• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Het mooie-woorden-diner

Print de kaartjes uit en gebruik ze als inspiratie voor het delen van mooie woorden. Tijdens het mooie-woorden-diner geven jij en jouw geliefden om de beurt antwoord.

 

Mooie woorden diner

Heb jij weleens tegen je beste vriendin gezegd waarom ze zo belangrijk voor je is? En wanneer heb je voor het laatst tegen je ouders gezegd dat je van ze houdt? Tijdens een mooie-woorden-diner spreek je alle dingen uit, die er in het dagelijks leven bij inschieten. Dat mag groot zijn, dat mag klein zijn: dat mag vooral helemaal ‘jullie’ zijn.

'Ik hou van jou', 'dank je wel dat je er altijd voor me bent', 'met jou is iedere dag mooier': mooie woorden delen met de mensen waarvan we houden, is ongelofelijk waardevol. Toch doen we het te weinig. Omdat we het in de hectiek van alledag vergeten of omdat we ervan uitgaan dat die ander 'het wel weet.' Tijd om daar verandering in te brengen met een mooie-woorden-diner. Tijdens zo'n diner spreken jij en jouw geliefden de woorden uit die er soms bij inschieten.

Deel je mooie woorden tijdens een etentje

Heb je hulp nodig bij het delen van mooie woorden? Print dan de mooie-woorden-kaarten uit en gebruik ze als inspiratie tijdens een mooie-woorden-diner.

De kracht van mooie woorden

Het krijgen van een compliment heeft allerlei positieve effecten. Onze relaties worden er diepgaander en waardevoller door en we voelen ons geliefd. Op de lange termijn kan het zelfs leiden tot meer levensgeluk. Complimenten leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan onze menselijke basisbehoeftes: de wens om ergens bij te horen, gewaardeerd te worden en écht gezien te worden. En dat alles door een paar mooie woorden, die niks kosten maar des te meer opleveren.

Wie goed doet, goed ontmoet

Complimenten zijn niet alleen positief voor de mensen die ze krijgen, maar ook voor de mensen die ze geven. Dat werkt een beetje zoals met cadeaus: geef je iets liefs aan een ander, dan krijg je er een knuffel, warmte en dankbaarheid voor terug. Bovendien vinden we mensen die iets liefs tegen ons zeggen meteen een stuk aardiger, wat vaak resulteert in een nog betere band.

Wat is er mooier dan lieve boodschappen krijgen van de mensen waarvan we houden? Laat je inspireren door de woorden van anderen en deel je eigen mooie woorden met jouw geliefden.

De kunst van het complimenteren

Vind je het moeilijk om mooie woorden uit te spreken? Weet je niet goed wat je moet zeggen of waar je moet beginnen? Deze drie tips geven je houvast: Ten eerste hebben mooie woorden een grotere impact als je ze niet tussen neus en lippen door uitspreekt, maar er de tijd voor neemt. Ten tweede zijn specifieke complimenten waardevoller dan algemene. Ten derde, en dat is ook meteen het belangrijkste: een goed compliment moet oprecht zijn. Roep dus voor de verandering niet 'je bent de beste!' als je ’s ochtends op het laatste moment de deur uit rent, maar spreek tijdens een mooie-woorden-diner uit waarom jouw partner precies 'de beste' is. In alle rust, weloverwogen en vooral: recht uit het hart.

Download de mooie-woorden-kaartenset

Heb je hulp nodig bij het delen van mooie woorden? Print de mooie-woorden-kaarten uit en gebruik ze als inspiratie. Tijdens het mooie-woorden-diner geven jij en jouw geliefden om de beurt antwoord.