• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Urn bijzetten

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het bijzetten van de urn met as van je dierbare. Bijvoorbeeld in de urnengalerij van het crematorium, op een andere plaats of thuis.

Urn bijzetten in de urnengalerij

Veel crematoria hebben een urnengalerij (columbarium). Je kunt daarin een nis huren voor het bijzetten van de as in een sierurn. Bij het crematorium en in onze webshop kun je kiezen uit een ruime collectie urnen.
Bij sommige crematoria is het mogelijk om een naamplaatje met de geboorte- en overlijdensdatum van je dierbare bij de nis in de urnengalerij te plaatsen. Je mag de urnengalerij elke dag bezoeken. In de nis is vaak ook ruimte voor bloemen of een speciaal aandenken, zoals een foto.

Urn bijzetten op andere plaatsen

Je kunt de as ook bijzetten op andere plaatsen. Bijvoorbeeld bij een ander crematorium, in een (familie) graf of op een begraafplaats. Vraag hiervoor wel toestemming van de beheerder, zodat je zeker weet dat het mag op die plaats. 

Urn thuis bewaren

Je kunt een urn met de as van je dierbare natuurlijk ook thuis neerzetten. Urnen worden van allerlei materialen gemaakt. Bijvoorbeeld keramiek, glas, messing of tin. Wij hebben een groot assortiment urnen. Er is altijd een urn die goed past bij de persoonlijkheid van je dierbare, of die juist past bij jouw smaak of interieur.

Bekijk onze urnencollectie om meer mogelijkheden te ontdekken.