• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Overlijdensrisico­verzekering voor hypotheek

Overlijdensrisicoverzekering voor hypotheek

Als je een hypotheek afsluit, heb je vaak een overlijdensrisicoverzekering nodig. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel levensverzekering of nabestaandenverzekering genoemd. Deze verzekering keert éénmalig een afgesproken geldbedrag uit als je voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Dit geeft de hypotheekverstrekker de zekerheid dat je nabestaanden ook na je overlijden de hypotheek kunnen aflossen. Heb je een partner? Meestal nemen jullie dan allebei een overlijdensrisicoverzekering.

 

Je overlijdensrisicoverzekering koppelen aan je hypotheek

Je ­­overlijdens­risicoverzekering kun je koppelen aan je hypotheek. Dat heet verpanden. Hoe werkt dit?

  • Kom je tijdens de looptijd van de verzekering te overlijden? Dan keren we het bedrag van je verzekering uit aan je hypotheekverstrekker. Blijft er geld over? Dan gaat dat bedrag naar de begunstigden. Dat zijn vaak de nabestaanden.
  • Vaak is dit bedrag gelijk aan de hoogte van (een deel van) de hypotheek. Dit geeft je hypotheekverstrekker de zekerheid dat je partner of je gezin ook na je overlijden de hypotheek kan blijven betalen of gedeeltelijk of geheel kan aflossen.

 

Stel zelf je overlijdensrisicoverzekering samen

Onze overlijdensrisicoverzekering kun je op maat samenstellen. Dit betekent dat jij zelf kunt bepalen wie je wilt verzekeren, hoe hoog het verzekerd bedrag moet zijn en hoe lang je verzekerd wilt zijn. Daarnaast kun je ook de verzekeringsvorm kiezen die het beste bij jou past.

Bereken de premie in 1 minuut

  • Al vanaf een paar euro per maand goed verzekerd
  • Uitkering tot € 1.000.000
  • Voor de opvang van bijvoorbeeld woonlasten en alimentatie

 

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering meenemen naar een nieuwe hypotheek?

Ja, het is mogelijk om je overlijdensrisicoverzekering mee te nemen naar een nieuwe hypotheek. Onze klantenservice kan je helpen om jouw DELA LeefdoorPlan te koppelen aan een nieuwe hypotheek. Maak hiervoor online een belafspraak of bel zelf via 040 260 16 36.

 

Hoe kan ik mijn overlijdensrisicoverzekering voor een hypotheek beëindigen?

Wil je de overlijdensriscoverzekering die je aan je hypotheek gekoppeld hebt, beëindigen? Dan moet je eerst de verpandingsclausule van je verzekering af laten halen. Je kunt ons hiervoor een verzoek sturen. Daarbij hebben we schriftelijke toestemming van de hypotheekverstrekker nodig. 

Zodra de verpandingsclausule van de overlijdensrisicoverzekering af is, kun je de verzekering stopzetten. Dit kan alleen de verzekeringnemer doen. Stuur ons hiervoor een schriftelijk verzoek. Zijn er twee verzekeringnemers? Dan hebben we van beide verzekeringnemers een schriftelijk akkoord nodig om de verzekering te beëindigen. 

 

Eenvoudig online afsluiten

  1. Kies wie je wilt verzekeren
  2. Kies het bedrag, de looptijd en de vorm van je ORV
  3. Vul je gegevens in
  4. Beantwoord de gezondheidsvragen