• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Erven en schenken

Erven of schenken? Goed om daar bij leven al eens over na te denken en je te verdiepen in de belastingregels voor een erfenis en schenking. Kies je ervoor om al bij leven te schenken? Dan verklein je de erfenis en hoeft er dus minder erfbelasting betaald te worden. Een schenking kan daarom financieel interessant zijn. Lees de tips van experts over hoe je belastingvrij kunt schenken aan kinderen of kleinkinderen en wat een schenking op papier inhoudt.

Notaris Houtepen over het opstellen van het testament

Waar moet ik op letten als ik wil schenken aan mijn (klein)kind?

Feiten en cijfers

Elke bijzondere gelegenheid is er één om bij te stil te staan. Een huwelijk, geboorte of de aankoop van een huis. Schenken is dan misschien heel voordelig. Wil je erven of schenken en weten wat voor jou van toepassing is? In een handige infographic vertellen wij de feiten en cijfers.

Schenken bij leven biedt fijne voordelen

Meer weten over schenken?

Wij hebben alles rondom schenken bij leven voor je op een rijtje gezet. Zo zie je in één oogopslag op wat voor manieren jij een schenking kan doen.

Schenken is het nieuwe bezuinigen

‘Door ons lieve gebaar, moest onze dochter huurtoeslag terugbetalen.’

Erven of schenken; een geschenk voor nu of later

Zet je geld opzij voor je (klein)kind, let dan goed op de belastingregels

LEEF!

Wij helpen je graag met nadenken over emotionele en praktische zaken die nu en later mooier maken. Daarom versturen we meerdere keer per jaar de nieuwsbrief LEEF!. Inschrijven voor de LEEF! kan via onderstaande knop.

Checklist: dit moet je regelen als je kind het huis uit gaat