• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Nodig of overbodig?

Weet jij of je een uitvaartverzekering nodig hebt? Doe de test en ontdek of deze voor jou waardevol kan zijn of juist niet.

Is een uitvaartverzekering nuttig? En wat als ik mezelf niet verzeker?

‘Ik heb geld genoeg en anders timmer ik mijn eigen kist wel.’ Is dat echt zo of heb je wel een uitvaartverzekering nodig? Wat gebeurt er als je jezelf niet verzekert? En heb je met veel spaargeld wel een uitvaartverzekering nodig? We nemen je mee langs deze vragen.

Wat als… ik mezelf niet verzeker?

Als je jezelf niet verzekert, kunnen je nabestaanden met hoge rekeningen achterblijven, bijvoorbeeld wanneer je zelf niet genoeg geld opzij hebt gelegd voor een uitvaart. Een gemiddelde uitvaart kost namelijk tussen de 7.000 en 10.000 euro*, en daar komen de kosten voor bijvoorbeeld een grafsteen of uitgebreide catering nog bij.

Een uitvaartverzekering? Heb ik die wel nodig? Doe de Nodig Overbodig test.

* Bron: Verbond van verzekeraars 2016.

 Dat je vrienden en familie je moeten missen, is al zwaar genoeg. 
Miljoenen Nederlanders hebben daarom een uitvaartverzekering. Zij willen deze zaken vooraf geregeld hebben. Een uitvaartverzekering keert immers altijd uit, of je nu 1 jaar of 25 jaar premie hebt betaald. Daar zit meteen ook een heel belangrijk verschil met geld opzijzetten voor je uitvaart: het blijft voor velen een mysterie wanneer een overlijden gaat plaatsvinden en het is maar de vraag of er op dat moment genoeg geld opzijgezet is.

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

 Of je nu 1 jaar of 25 jaar premie hebt betaald, de uitvaart is altijd verzekerd. 

Wat als… ik al veel spaargeld heb?

Als je veel spaargeld hebt, is het belangrijk dat je dit spaargeld voor je uitvaart niet voor andere zaken gebruikt. Maar sparen voor een uitvaart klinkt makkelijker dan het in de praktijk is*. Zo zou ieder huishouden een potje van rond de 3.500 euro moeten hebben voor onvoorziene uitgaven. Tel je de gemiddelde kosten voor een uitvaart hierbij op, dan heb je een flinke financiële buffer direct opvraagbaar geld nodig.

*Bron: Verbond van Verzekeraars 2016.

 Een doorsnee uitvaart kost al snel 7.500 euro. 
Verder betaal je met een uitvaartverzekering van DELA minder premie dan dat je uitvaart uiteindelijk waard is. Op die manier is je uitvaart verzekeren voordeliger dan wanneer je zelf je uitvaart bekostigt met je eigen spaargeld. Daarnaast helpt een uitvaartverzekering je nabestaanden een mooi afscheid te regelen in de moeilijke periode na overlijden. In deze video wordt aan de hand van het voorbeeld van Dirk uitgelegd hoe dit precies zit.
 Je moet ervan verzekerd zijn dat het gespaarde bedrag gereserveerd blijft voor je uitvaartkosten en daar moet je wel de discipline voor hebben. 

Doe de test en je weet direct of een uitvaartverzekering voor jou nodig of overbodig is!

DELA heeft een test ontwikkeld waarbij je aan de hand van vijf vragen kunt vaststellen of je een uitvaartverzekering nodig hebt, of dat deze voor jou overbodig is.