Coöperatie DELA
 • Overlijden melden 0800 955 66 55 (gratis) 24 uur per dag
 • Inloggen

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • apr
  22
  2016

  Coöperatie DELA wint de zilveren Cross Media Award

  Woensdagavond heeft DELA samen met onze partners: Sanoma|SBS, Ogilvy, Talpa, Radio538, Media Value & Fresh Fruit Digital de zilveren Cross Media Case van het jaar gewonnen.

 • apr
  20
  2016

  Chris Beaulen volgt Ruud Frische op als adjunct-directeur Uitvaartdiensten bij Coöperatie DELA

  Per september 2016 stopt Ruud Frische als adjunct-directeur Uitvaartdiensten bij DELA. Samen met directeur Uitvaartverzorging Sandra Schellekens geeft Frische leiding aan de uitvaartorganisatie waarbij hij verantwoordelijk is voor het uitvaartvervoer, en de crematoria en uitvaartcentra van DELA in Nederland. Collega Chris Beaulen die nu manager is van het Kenniscentrum bij DELA, volgt Frische op.

 • apr
  14
  2016

  Ook na verbouwing uitvaartdiensten in Donatuskerk

  De verbouwing van de Donatuskerk in Bemmel is in volle gang. In december zijn werkzaamheden gestart om van de kerk een ‘podium – muziek huis’ te maken. De tribune kan worden ingeschoven zodat de zaal ook voor andere doeleinden geschikt is. Uitvaartverzorger De Wit DELA gaat er afscheidsdiensten, rouwbezoeken, en condoleances verzorgen.

 • apr
  14
  2016

  Ondanks het verdriet op een zo mooi mogelijke manier afscheid nemen

  Veel nabestaanden willen helpen bij verzorging overledene

  Veel mensen willen helpen bij de laatste verzorging van hun overleden dierbare. Dit blijkt uit een onderzoek van coöperatie DELA onder haar leden. Meer dan de helft van de ruim driehonderd ondervraagden vindt dat een fijn idee. Bij de laatste verzorging denken mensen vooral aan wassen, aankleden, haren kammen en in de kist leggen. In wat mindere mate worden persoonlijke zaken genoemd zoals make-up aanbrengen, nagels lakken en scheren.

 • mrt
  21
  2016

  Coöperatie DELA neemt Nijmeegse crematorium Waalstede in gebruik

  De eerste crematies in het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede in de wijk Dukenburg vinden plaats op maandag 21 maart. Het jongste crematorium van coöperatie DELA ligt aan de Staddijk 130 naast de snelweg A73 in een parkachtige omgeving. Het uitvaartcentrum aan de Burgemeester Daleslaan verhuisde al op 7 maart naar de nieuwe locatie. In Waalstede zullen zo’n drie á vier crematies per dag plaatsvinden.

 • mrt
  18
  2016

  Crematieruimte biedt nabestaanden houvast bij het nemen van afscheid

  Steeds meer nabestaanden hebben de behoefte om hun overleden dierbare tot in de crematieruimte te begeleiden. Sommigen rijden zelf de uitvaartkist naar binnen of drukken onder begeleiding de knop in om het crematieproces te starten. Nieuwe rituelen die de nabestaanden sterken in de gedachte dat niets nog tussen hen en de overledene in staat bij het afscheid.

Grote verschillen in grafkosten per gemeente

Er bestaan per gemeente grote procentuele verschillen bij de jaarlijkse verhoging van grafkosten. DELA trekt ieder jaar publiekelijk aan de bel op basis van de eigen analyse.

 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36
 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36