• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Uitvaart­verzekering

Jij een mooi afscheid, je nabestaanden geen zorgen

Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, verzeker je je voor een klein bedrag per maand. Voor, tijdens en na de uitvaart nemen wij je nabestaanden veel zorg en werk uit handen. We regelen de uitvaart zoals jij en je nabestaanden wensen. Als coöperatie zorgen we er samen voor dat straks alles goed geregeld is. 


Bereken direct de premie

Binnen 30 seconden weet je wat een uitvaartverzekering bij DELA kost.


Hoeveel moet ik verzekeren?

Wat heb je nodig?

Meer hulp nodig bij het samenstellen van jouw uitvaartverzekering?


Hoeveel moet ik verzekeren?
"Wist je dat je de verzekering altijd kunt aanpassen aan jouw wensen?"
Wat is een uitvaartverzekering?
Waarom bij DELA een uitvaartverzekering?
Meer weten over onze uitvaartverzekering?

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering verzeker je (een deel van) de kosten van je uitvaart. Een uitvaartverzekering wordt ook weleens crematieverzekering, begrafenisverzekering of uitvaartpolis genoemd. Je nabestaanden hebben hierdoor geen zorgen over hoge uitvaartkosten. En wanneer gewenst worden je nabestaanden geholpen met het regelen van een mooi en passend afscheid.

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

 • Naturaverzekering: bij deze verzekering kies je voor een dienstenpakket, bestaande uit de belangrijkste diensten die nodig zijn bij een uitvaart en een vrij te besteden geldbedrag voor aanvullende wensen. Bij DELA is dit het DELA UitvaartPlan in diensten. Wij helpen je nabestaanden dan bij het regelen en verzorgen van de uitvaart. Bekijk wat verzekerd is bij een uitvaartverzekering in diensten.
 • Kapitaalverzekering: bij deze verzekering kies je ervoor om een bepaald geldbedrag te verzekeren. Vaste diensten zijn niet verzekerd. Nabestaanden ontvangen dit geldbedrag om zelf de uitvaart te regelen. Zij kunnen dan ook kiezen voor een andere uitvaartverzorger dan DELA, of voor een uitvaart in het buitenland. Bij DELA is dit het DELA UitvaartPlan in geld. Lees meer over de uitvaartverzekering in geld.
 • Koopsomverzekering: bij deze verzekering leg je eenmalig een bedrag in. Van dat geld wordt (een deel van) jouw uitvaart vergoed. Bij DELA is dit het DELA UitvaartPlan tegen Koopsom. Lees meer over de uitvaartverzekering tegen koopsom.

Het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA

Het maakt niet uit voor welke soort uitvaartverzekering je kiest, met het DELA UitvaartPlan ben je altijd verzekerd van:

 • Een verzorgde uitvaart voor een klein bedrag per maand
 • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
 • Flexibel, je kunt de uitvaartverzekering makkelijk aanpassen aan je wensen
 • DELA helpt je nabestaanden een mooie uitvaart te regelen en de draad weer op te pakken

Voor wie is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is er voor iedereen. Ben je benieuwd of je wel of geen uitvaartzekering nodig hebt? Doe dan de "Heb ik een uitvaartverzekering nodig?"-test.

Je kunt bij DELA een uitvaartverzekering afsluiten tot het 75e levensjaar. Als je wilt, kun je je partner en/of kind(eren) mee verzekeren. Kinderen tot 25 jaar zijn voordelig meeverzekerd op jouw polis tegen een kinderpremie. Zij betalen na hun 25e levensjaar automatisch een volwassenenpremie. 

Ben je ouder dan 75 jaar? Dan kun je kiezen voor een koopsompolis. Lees hier meer over de koopsom uitvaartverzekering. Of je kunt kiezen voor het depositofonds. Met het DELA Depositofonds zet je voordelig geld opzij voor je uitvaart. Je nabestaanden kunnen het bedrag gebruiken voor de begrafenis of crematie. Lees hier meer over het depositofonds.  

Een uitvaartverzekering afsluiten bij DELA

Een uitvaartverzekering sluit je makkelijk en snel af. Bepaal zelf of de verzekering past bij jouw wensen en bij jouw financiële situatie. Wil je weten wat een uitvaartverzekering bij DELA kost? Bereken dan de premie.

Eenvoudig je uitvaartverzekering afsluiten bij DELA:

 • Vul je geboortedatum in
 • Voeg de mensen toe die je ook wil verzekeren
 • Bereken je premie in 1 minuut
 • Online afsluiten zonder advies

Vind je het fijner om advies te krijgen? Een onafhankelijk adviseur kan je adviseren over de uitvaartverzekering die past bij jouw situatie. De advieskosten spreek je zelf af met deze adviseur. Vind een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

Uitvaartverzekeringen vergelijken met de verzekeringskaart

Met de verzekeringskaart van het Verbond van Verzekeraars zie je in één oogopslag de belangrijkste kenmerken van een verzekering. Zo kun je simpel de uitvaartverzekeringen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Belangrijk is dat je dan dezelfde soort uitvaartverzekering met elkaar vergelijkt. Verzeker je je voor een pakket aan diensten met een aanvullend geldbedrag? Of alleen een geldbedrag? Belangrijk om goed inzichtelijk te hebben, voordat je een uitvaartverzekering afsluit.

Bekijk de verzekeringskaart van het DELA UitvaartPlan Diensten

Bekijk de verzekeringskaart van het DELA UitvaartPlan Geld

Daarom een uitvaartverzekering afsluiten bij DELA

Daarom kies je voor een uitvaartverzekering bij DELA

 • Praktische hulp en unieke nazorg voor de nabestaanden
 • Flexibel, makkelijk aan te passen aan je wensen
 • Waardevast: het verzekerd bedrag stijgt mee als de uitvaartkosten stijgen
 • Premiestijging beperkt door winstdelingsregeling
 • Inkoopvoordeel als wij de begrafenis of crematie mogen doen

Een lage premie bij DELA

Hoe komt het dat de premie bij de uitvaartverzekering van DELA laag blijft?

Als coöperatie delen wij de winst die wij maken met onze leden. Door winstdeling beperkt DELA de premiestijging die nodig is om je uitvaartverzekering waardevast te houden. Tijdens de looptijd van de uitvaartverzekering betaal je minder premie dan dat de uitvaart uiteindelijk waard is.

Het DELA UitvaartPlan is de enige natura-uitvaartverzekering in Nederland met coöperatiewinstdeling. Hoeveel de premie jaarlijks stijgt is niet te zeggen. Dit hangt af van de stijging van de uitvaartkosten, maar ook van de rentestand en hoeveel winstdeling er is.

Dit kan van jaar tot jaar verschillen. Gemiddeld in de afgelopen 10 jaar was de premiestijging van het DELA UitvaartPlan 1,97%. Lees meer informatie over onze winstdeling.

De kracht van ruim 3 miljoen leden.

Omdat DELA een grote coöperatie is en veel uitvaarten verzorgt, kunnen wij inkoopvoordeel behalen. Daarvan profiteren onze leden en hun nabestaanden als DELA de uitvaart verzorgt.

 • Kies je geen UitvaartPlan Diensten, maar een UitvaartPlan Geld?
  Dan ontvangen de nabestaanden een korting als DELA de uitvaart verzorgt.
 • Kies je een UitvaartPlan Diensten maar kiezen je nabestaanden voor een andere uitvaartonderneming dan DELA?
  Dan ontvangen de nabestaanden een beperkte vergoeding in ruil voor het dienstenpakket. In 2022 is dit € 2.953.

De uitvaartverzekering van DELA is waardevast

Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 13.500*. Bij het DELA UitvaartPlan stijgt de waarde van de verzekering automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Het voordeel van een waardevaste verzekering is dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt.

* Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 1,97%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten bij DELA in de afgelopen 10 jaar.

Kenmerken van het DELA UitvaartPlan

Wat is het DELA UitvaartPlan?

Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, verzeker je je voor een klein bedrag per maand. Voor, tijdens en na de uitvaart nemen wij je nabestaanden veel zorg en werk uit handen en regelen we de uitvaart zoals jij en je nabestaanden dat wensen.
Voor wie? Je kunt in één keer je hele gezin meeverzekeren. Later bijschrijven is ook altijd mogelijk. Voor kinderen betaal je kinderpremie tot hun 25ste. Afsluiten kan tot 75 jaar. Wie ouder is, kan bij ons een deposito of koopsompolis afsluiten.
Voorwaarden Algemene voorwaarden DELA UitvaartPlan, model 4.0 (pdf)


Wanneer kan DELA de voorwaarden veranderen?
DELA mag de voorwaarden veranderen. Klik hier voor meer informatie.

Brochure Brochure DELA UitvaartPlan (pdf)
Wat is verzekerd?
 • Met de dienstenverzekering regelt en verzorgt DELA je uitvaart. De uitvaartverzekering van DELA bestaat uit een Dienstenverzekering en een aanvullend vrij te besteden geldbedrag. Met de Dienstenverzekering zijn de basiszaken van je uitvaart goed geregeld. Denk aan bijvoorbeeld het vervoer en de opbaring van de overledene. Daarnaast krijg je een vrij besteedbaar bedrag van minimaal € 662 voor aanvullende wensen.
 • Met de geldverzekering verzeker je alleen een geldbedrag. Met deze uitvaartverzekering wordt er een bedrag uitgekeerd bij overlijden. Hiermee kunnen alle kosten van de uitvaart betaald worden.
Winstdeling
Wij hebben geen winstoogmerk. Winst die wij maken delen wij met onze leden. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Je ontvangt de winstdeling in je DELA UitvaartPlan. Hiermee beperkt DELA de premiestijging die nodig is om de uitvaartverzekering waardevast te houden. Tijdens de looptijd van je uitvaartverzekering betaal je minder premie dan dat de uitvaart uiteindelijk waard is. Lees meer over de gedragslijn winstdeling.
Premiestijging

Het DELA UitvaartPlan is een waardevaste uitvaartverzekering. De waarde van je DELA UitvaartPlan stijgt automatisch mee als de uitvaartkosten stijgen. Voor een uitvaart die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 13.500*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij de winstdeling vanuit de coöperatie houden we deze premiestijging beperkt. Hoeveel de premie jaarlijks stijgt hangt af van de stijging van de uitvaartkosten, de rentestand maar ook van hoeveel winstdeling er sprake is. Dit kan van jaar tot jaar verschillen. Met waardevast houden, weet je zeker dat je ook later bij overlijden dezelfde uitvaartwensen kunt betalen. Zo neem je je nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

* Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 1,97%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten bij DELA in de afgelopen 10 jaar.

Premiemaatregel
DELA kan, naast de jaarlijkse indexering, de premie jaarlijks veranderen als de dekkingsgraad én de rente bijzonder laag zijn. Klik hier voor meer informatie.
Verzekering wijzigen
Je wensen kunnen veranderen. Je kunt je uitvaartverzekering altijd eenvoudig aanpassen via MijnDELA. Zo weet je zeker dat je altijd goed verzekerd bent.
Wanneer niet geschikt voor jou?
 • Wil je de uitvaart niet door DELA laten verzorgen? Dan past een UitvaartPlan in geld beter. Met een UitvaartPlan in diensten verzeker je namelijk uitvaartdiensten die DELA verzorgt. Het UitvaartPlan in geld keert bij een overlijden een vrij te besteden geldbedrag uit.
 • Wil je de uitvaart juist wel door DELA laten verzorgen? Dan is een DELA UitvaartPlan in diensten de juiste keuze voor jou. Bij het UitvaartPlan in geld moeten je nabestaanden zelf een uitvaartondernemer kiezen, bij het UitvaartPlan in diensten verzorgt DELA na één telefoontje de uitvaart.
 • Heb je zelf voldoende geld voor de uitvaart? Dan is een DELA UitvaartPlan tegen geld niet nodig. Je kunt het UitvaartPlan tegen geld natuurlijk wel gebruiken om een bepaald bedrag speciaal voor de uitvaart te reserveren.
Kosten

Poliskosten
DELA brengt eenmalig poliskosten in rekening. Deze zijn € 3,50.

Distributiekosten
Eenmalig € 16,80. Deze brengen wij in de eerste 10 jaren tegelijk met de premie in rekening, dit is € 0,14 per maand.

Premie
De premie is afhankelijk van:

 • Het pakket dat je hebt gekozen en de hoogte van het aanvullend bedrag
 • Hoe lang je premie wilt betalen
 • Hoe oud je bent
 • Hoe je gezondheid is

Wil je weten wat een uitvaartverzekering naar jouw wensen bij DELA kost? Bereken dan in 2 minuten welk bedrag je kunt verzekeren en wat de bijbehorende premie is. Bereken de hoogte van jouw premie.

Je kunt kiezen of je de premie per maand, kwartaal, half jaar of per jaar wilt betalen. Kies je niet voor een maandelijkse premiebetaling? Dan krijg je korting:

 • 5,3% korting bij jaarbetaling,
 • 3,4% korting bij halfjaarlijkse betaling
 • 2,27% korting bij betaling per kwartaal

Het is niet mogelijk om de premie in één keer te betalen. Met een koopsom uitvaartverzekering, het DELA UitvaartPlan tegen koopsom, is dit wel mogelijk. Hierbij verzeker je in één keer een geldbedrag dat bij overlijden beschikbaar komt voor je uitvaart.

Hoe lang loopt deze uitvaartverzekering?
Je betaalt tot aan je overlijden of tot in het jaar dat je 65 wordt. De premie is hoger bij betaling tot je 65e, maar je hoeft vervolgens geen premie meer te betalen. De uitvaartverzekering loopt altijd door tot aan je overlijden.
Gezondheidsvragen
Wanneer je bij DELA een uitvaartverzekering afsluit, vragen we je een gezondheidsvraag te beantwoorden. Beantwoord je deze vraag met JA, dan vragen we je vervolgvragen in te vullen. Aan de hand van deze vragen beoordelen we of je een DELA UitvaartPlan kunt afsluiten. Soms kunnen de antwoorden op deze vragen leiden tot een hogere premie of weigering. Lees meer over het medische acceptatie proces.
Overlijden melden
Je kunt 24 uur per dag een overlijden melden bij DELA via tel. 088 335 35 35 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73).
Kiezen voor een andere uitvaartverzorger?

Coöperatie DELA heeft ruim 3 miljoen leden. Hierdoor kunnen wij scherp inkopen en dit biedt voordeel voor onze leden. Kiezen nabestaanden voor een andere uitvaartondernemer dan coöperatie DELA? Dan ontvangen ze in plaats van onze diensten een beperkte vergoeding. Voor 2022 is de hoogte van de vergoeding minimaal € 3.615. Dit bedrag is opgebouwd uit € 2.953 voor de Dienstenverzekering en minimaal € 662 voor de aanvullende Geldverzekering. Is een hoger bedrag dan € 662 op de Geldverzekering verzekerd? Dan ontvangen zij dat bedrag plus de vergoeding voor de Dienstenverzekering van € 2.953.  Lees meer over de beperkte vergoeding. 

Aanvullende informatie

Alle documenten rondom het DELA UitvaartPlan

Meer informatie over onze dienstverlening en bijbehorende kosten
Uitvaartverzekering afkopen of stopzetten
Je kunt de uitvaartverzekering afkopen of stoppen. Op deze pagina vind je de mogelijkheden bij jouw situatie.
Afhandeling van de uitvaartverzekering na overlijden Na een melding van overlijden start de afhandeling van de uitvaartverzekering. Hoe de verzekering afgehandeld wordt na overlijden hangt af van de inhoud van de verzekering en wie de uitvaart verzorgt. Lees meer over de afhandeling van de uitvaartverzekering.

 

In dit voorbeeld zien we dat Joost in 2020 een DELA UitvaartPlan in diensten afsluit. In 2070 stopt dit door zijn overlijden. Er is een pakket uitvaartdiensten verzekerd (de waarde is in 2020 € 6.000) en een aanvullend geldbedrag van € 3.000. In 50 jaar tijd stijgen de uitvaartkosten tot een bedrag van € 27.400. In dit voorbeeld is er sprake van gedeeltelijke winstdeling (50%). Het kan zijn dat er in de toekomst minder of meer winstdeling is. De totaal betaalde premie is dan hoger of lager.

Chat met onze medewerkers