Coöperatie DELA
 • Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • Inloggen

Uitvaartverzekering

U wilt dat uw nabestaanden afscheid kunnen nemen op een manier die bij u past. En dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten. Dat kan met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA.

Bereken uw premie

Uw geboortedatum*
?
Uw geslacht*
 
Wat is het?
Waarom bij DELA?
Feiten op een rij

Geen zorgen voor uw nabestaanden

Met het DELA UitvaartPlan verzekert u zich voor een goed verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand. U betaalt tijdens uw leven altijd minder premie dan de uitvaart waard is. Zo neemt u uw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen

 • Praktische hulp en unieke nazorg voor uw nabestaanden
 • Nabestaanden beoordelen onze dienstverlening met een 9,1
 • Altijd goed verzekerd: Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen

Uitvaartverzekering is voordelig, een korte uitleg...

Wat wilt u verzekeren?

 • Vindt u het prettig dat wij uw nabestaanden helpen bij het regelen en verzorgen van de uitvaart? Kiest u dan voor één van de pakketten van het DELA UitvaartPlan in diensten: Basis, Plus of Flexibel. DELA verzorgt voor uw nabestaanden de uitvaart en de vaste basisdiensten van uw uitvaart zijn verzekerd. Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag voor aanvullende wensen.
 • Wilt u graag dat uw nabestaanden vrijheid hebben voor keuze in uitvaartverzorger of wilt u een uitvaart in het buitenland, dan kunt u beter een volledig geldbedrag verzekeren met het DELA UitvaartPlan in Geld.

Meer informatie over de inhoud van de pakketten en de bijbehorende premies kunt u bekijken met onze pakketvergelijker.

Lees hier meer over de afhandeling van de verzekering na overlijden.

Hoeveel moet u verzekeren?

Bereken eens de kosten van uw uitvaartwensen met onze Uitvaartkostenwijzer. Zo krijgt u een indicatie van de kosten van een uitvaart. Een uitvaartverzekering afsluiten zonder uw kosten te berekenen? Dan kunt u rekening houden met een bedrag tussen de € 7.000 en € 10.000. Dat is wat een uitvaart in Nederland gemiddeld kost.

Voor wie

U kunt een DELA UitvaartPlan afsluiten tot uw 75e levensjaar. U kunt meteen uw partner en/of kind(eren) mee verzekeren. Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. Bent u ouder dan 75 jaar, dan kunt u kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of depositofonds.

Kosten van deze uitvaartverzekering

 • De hoogte van uw premie hangt af van onder andere uw leeftijd en het pakket dat u kiest. U betaalt premie tot aan uw overlijden of tot in het jaar dat u 65 wordt. De premie is hoger bij betaling tot uw 65e, maar u hoeft na de einddatum van uw verzekering geen premie meer te betalen. De verzekering loopt wel gewoon door.
 • De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat u geen waarde in de verzekering opbouwt. De lage kinderpremie geldt tot 25 jaar.
 • U betaalt € 3,50 eenmalige poliskosten. Deze brengen we bij het begin van de verzekering in rekening.
 • U betaalt bij online afsluiten € 17,00 eenmalige distributiekosten. Dit bedrag wordt verrekend met € 0,14 per maand. Lees hier meer over onze dienstverlening en de bijbehorende distributiekosten.

Gezondheidsvragen

Wanneer u het DELA UitvaartPlan afsluit, vragen we u twee gezondheidsvragen te beantwoorden. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of u een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering. Lees meer over het medische acceptatie proces.

Advies nodig?

Op onze website kunt u deze verzekering direct online afsluiten. U ontvangt op deze website geen advies. Dit betekent dat u zelf beoordeelt of het product bij u past en wat de gevolgen van uw keuze zijn voor uw financiën. Vindt u het fijner om advies te krijgen? Dan kunt u een afspraak maken met een adviseur van DELA. Wij zijn wettelijk verplicht om hiervoor advieskosten in rekening te brengen. Hoeveel deze kosten zijn, leest u in het kostenoverzichtKlik hier om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.

Waar op te letten bij het afsluiten van een Uitvaartverzekering

Het is belangrijk om op een paar zaken goed te letten als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Hoe komt het dat de premie bij het DELA UitvaartPlan laag blijft?

 • Als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. Als we winst maken verdelen we dit onder onze leden. U ontvangt dit in uw DELA UitvaartPlan.
 • Door de winstdeling beperkt DELA de premiestijging. Tijdens de looptijd van uw verzekering betaalt u minder premie dan dat uw uitvaart uiteindelijk waard is. Het DELA UitvaartPlan is de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland met coöperatiewinstdeling.

Premiestijging beperkt door winstdeling

De kracht van 3 miljoen leden. U betaalt minder voor een uitvaart.

U en uw nabestaanden profiteren van een inkoopvoordeel van zo'n € 2.000 als DELA de uitvaart verzorgt.

 • Kiest u geen UitvaartPlan in diensten, maar een UitvaartPlan in geld? Dan ontvangen uw nabestaanden een korting van 10% als DELA de uitvaart verzorgt.
 • Kiest u een UitvaartPlan in diensten maar kiezen uw nabestaanden voor een andere uitvaartonderneming dan DELA? Dan ontvangen uw nabestaanden een beperkte vergoeding in ruil voor het dienstenpakket (in 2015 is dit € 2.687).

Uitvaartkosten blijven stijgen. Het DELA UitvaartPlan is waardevast

Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 8.500 kost, betaalt u over 30 jaar al snel € 20.000*. Bij het DELA UitvaartPlan stijgt de waarde van de verzekering automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is dat u altijd de afgesproken uitvaart krijgt. * Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 3,05%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

Kenmerken van het DELA UitvaartPlan

Wat is het DELA UitvaartPlan?
Met het DELA UitvaartPlan verzekert u zich voor een klein bedrag per maand. Voor, tijdens en na de uitvaart nemen wij uw nabestaanden veel zorg en werk uit handen en regelen we de uitvaart zoals u en uw nabestaanden dat wensen.
Voor wie? Het DELA UitvaartPlan is af te sluiten vanaf de geboorte tot aan het 75e levensjaar. Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat u geen waarde in de verzekering opbouwt. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een hogere volwassenenpremie. U ontvangt hierover te zijner tijd tijdig bericht.
Voorwaarden  Polisvoorwaarden DELA UitvaartPlan, model 2.0 (pdf, voor polissen van voor 01-03-2015)
 Polisvoorwaarden DELA UitvaartPlan, model 3.0 (pdf, voor polissen van na 01-03-2015)
Brochure  Brochure DELA UitvaartPlan (pdf, voor polissen afgesloten op of na 01-03-2015)
Wat is verzekerd?
 • Met het DELA UitvaartPlan in diensten regelt en verzorgt DELA uw uitvaart. Het DELA UitvaartPlan bestaat uit een Dienstenverzekering en een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Met de Dienstenverzekering zijn de basiszaken van uw uitvaart goed geregeld. Denk aan bijvoorbeeld het vervoer en de opbaring van de overledene. U kunt kiezen uit de pakketten Basis, Plus en Flexibel. Daarnaast krijgt u een vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 587.
 • Met het DELA UitvaartPlan in geld verzekert u alleen een geldbedrag. Met deze uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen alle kosten van uw uitvaart betaald worden.
Bekijk per pakket wat verzekerd is
Winstdeling
Als coöperatie hebben wij geen winstoogmerk. De winst die we maken verdelen we onder onze leden. U ontvangt dit in uw DELA UitvaartPlan. Door de winstdeling beperkt DELA de premiestijging. Tijdens de looptijd van uw verzekering betaalt u minder premie dat uw uitvaart uiteindelijk waard is. Het DELA UitvaartPlan is de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland met coöperatiewinstdeling.
Premiestijging
We houden het DELA UitvaartPlan waardevast. De waarde stijgt automatisch mee met de uitvaartkosten. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dit doen we met de winst die we behalen of als onze financiële situatie dat toe laat uit onze reserves.
Verzekering wijzigen
Uw wensen kunnen veranderen. U kunt uw verzekering altijd aanpassen. Zo weet u zeker dat u altijd goed verzekerd bent.
Wanneer niet geschikt voor u?
 • Een UitvaartPlan in diensten is minder geschikt voor u als u de uitvaart niet door DELA wilt laten verzorgen.
 • Een DELA UitvaartPlan in geld is niet geschikt als u uw uitvaart wilt laten regelen en verzorgen door DELA. In dat geval past een UitvaartPlan in diensten beter.
 • Een uitvaartverzekering in geld is niet geschikt als er na uw overlijden voldoende geld is om uw uitvaart van te betalen.
Kosten

Poliskosten
DELA brengt eenmalig poliskosten in rekening. Deze zijn € 3,50.

Distributiekosten
Eenmalig € 17,00, wordt verrekend met € 0,14 per maand.

Premie

De premie is afhankelijk van:
 • Het pakket dat u heeft gekozen en de hoogte van het aanvullend bedrag
 • Hoe lang u premie wilt betalen
 • Uw leeftijd
 • Uw gezondheid

U kunt de premie betalen per maand, kwartaal, half jaar of jaar.

Hoe lang loopt deze verzekering?
U betaalt tot aan uw overlijden of tot in het jaar dat u 65 wordt. De premie is hoger bij betaling tot uw 65e, maar u hoeft vervolgens geen premie meer te betalen. De verzekering loopt altijd door tot aan uw overlijden.
Gezondheidsvragen
Wanneer u het DELA UitvaartPlan afsluit, vragen we u twee gezondheidsvragen te beantwoorden. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of u een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering. Lees meer over het medische acceptatie proces.
Overlijden melden
U kunt 24 uur per dag een overlijden melden bij DELA via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73).
Kiezen voor een andere uitvaartverzorger? Wij hebben ruim drie miljoen leden en kunnen daarom een inkoopvoordeel van zo’n € 2.000 bieden. Daarvan profiteren u en uw nabestaanden als DELA de uitvaart verzorgt.
Heeft u een dienstenpakket maar kiezen uw nabestaanden voor een andere uitvaartonderneming voor het verzorgen van de uitvaart? Dan ontvangen uw nabestaanden een beperkte vergoeding in ruil voor het dienstenpakket (in 2015 is dit € 2.687; hier komt het bedrag van de aanvullende geldverzekering nog bij). In de praktijk komt het voor dat nabestaanden geld moeten bijleggen om de uitvaartonderneming te betalen.
Aanvullende informatie

Alle documenten rondom het DELA UitvaartPlan

Meer informatie over onze dienstverlening en bijbehorende kosten

Verzekering afkopen of stopzetten
U kunt de verzekering niet afkopen. U mag wel eerder stoppen met premie betalen. Hiermee loopt u het risico dat u bent onderverzekerd.

U kunt de verzekering wel opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van tenminste een maand. U krijgt niet altijd geld uitgekeerd. Stopt u de verzekering? Dan bepalen we de waarde van de verzekering. Deze waarde bestaat uit de poliswaarde minus € 250 kosten. Is de waarde € 100 of hoger? Dan maken we dit bedrag over naar het DELA Depositofonds. U ontvangt rente over het bedrag. Het bedrag komt vrij bij overlijden om de kosten van de uitvaart van te betalen. Is de waarde lager dan € 100? Dan maken we dit bedrag over naar uw bankrekening.

Opzeggen van uw verzekering kan:
Afhandeling van de verzekering na overlijden

UitvaartPlan in diensten, coöperatie DELA verzorgt de uitvaart

 • Na de melding neemt een van onze uitvaartverzorgers contact met u op om de uitvaart te regelen.
 • De belangrijkste basisdiensten zijn verzekerd. Daarnaast is er een meeverzekerd vrij te besteden geldbedrag van minimaal € 587. Dit bedrag heeft de verzekerde zelf gekozen.
 • Wij verrekenen de kosten van de uitvaart direct met de verzekering.
 • Na de uitvaart ontvangt u een overzicht van de gemaakte en verzekerde kosten. Het kan zijn dat u moet bijbetalen, maar het kan ook zijn dat er geld overblijft. Dat maken we over.

UitvaartPlan in diensten, een andere uitvaartondernemer verzorgt de uitvaart

 • Na de melding vragen wij u een aantal papieren toe te sturen:
  • Akte van overlijden
  • Een kopie van de uitvaartnota
  • Eventueel een akte van cessie
 • Omdat DELA de uitvaart niet verzorgt, ontvangt u een vergoeding in ruil voor het dienstenpakket. In 2015 is deze vergoeding minimaal € 3.274. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.687 voor de Dienstenverzekering en het complete meeverzekerde vrij te besteden bedrag (dit is in 2015 minimaal € 587). In de praktijk komt het voor dat nabestaanden geld moeten bijleggen om uitvaartonderneming te betalen.

UitvaartPlan in geld, coöperatie DELA verzorgt de uitvaart

 • Na de melding neemt een van onze uitvaartverzorgers contact met u op om de uitvaart te regelen.
 • Wij verrekenen de kosten van de uitvaart direct met de verzekering.
 • Na de uitvaart ontvangt u een overzicht van de gemaakte en verzekerde kosten. Het kan zijn dat u moet bijbetalen, maar het kan ook zijn dat er geld overblijft. Dat maken we over.

UitvaartPlan in geld, een andere uitvaartondernemer verzorgt de uitvaart

 • Na de melding vragen wij u een aantal papieren toe te sturen:
  • Akte van overlijden
  • Een kopie van de uitvaartnota
  • Eventueel een akte van cessie
 • Zodra we de papieren hebben ontvangen, maken we het bedrag van de verzekering over aan de begunstigde of (bij een akte van cessie) aan de uitvaartondernemer.
 • De verdere verzorging van de uitvaart en de afhandeling van de eindrekening regelt u zelf met de uitvaartondernemer.

Chat met onze medewerkers

Waar kunt u uit kiezen?

UitvaartPlan
Basis

DELA regelt en verzorgt de uitvaart. Er is een klein bedrag voor extra wensen.

 

Het vrij te besteden bedrag bij dit pakket:


587

UitvaartPlan
Plus

DELA regelt en verzorgt de uitvaart. Er is een groter bedrag voor extra wensen.

 

Het vrij te besteden bedrag bij dit pakket:


3.000

UitvaartPlan
Flexibel

DELA regelt en verzorgt de uitvaart. U kiest zelf het bedrag voor extra wensen.

 

Het vrij te besteden bedrag bij dit pakket:


Zelf bepalen

UitvaartPlan
Geld

Uw nabestaanden regelen de uitvaart zelf. Geschikt voor bijvoorbeeld een uitvaart in het buitenland.

 

Het geldbedrag bij dit pakket:


Zelf bepalen
De  basisdiensten moeten ook betaald worden van het geldbedrag
 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers