• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Na de crematie heb je ruim de tijd om te bedenken wat er met de as van je dierbare moet gebeuren. Zo zijn verschillende bestemmingen mogelijk voor de as. Als de wens van de overledene niet bekend is, kun je als nabestaande zelf een bestemming kiezen. Die keuze is natuurlijk heel persoonlijk. Wij besteden grote zorg aan alles wat je kan helpen bij een mooi afscheid. Zo hebben wij onze locaties en assortiment zo ingericht dat je op jouw wijze de overledene kunt herinneren.

Je kunt de as thuis bewaren in een bijzondere urn, verstrooien op een mooi plekje of verwerken in een persoonlijk sieraad.

Wij begrijpen dat het maken van een keuze soms moeilijk kan zijn. Daarom denken we graag met je mee over een asbestemming die past bij jouw wensen en situatie. Neem ook eens een kijkje in onze webshop voor herinneringsproducten. We helpen je graag bij het vinden van een tastbare herinnering aan je dierbare. Denk bijvoorbeeld aan een mooie urn, een sieraad met een klein beetje as of een vingerafdruk.

De mogelijke asbestemmingen

Via onderstaande blokken lees je meer over de mogelijkheden die onze locaties bieden. Bekijk deze mogelijkheden of bel ons op 040 262 49 00 als je meer wilt weten over de specifieke mogelijkheden per locatie.

Zo maak je je keuze kenbaar

Na de uitvaart ontvang je van ons een formulier waarop je je keuze voor de asbestemming kunt door geven. Als je ervoor kiest om niet aanwezig te zijn bij de verstrooiing van de as, krijg je van ons bericht wanneer wij van plan zijn de as te verstrooien.

Belangrijk om te weten

  • Voor alle asbestemmingen geldt dat de opdrachtgever van de crematie akkoord moet geven voor de asbestemming. Als de opdrachtgever deze verantwoordelijkheid over wil dragen, kan dat via een machtiging.
  • Er geldt een wettelijke wachttijd van één maand voordat aan de as een definitieve bestemming gegeven mag worden. Zo kom je tot een weloverwogen keuze. Tijdens deze wachttijd wordt de asbus bijgezet in de algemene nis van het crematorium. Deze rustplaats is niet toegankelijk voor nabestaanden. Je kunt de as voor een langere periode laten bijzetten in de algemene nis als je meer tijd nodig hebt om een definitieve asbestemming te kiezen.

Download de machtiging asbestemmingen