• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Erven en schenken

Erven of schenken? Goed om daar bij leven al eens over na te denken en je te verdiepen in de belastingregels voor een erfenis en schenking. Kies je ervoor om al bij leven te schenken? Dan verklein je de erfenis en hoeft er dus minder erfbelasting betaald te worden. Een schenking kan daarom financieel interessant zijn. Lees de tips van experts over hoe je belastingvrij kunt schenken aan kinderen of kleinkinderen en wat een schenking op papier inhoudt.

Erven of schenken; een geschenk voor nu of later

Welke uitvaartkosten mag ik aftrekken van de belasting?

VoorelkaarDesk: begrijpelijk advies over trouwen, erven, schenken en het testament

Wat gebeurt er met een koopwoning na overlijden?

Waar moet ik op letten als ik wil schenken aan mijn (klein)kind?

Notaris Houtepen over het opstellen van het testament

Advies nodig?

De VoorelkaarDesk adviseert je bij al je vragen rondom samenwonen, trouwen, schenken, erven of het opstellen van een (levens)testament.

Nalatenschap regelen: waardevolle spullen nalaten in een codicil

Meer weten over schenken?

Wij hebben alles rondom schenken bij leven voor je op een rijtje gezet. Zo zie je in één oogopslag op wat voor manieren jij een schenking kan doen.

Schenken bij leven biedt fijne voordelen

Schenken is het nieuwe bezuinigen

‘Door ons lieve gebaar, moest onze dochter huurtoeslag terugbetalen.’

Feiten en cijfers

Elke bijzondere gelegenheid is er één om bij te stil te staan. Een huwelijk, geboorte of de aankoop van een huis. Schenken is dan misschien heel voordelig. Wil je erven of schenken en weten wat voor jou van toepassing is? In een handige infographic vertellen wij de feiten en cijfers.

Zet je geld opzij voor je (klein)kind, let dan goed op de belastingregels

Webinar Erfrecht en Levenstestament

Meerdere keren per jaar geven onze juristen antwoord op al je vragen tijdens het webinar Erfrecht en Levenstestament. Kijk voor een overzicht van alle webinars en andere bijeenkomsten op onze evenementenpagina.

Checklist: dit moet je regelen als je kind het huis uit gaat

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keren per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.