• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Bedrag en looptijd van de verzekering

Je kunt kiezen voor een verzekerd geldbedrag tussen € 10.000 en € 1.000.000. De hoogte van het bedrag dat je kiest, is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Maak voor jezelf eens een rekensommetje. Hoeveel is er nodig om je dierbaren te beschermen na het wegvallen van een inkomen doordat jij of je partner overlijdt? Denk daarbij ook aan dingen als belastingen en onderhoud van woning en auto. Of eventuele studies en hobby’s van jezelf en de kinderen. Is je ­overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek? Kijk dan ook naar de eisen van de hypotheekverstrekker. Je kunt het bedrag eventueel tussentijds verhogen of verlagen.

Welke looptijd kan ik kiezen?

De minimale looptijd is 10 jaar. De verzekering duurt maximaal totdat de verzekerde 75 jaar is. Je bepaalt de looptijd helemaal zelf. Dit is afhankelijk van het doel waarvoor je de verzekering wilt gebruiken. Gebruik je bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekering in combinatie met een hypotheek? Dan wordt meestal dezelfde looptijd aangehouden als de looptijd van de hypotheek. Wil je de verzekering gebruiken als financiële bescherming voor opgroeiende kinderen? Dan zou je kunnen kiezen voor een looptijd tot het einde van de studie van je kind(eren) of bijvoorbeeld totdat ze zelfstandig gaan wonen. Je kunt het DELA LeefdoorPlan afsluiten voor verzekerden van 18 tot 65 jaar.

Hoogte van de premie

Bij ons kun je ervoor kiezen om de premie per maand, kwartaal, half jaar of jaar te betalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van:

  • de hoogte van het verzekerd bedrag
  • de looptijd van de verzekering 
  • de leeftijd en gezondheid (de premie kan stijgen door jouw medische gegevens)
  • de verzekeringsvorm (gelijkblijvend, lineair dalend of annuïtair dalend)
  • of je wel of niet rookt (wij hebben een korting voor niet-rokers)

 

Bereken de premie

Onze overlijdensrisicoverzekering heeft een scherpe premie. Ben je benieuwd hoeveel premie je per maand betaalt? Bereken dan je premie.