Hoeveel moet ik verzekeren?

Je kiest een uitvaartverzekering omdat je zekerheid wilt hebben dat jouw uitvaart later betaald kan worden. Je verzekert de kosten van je uitvaart. Veel mensen vragen zich af hoeveel ze moeten verzekeren om de kosten te dekken. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoeveel je moet verzekeren hangt af van jouw wensen voor de uitvaart

Een mooi afscheid zorgt voor fijne herinneringen. Voor de een is dat klein en bescheiden, voor de ander juist groot en uitbundig. Zoveel mensen, zoveel wensen. En dat betekent ook dat de kosten voor iedereen verschillend zijn. Hoeveel je moet verzekeren, hangt dus voor een groot deel af van jouw eigen wensen. Een begrafenis is bijvoorbeeld duurder dan een crematie. Dit komt omdat het graf het duurste onderdeel is.

Naast je eigen wensen, zijn er altijd vaste kosten bij een uitvaart. Hier moet je rekening mee houden bij het kiezen van een verzekerd bedrag. Bijvoorbeeld het ophalen, vervoeren en verzorgen van de overledene en het regelen van formaliteiten.

 

 

De kosten van jouw uitvaartwensen berekenen

Met onze Uitvaartkostenwijzer krijg je een goed beeld bij de hoogte van het bedrag dat je moet verzekeren om jouw uitvaartwensen te kunnen betalen. Met deze online tool bereken je in enkele minuten de kosten van een uitvaart op basis van jouw wensen. Daarna zie je hoeveel het kost om dit te verzekeren. Of lees meer informatie over de gemiddelde kosten van een uitvaart. Dat kan ook al goed helpen als je nog niet precies weet wat jouw uitvaartwensen zijn.

 

Een verzekerd bedrag tussen de € 720 (2024) en € 25.000

Je kunt bij het DELA UitvaartPlan kiezen voor een verzekerd bedrag tussen de € 720 (2024) en € 25.000. Daarbij kun je voor het dienstenpakket kiezen: het DELA UitvaartPlan in diensten. Het dienstenpakket bestaat uit de belangrijkste onderdelen van een uitvaart, zoals de begeleiding door een uitvaartverzorger van DELA, het verzorgen en de opbaring, een graf op de begraafplaats of het verzorgen van de crematie. Een groot deel van je kosten is dan dus al verzekerd in dit dienstenpakket. Door het inkoopvoordeel betaal je in dit dienstenpakket minder voor de geleverde diensten dan als je deze apart van elkaar zou moeten betalen. Voor bijkomende wensen kies je een aanvullend geldbedrag. Wie krijgt de uitkering van de uitvaartverzekering?

Veranderen je wensen?

Dan veranderen de kosten van je uitvaart ook. Dat is geen probleem. De hoogte van het verzekerd bedrag is in de meeste gevallen aan te passen als je bij ons een uitvaartverzekering hebt. Dit doe je makkelijk via MijnDELA.

 

Is de uitvaart duurder of goedkoper dan het verzekerd bedrag?

Wanneer de uitvaart uiteindelijk meer kost dan er verzekerd is, zullen nabestaanden moeten bijbetalen. Is de uitvaart uiteindelijk minder duur dan het bedrag dat er is verzekerd? Dan krijgen de nabestaanden het bedrag dat over is terug.

 

Advies nodig?

Wij geven geen advies over welk bedrag je het beste kunt verzekeren. Op onze website vind je heldere informatie over onze uitvaartverzekeringen en een uitvaartkostenwijzer. Hiermee kun je zelf kiezen welk verzekerd bedrag goed bij jou past. De uitvaartverzekering kun je direct bij ons aanvragen. Wil je na het lezen van de informatie op onze website toch advies? Neem dan contact op met een onafhankelijk financieel adviseur. Deze kies je zelf. Voor het advies betaal je advieskosten aan de adviseur.

Een uitvaartverzekering? Heb ik die wel nodig?

Een uitvaartverzekering is er voor iedereen. Ben je benieuwd of je wel of geen uitvaartzekering nodig hebt? Doe dan de "Heb ik een uitvaartverzekering nodig?"-test.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Bereken in 2 minuten wat de kosten van een crematie of begrafenis zijn. Zo krijg je een beeld van wat een uitvaart ongeveer kost en welk bedrag je kunt verzekeren.