• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Elke uitvaart zijn eigen rituelen

Iedere cultuur en religie heeft eigen tradities en gebruiken die houvast geven, troost bieden en helpen om grote veranderingen een plek te geven. Op belangrijke momenten in het leven zoals bij geboortes, een huwelijk of een overlijden zijn deze extra zichtbaar.

Hoe culturen en religies afscheid nemen

Rouwrituelen zijn verschillend per cultuur en religie. Bovendien veranderen de behoeften met de tijd. Wij denken graag mee en zorgen ervoor dat ze voor iedereen een plek hebben rondom de uitvaart van een dierbare. Wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, wij helpen nabestaanden bij het regelen van een afscheid met persoonlijke, culturele of religieuze rituelen.

In de onderstaande serie lees je per cultuur of religie hoe nabestaanden mogelijk afscheid nemen en wat hen hierbij helpt om herinneringen levend te houden en de draad van het leven op te pakken. Ook geven we antwoord op veel gestelde vragen.

Een uitvaart regelen in tijden van corona

Veel dingen gaan anders dan we gewend waren. Dat geldt ook voor uitvaarten. Wij helpen je om het afscheid toch zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken. Bovendien leiden bijzondere tijden tot bijzondere ideeën en zijn juist nu nieuwe rituelen ontstaan. Wil je meer informatie over het regelen van een uitvaart in coronatijd? Bekijk onze corona-informatiepagina.

Chat met onze medewerkers