• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Maatschappelijk verantwoord

Bij coöperatie DELA geloven we in een waardig afscheid voor iedereen en we geloven dat we er zijn voor elkaar. Daarom willen we onze wereld op een betere manier achterlaten voor de huidige en toekomstige generaties. Om nog meer invulling te geven aan onze maatschappelijke rol hebben we een MVO-beleid. Dit beleid is tot stand gekomen dankzij gesprekken met medewerkers, het bestuur, onze leden, leveranciers en experts.

Ons MVO-beleid richt zich op vier pijlers:

Duurzame uitvaart 

In 2030 wil coöperatie DELA dé kennisspecialist en marktleider zijn op het gebied van duurzame uitvaarten. Er is tegenwoordig al veel mogelijk op het gebied van duurzame uitvaarten. Van een rouwkaart op duurzaam papier tot aan een uitvaartkist. Wat precies nog meer?

Lees verder


Vermindering CO2

DELA brengt haar CO2-uitstoot terug naar nul. Dat is het streven. Dat vraagt een brede aanpak: van isolatie van onze gebouwen tot aan elektrische crematieovens en nog andere zaken. Hoe we dat doen?

Lees verder


Materialen

We gaan voor minder afval. Dat betekent dat we duurzaam geproduceerde materialen gebruiken, die na gebruik een nuttige nieuwe bestemming krijgen. Dat levert veel vervolgvragen op. Want, welke producten gebruiken we allemaal binnen DELA? Hoe worden ze gemaakt en van welke materialen? Waar komen ze vandaan en hoe komen ze bij ons? Hoe lang gebruiken we ze? En wat gebeurt ermee wanneer ze op zijn? Van elk materiaal meten we de impact en zoeken we naar manieren om niet zozeer minder schade aan te richten, maar zelfs een positieve impact te maken.

Lees verder


Inclusiviteit

We vinden het belangrijk dat mensen met uiteenlopende achtergronden, niveaus en leeftijden zich welkom voelen in onze organisatie en vanuit hun eigen talenten een bijdrage kunnen leveren. Deze houding vragen we niet alleen van onze eigen organisatie, maar we vragen ook van onze leveranciers en partners om deze handschoen op te pakken.

Lees verder


Coöperatie DELA is lid van GreenLeave

GreenLeave is een vereniging van uitvaartverzorgers die zich inzet om een duurzame uitvaart makkelijker en toegankelijker te maken. In 2013 werd GreenLeave opgericht door zes uitvaartondernemers, waaronder DELA. Inmiddels hebben twaalf uitvaartondernemers zich aangesloten bij GreenLeave. Deze ondernemingen zijn maar liefst goed voor 27% van het aantal uitvaarten in ons land.

Chat met onze medewerkers