan. Je nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over hoge uitvaartkosten.

 

Voordelen van onze begrafenisverzekering, het DELA UitvaartPlan

 • Een compleet verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten voor je nabestaanden
 • Een van onze uitvaartverzorgers regelt de uitvaart die bij jou past
 • De uitvaartverzekering kun je altijd aanpassen aan je uitvaartwensen 
 • Na de uitvaart helpen we je nabestaanden om de draad weer op te pakken

Bereken de premie

In de volgende stap kun je jouw gezin toevoegen
Geboortedatum*
 

Niet op zoek naar een begrafenisverzekering? Dan past een crematieverzekering misschien beter bij je.

Waarom een begrafenisverzekering afsluiten?

Met een begrafenisverzekering van DELA hoeven je nabestaanden zich geen zorgen te maken over hoge kosten voor je begrafenis. Onze uitvaartverzorgers helpen je nabestaanden bij het regelen van een compleet verzorgde uitvaart die bij jou past. Met onze nabestaandenzorg helpen onze coöperatieconsulenten je nabestaanden bij praktische, financiële, juridische en administratieve dingen. Ons team van specialisten staat dus voor, tijdens én na de uitvaart voor je nabestaanden klaar.  
 

 

Soorten begrafenisverzekeringen

Je kunt bij ons kiezen uit twee verschillende soorten begrafenisverzekeringen.

 • Een begrafenisverzekering in natura 
  Dit is een verzekerd dienstenpakket waarbij wij de belangrijkste diensten van een uitvaart verzorgen. Hiermee nemen we je nabestaanden al het regelwerk uit handen. Daarnaast krijgen je nabestaanden een geldbedrag om te besteden aan uitvaartwensen die niet in het pakket zitten. Bij DELA noemen we deze begrafenisverzekering het UitvaartPlan in diensten. Een uitvaartverzorger van DELA regelt en verzorgt de begrafenis die bij jou past. Lees meer over onze begrafenisverzekering in diensten.
 • Een begrafenisverzekering in geld 
  Bij deze verzekering verzeker je een geldbedrag. Je bepaalt zelf de hoogte. Je verzekert dus geen diensten van DELA, zoals een locatie of hulp van ons bij het regelen van de uitvaart. Dit kunnen je nabestaanden betalen met het geldbedrag uit de verzekering. Daarmee regelen ze de hele begrafenis zelf. Je nabestaanden kiezen met deze verzekering zelf de uitvaartverzorger. Dat kunnen wij zijn maar ook een ander uitvaartbedrijf. Onze geldverzekering, het DELA UitvaartPlan in geld, is ook geschikt voor een begrafenis in het buitenland. Lees meer over onze begrafenisverzekering in geld.

Wat kost een begrafenisverzekering?

De kosten van een begrafenisverzekering hangen af van meerdere zaken, zoals:

 • Welke begrafenisverzekering je kiest
 • Hoe lang je premie wilt betalen
 • Hoe oud je bent
 • Hoe je gezondheid is

Ben je benieuwd wat een begrafenis gemiddeld kost? Of wil je weten hoeveel jouw uitvaartwensen kosten? Lees dan meer over de gemiddelde kosten van een begrafenis of bereken de kosten van jouw uitvaartwensen.

 

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.