• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Mooie woorden

Mooie woorden zijn belangrijk op de momenten die er toe doen. Mooie woorden horen bij het leven én bij de dood. Bij de geboorte van een kind, een bruiloft of uitvaart. Ze kunnen troost geven, dankbaarheid uitstralen of vertellen wat iets of iemand betekent. Het mooiste wat je iemand kunt geven, is soms verpakt in een paar zinnen. Laat je inspireren door de verhalen van anderen.

‘Alles wat mijn moeder voor me heeft gedaan. deed ze uit liefde.’

‘Onvoorwaardelijke liefde en acceptatie is het belangrijkste wat mijn ouders mij hebben meegegeven.’

Mooie woorden delen

Vaak blijven mooie en liefdevolle woorden te lang onuitgesproken. Om je te helpen met het delen van jouw mooie woorden hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld met praktische tips.

Gedichten met mooie woorden bij een overlijden

Gedichtenbundel

Het vinden van de woorden om iemand troost te bieden is lastig. Om je te helpen hebben wij mooie afscheidsteksten en gedichten rondom overlijden gebundeld.

Wat voor moois hebben jullie voor het laatst tegen elkaar gezegd?

Hoe kun je er voor elkaar zijn als je in het buitenland woont?

Hoe schrijf je een uitvaartspeech?

Hoe kun je tradities doorbreken tijdens de feestdagen?

'Woorden zijn het mooiste cadeau.'

Wat geeft jou hoop als het tegenzit?

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Lief Leven geeft een sprankje hoop met mooie gedichtjes bij overlijden

Tips en voorbeelden voor het schrijven van condoleance teksten

Stappenplan: speech schrijven

Het stappenplan helpt je stap voor stap bij het schrijven en houden van een mooie afscheidsspeech. Hoe moeilijk ook, met deze 10 stappen schrijf je zeker een mooi afscheidswoord.

Zo schrijf je een afscheidsspeech in 10 stappen

'We hebben veel gepraat na het overlijden van mijn vader.'

Mercedes vertelt over de vrije opvoeding van haar ouders

Edwin: ‘Het gaat erom dat ik er voor Monique ben, dat ik luister.’

Inspiratie: voorbeelden van de 7 mooiste toespraken ooit

Een brok in je keel, trillende knieën, bang om je woorden te vergeten... Het valt niet mee om een mooie toespraak te houden. Wij zetten een paar mooie toespraken op een rij waarvan je kunt leren.

Stappenplan voor het uitspreken van mooie woorden

Hoe vaak vertel je je geliefde, ouders, broer, zus of beste vriend wat ze voor je betekenen? Vaak blijven mooie en liefdevolle woorden onuitgesproken. Dat moet anders, vinden we. Want door mooie woorden hardop te zeggen, geef je ze extra betekenis en versterk je de band met je dierbaren. Maar hoe zet je je gevoel om in mooie woorden?

Stuur een kaartje met mooie woorden

De mooiste woorden blijven vaak te lang onuitgesproken. Wij willen daar graag verandering in brengen en geven je daarom de mogelijkheid om een gratis kaartje* te sturen naar iemand die belangrijk voor je is.

Organiseer je eigen mooie-woorden-diner

Tijdens een mooie-woorden-diner spreek je alle dingen uit, die er in het dagelijks leven bij inschieten. Dat mag groot zijn, dat mag klein zijn: dat mag vooral helemaal 'jullie' zijn.

Stuur een kaartje met mooie woorden

Juist in deze bijzondere tijd, kunnen we wel een extra dosis liefde en aandacht gebruiken. Stuur daarom een gratis kaartje* met mooie woorden naar iemand die belangrijk voor je is.

Mooie woorden: Ze waren nog nooit zo belangrijk

In een tijd waarin we elkaar niet aanraken, is het des te belangrijker elkaar te zeggen dat we aan elkaar denken. We deden een oproepje en vroegen: wie wil je een hart onder de riem steken?