Als ik straks met pensioen ben, dan…

Ook al leef je in het nu, je kunt toch al dingen regelen voor een onbezorgde oude dag. Bijvoorbeeld door geld opzij te zetten voor na je pensioen, aanpassingen aan je huis te maken om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen, je nalatenschap te regelen en over je uitvaartwensen na te denken? Nadenken over deze onderwerpen kan confronterend zijn en is niet altijd makkelijk. Veel mensen denken dan ook ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’. Toch is het goed om eens stil te staan bij de manier waarop je je oude dag wilt invullen, en welke zaken je graag goed geregeld wilt hebben. Dat geeft rust voor jezelf en voor je dierbaren. Op deze pagina hebben we tips en informatie verzameld om je een handje op weg te helpen.

Vitaal ouder worden

5 Manieren om je wensen voor je digitale nalatenschap vast te leggen

Maak met de checklist inzichtelijk waar jij online actief bent en voorkom dat je nabestaanden straks lastige keuzes moeten maken over jouw online accounts.

Download: praatstuk hoe laat ik mijn dierbaren achter

Kom je binnenkort te overlijden, vanwege ziekte of ouderdom? In deze periode ga je nadenken over de tijd die je nog hebt in dit leven. Wat wil je nog doen? Maar je denkt ook na over je eigen afscheid. En over het leven als je er zelf niet meer bent. Hoe laat je je dierbaren achter? Nadenken en hierover praten met dierbaren is soms best moeilijk.

Chat met onze medewerkers