DELA logo
 • Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Uitvaartverzekering

U wilt de mensen van wie u houdt met liefde en zorg achterlaten als u wegvalt, dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten. Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, regelt u nu dat straks bij overlijden alles goed geregeld is. Daarnaast krijgen uw nabestaanden persoonlijke hulp bij het regelen van een mooi afscheid. Het is goed om nu al zaken te regelen voor later.

Bereken uw premie

In de volgende stap kunt u uw gezin toevoegen
Uw geboortedatum*
DD-MM-JJJJ
?
Uw geslacht*
Wat is het?
Waarom bij DELA?
Feiten op een rij

Wat is een uitvaartverzekering?

Met het DELA UitvaartPlan verzekert u zich voor een goed verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand. De gemiddelde uitvaart kost al snel € 8.000. U betaalt tijdens uw leven altijd minder premie dan de uitvaart waard is.

 • Praktische hulp en nazorg voor uw nabestaanden
 • Nabestaanden beoordelen onze uitvaartmedewerkers met een 9.1.
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen

Voor wie is een uitvaartverzekering?

U kunt een DELA UitvaartPlan afsluiten tot uw 75e levensjaar. U kunt, als u wilt, uw partner en/of kind(eren) mee verzekeren.

Bent u ouder dan 75 jaar? Dan kunt u kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of depositofonds.

Wat wilt u verzekeren?

 • Wilt u dat DELA uw nabestaanden helpt bij het regelen en verzorgen van de uitvaart? Kies dan voor de Dienstenverzekering, het DELA UitvaartPlan Diensten. DELA verzorgt voor uw nabestaanden de uitvaart en de belangrijkste diensten van uw uitvaart zijn verzekerd. De marktwaarde van deze diensten is € 5.750 en is gebaseerd op gemiddelde prijzen van uitvaartdiensten. De daadwerkelijke prijzen kunnen per regio verschillen. Daarnaast is er een geldbedrag voor aanvullende wensen.
 • Wilt u graag dat uw nabestaanden vrijheid hebben voor keuze in uitvaartverzorger of wilt u een uitvaart in het buitenland? Dan kunt u beter een volledig geldbedrag verzekeren. Dit kan met de Geldverzekering, het DELA UitvaartPlan Geld.

Kosten van deze uitvaartverzekering

De hoogte van uw premie hangt af van onder andere uw leeftijd en de verzekering die u kiest.

 • U betaalt premie tot aan uw overlijden of tot in het jaar dat u 65 wordt. Als u premie betaalt tot uw 65e is de premie hoger, maar hoeft u vanaf de afgesproken datum geen premie meer te betalen. De verzekering loopt gewoon door. U moet minimaal één jaar premie betalen bij de betaling tot 65 jaar.
 • Kinderen tot 25 jaar kunt u verzekeren voor een kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dit betekent dat u geen waarde in de verzekering opbouwt..
 • U betaalt € 3,50 eenmalige poliskosten. Deze brengen we bij het begin van de verzekering in rekening.
 • U betaalt bij online afsluiten € 9,50 eenmalige distributiekosten. Deze brengen wij in de eerste 10 jaren tegelijk met uw premie in rekening, dit is € 0,08 per maand. Lees hier meer over onze dienstverlening en de bijbehorende distributiekosten.

Stelt DELA vragen over mijn gezondheid?

Wanneer u het DELA UitvaartPlan afsluit, stellen we u twee gezondheidsvragen. Aan de hand van de antwoorden op deze vragen beoordelen we of u een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden leiden tot een hogere premie of dat u niet geaccepteerd wordt voor de verzekering.
Lees meer over het medische acceptatie proces.

Waar op te letten bij het afsluiten van een Uitvaartverzekering

Het is belangrijk om op een paar zaken goed te letten als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Hoe komt het dat de premie bij het DELA UitvaartPlan laag blijft?

Als coöperatie delen wij de winst die wij maken met onze leden. U ontvangt dit in uw DELA UitvaartPlan.
Door winstdeling beperkt DELA de premiestijging die nodig is om uw verzekering waarde vast te houden. Tijdens de looptijd van uw verzekering betaalt u minder premie dan dat uw uitvaart uiteindelijk waard is. Het DELA UitvaartPlan is de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland met coöperatiewinstdeling. Hoeveel de premie jaarlijks stijgt is niet te zeggen. Dit hangt af van de stijging van de uitvaartkosten, maar ook van de rentestand en of er wel of geen winstdeling is. Gemiddeld in de afgelopen 10 jaar was de premiestijging van het DELA UitvaartPlan 2,7%.

Premiestijging beperkt door winstdeling

De kracht van 3 miljoen leden. U betaalt minder voor een uitvaart.

U en uw nabestaanden profiteren van een inkoopvoordeel van zo'n € 2.100 als DELA de uitvaart verzorgt.

 • Kiest u geen UitvaartPlan Diensten, maar een UitvaartPlan Geld? Dan ontvangen uw nabestaanden een korting als DELA de uitvaart verzorgt.
 • Kiest u een UitvaartPlan Diensten maar kiezen uw nabestaanden voor een andere uitvaartonderneming dan DELA? Dan ontvangen uw nabestaanden een beperkte vergoeding in ruil voor het dienstenpakket (in 2017 is dit € 2.761 ).

Uitvaartkosten blijven stijgen. Het DELA UitvaartPlan is waardevast

Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 8.800 kost, betaalt u over 30 jaar al snel € 20.000*. Bij het DELA UitvaartPlan stijgt de waarde van de verzekering automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is dat u altijd de afgesproken uitvaart krijgt. * Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 2,7 %. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

Daarom kiest u voor DELA

 • Praktische hulp en unieke nazorg voor uw nabestaanden
 • Nabestaanden beoordelen onze uitvaartmedewerkers met een 9,1.
 • Verzekerd bedrag groeit mee met prijsstijgingen
 • Premie stijgt jaarlijks minimaal dankzij coöperatievoordelen

Kenmerken van het DELA UitvaartPlan

Wat is het DELA UitvaartPlan?
Met het DELA UitvaartPlan verzekert u zich voor een klein bedrag per maand. Voor, tijdens en na de uitvaart nemen wij uw nabestaanden veel zorg en werk uit handen en regelen we de uitvaart zoals u en uw nabestaanden dat wensen.
Voor wie? U kunt, als u wilt, uw partner en/of kind(eren) mee verzekeren. Bent u ouder dan 75 jaar? Dan kunt u kiezen voor een uitvaartkoopsompolis of depositofonds.
Voorwaarden Algemene voorwaarden DELA UitvaartPlan, model 4.0 (pdf)


Wanneer kan DELA de voorwaarden veranderen?
DELA mag de voorwaarden veranderen. Klik hier voor meer informatie.

Brochure Brochure DELA UitvaartPlan (pdf)
Wat is verzekerd?
 • Met de dienstenverzekering regelt en verzorgt DELA uw uitvaart. Het DELA UitvaartPlan bestaat uit een Dienstenverzekering en een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Met de Dienstenverzekering zijn de basiszaken van uw uitvaart goed geregeld. Denk aan bijvoorbeeld het vervoer en de opbaring van de overledene. Daarnaast krijgt u een vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 603 voor aanvullende wensen.
 • Met de geldverzekering verzekert u alleen een geldbedrag. Met deze uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen alle kosten van uw uitvaart betaald worden.
Winstdeling
Als coöperatie delen wij de winst die wij maken met onze leden . U ontvangt dit in uw DELA UitvaartPlan.
Door winstdeling beperkt DELA de premiestijging die nodig is om uw verzekering waarde vast te houden. Tijdens de looptijd van uw verzekering betaalt u minder premie dat uw uitvaart uiteindelijk waard is. Lees meer over de gedragslijn winstdeling.
Premiestijging

Het DELA UitvaartPlan is een waardevaste verzekering. De waarde van uw DELA UitvaartPlan stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 8.800 kost, betaalt u over 30 jaar al snel € 20.000*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie houden we deze premiestijging beperkt. Hoeveel de premie jaarlijks stijgt is niet te zeggen. Dit hangt af van de stijging van de uitvaartkosten, maar ook van de rentestand en of er wel of geen winstdeling is. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat u altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neemt u uw nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

* Toekomstige uitvaartkosten zijn gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 2,7 %. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten gemeten bij coöperatie DELA over de afgelopen 10 jaar.

Premiemaatregel
DELA kan, naast de jaarlijkse indexering, de premie jaarlijks veranderen als de rente bijzonder laag is. Klik hier voor meer informatie.
Verzekering wijzigen
Uw wensen kunnen veranderen. U kunt uw verzekering altijd aanpassen. Zo weet u zeker dat u altijd goed verzekerd bent.
Wanneer niet geschikt voor u?
 • Wilt u de uitvaart niet door DELA laten verzorgen? Dan past een UitvaartPlan in geld beter. Met een UitvaartPlan in diensten verzekert u namelijk uitvaartdiensten die DELA verzorgt. Het UitvaartPlan in geld keert bij een overlijden een vrij te besteden geldbedrag uit.
 • Wilt u de uitvaart juist wel door DELA laten verzorgen? Dan is een DELA UitvaartPlan in diensten de juiste keuze voor u. Bij het UitvaartPlan in geld moeten uw nabestaanden zelf een uitvaartondernemer kiezen, bij het UitvaartPlan in diensten verzorgt DELA na één telefoontje de uitvaart.
 • Heeft u zelf voldoende geld voor de uitvaart? Dan is een DELA UitvaartPlan tegen geld niet nodig. U kunt het UitvaartPlan tegen geld natuurlijk wel gebruiken om een bepaald bedrag speciaal voor de uitvaart te reserveren.
Kosten

Poliskosten
DELA brengt eenmalig poliskosten in rekening. Deze zijn € 3,50.

Distributiekosten
Eenmalig €9,50. Deze brengen wij in de eerste 10 jaren tegelijk met uw premie in rekening, dit is € 0,08 per maand.

Premie
De premie is afhankelijk van:

 • Het pakket dat u heeft gekozen en de hoogte van het aanvullend bedrag
 • Hoe lang u premie wilt betalen
 • Uw leeftijd
 • Uw gezondheid

U kunt kiezen of u de premie per maand, kwartaal, half jaar of per jaar wilt betalen.
Kiest u niet voor een maandelijkse premiebetaling? Dan krijgt u korting:
5,3% korting bij jaarbetaling,
3,4% korting bij halfjaarlijkse betaling
2,27% korting bij betaling per kwartaal

Het is niet mogelijk om de premie in één keer te betalen.

Hoe lang loopt deze verzekering?
U betaalt tot aan uw overlijden of tot in het jaar dat u 65 wordt. De premie is hoger bij betaling tot uw 65e, maar u hoeft vervolgens geen premie meer te betalen. De verzekering loopt altijd door tot aan uw overlijden.
Gezondheidsvragen
Wanneer u het DELA UitvaartPlan afsluit, vragen we u twee gezondheidsvragen te beantwoorden. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of u een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering. Lees meer over het medische acceptatie proces.
Overlijden melden
U kunt 24 uur per dag een overlijden melden bij DELA via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73).
Kiezen voor een andere uitvaartverzorger?

Coöperatie DELA heeft ongeveer 3 miljoen leden. Hierdoor kunnen wij scherp inkopen. U profiteert daarvan.
Het inkoopvoordeel dat wij kunnen bieden dankzij onze 3 miljoen leden is zo’n € 2.100. Kiezen nabestaanden voor een andere uitvaartondernemer dan coöperatie DELA? Dan ontvangen ze in plaats van onze diensten een beperkte vergoeding. Voor 2017 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.364. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.761 voor de Dienstenverzekering en minimaal € 603 voor de aanvullende Geldverzekering. Is een hoger bedrag dan € 603 op de Geldverzekering verzekerd? Dan ontvangen zij dat bedrag plus de vergoeding voor de Dienstenverzekering van € 2.761.

Aanvullende informatie

Alle documenten rondom het DELA UitvaartPlan

Meer informatie over onze dienstverlening en bijbehorende kosten
Verzekering afkopen of stopzetten
Het hangt af van de ingangsdatum van de verzekering wat de mogelijkheden zijn rondom het voortijdig stoppen en afkopen van de uitvaartverzekering. Meer informatie over de mogelijkheden.
Afhandeling van de verzekering na overlijden Na een melding van overlijden start de afhandeling van de verzekering. Hoe de verzekering afgehandeld wordt na overlijden hangt af van de inhoud van de verzekering en wie de uitvaart verzorgt. Lees meer informatie over de afhandeling per situatie.

Chat met onze medewerkers

 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
 • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.