• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Wat kost een uitvaart?

Stel je jezelf wel eens de vraag ‘wat kost een begrafenis eigenlijk?’ of ‘wat kost een crematie?’ Als je een uitvaartverzekering hebt, past die dan nog steeds bij jouw wensen voor je uitvaart?

Wat kost een begrafenis?

Een begrafenis zoals de meeste mensen hem invullen kost bij DELA gemiddeld € 10.700,-, inclusief alle noodzakelijke basiskosten en een vrij in te vullen gedeelte. Een sobere begrafenis kost gemiddeld € 7.100,-.

Wat kost een crematie?

Een crematie bij DELA kost gemiddeld € 8.800,-. Dat is inclusief de vaste kosten voor een crematie: personeel dat nodig is om de uitvaart te regelen en te verzorgen, vervoer van de overledene naar de woonplaats en het regelen van formaliteiten, zoals bijvoorbeeld het overlijdensbewijs. In dit bedrag zit ook een vrij in te vullen gedeelte. Een sobere crematie kost gemiddeld € 6.300,-.

Bereken eenvoudig de kosten

Natuurlijk wil je een afscheid dat past bij jouw wensen of die van je overleden dierbare. Maar wat kost een crematie in Nederland? Of wil je liever begraven worden? Gaat je voorkeur uit naar een eenvoudige of meer luxe kist, wil je wel of geen bloemen, een afscheidsdienst op een bijzondere locatie? Al die vragen beïnvloeden de uiteindelijke prijs van je uitvaart. Wil je weten hoeveel je begrafenis of crematie ongeveer zal gaan kosten? Bereken je uitvaartkosten.

Begrafenis regelen zonder verzekering

Ook als je niet bij DELA verzekerd bent, verzorgen wij graag een mooi persoonlijk afscheid voor je. Bekijk wat de mogelijkheden zijn om direct een uitvaart te regelen.

Moeder en zoon op het strand

Kosten begrafenis of crematie berekenen