• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Nodig of overbodig?

Wel of geen uitvaartverzekering? Weet jij of je een uitvaartverzekering nodig hebt? Doe de test en ontdek of deze voor jou waardevol kan zijn of juist niet.

 

98% van de leden beveelt de dienstverlening van DELA aan

Vier en een halve ster

Wel of geen uitvaartverzekering? Wat als ik mezelf niet verzeker?

‘Ik heb geld genoeg en anders timmer ik mijn eigen kist wel.’ Heb ik wel of geen uitvaartverzekering nodig? Wat gebeurt er als je jezelf niet verzekert? En heb je met veel spaargeld wel een uitvaartverzekering nodig? We nemen je mee langs deze vragen.

Wat als… ik mezelf niet verzeker?

Als je jezelf niet verzekert, kunnen je nabestaanden met rekeningen van de uitvaart achterblijven. Bijvoorbeeld wanneer je zelf niet genoeg geld opzij hebt gelegd voor een uitvaart. Een veelvoorkomende uitvaart kost tussen de € 7.000 en € 11.000. Bij DELA komen we uit op een gemiddeld bedrag van € 7.500. Klik hier om te zien hoe de kosten van een gemiddelde uitvaart zijn opgebouwd.

Miljoenen Nederlanders hebben daarom een uitvaartverzekering. Zij willen deze zaken vooraf geregeld hebben zodat hun naasten zich later geen zorgen hoeven te maken over de uitvaartkosten. Een uitvaartverzekering keert namelijk altijd uit, of je nu 1 jaar of 25 jaar premie hebt betaald. Daar zit meteen ook een heel belangrijk verschil met geld opzijzetten voor je uitvaart: het blijft voor velen een mysterie wanneer een overlijden gaat plaatsvinden en het is maar de vraag of er op dat moment genoeg geld opzijgezet is.

Wat als… ik al veel spaargeld heb?

Als je veel spaargeld hebt is het belangrijk dat je het geld dat je gereserveerd hebt voor je uitvaart, niet voor andere zaken gebruikt. Maar sparen voor een uitvaart klinkt makkelijker dan het in de praktijk is. Zo zou ieder huishouden een potje van rond de 3.500 euro moeten hebben voor onvoorziene uitgaven. Tel je de gemiddelde kosten voor een uitvaart hierbij op, dan heb je een flinke financiële buffer direct opvraagbaar geld nodig.

DELA Wensenboek

Denk je al wel eens na over je eigen uitvaart? Het is niet fijn om over je wensen na te denken, maar het is wel belangrijk. Hiermee neem je je naasten laten een hoop zorgen uit handen. In het DELA wensenboek kun je eenvoudig jouw wensen op een rij zetten.

Betaal ik niet te veel premie?

De winst die DELA maakt, delen we met onze leden, dit noemen we winstdeling. Daarom betaal je met een uitvaartverzekering van DELA minder premie dan dat je uitvaart uiteindelijk waard is. Op die manier is je uitvaart verzekeren voordeliger dan wanneer je zelf je uitvaart bekostigt met je eigen spaargeld. Daarnaast helpt een uitvaartverzekering je nabestaanden een mooi afscheid te regelen in de moeilijke periode na overlijden. In onderstaande video wordt uitgelegd hoe dit precies zit en waarom een uitvaartverzekering bij DELA dus voordelig is.

 

 

Doe de 'Heb ik een uitvaartverzekering nodig'-test

Wel of geen uitvaartverzekering? Beantwoord vijf vragen en ontdek of een uitvaartverzekering voor jou waardevol kan zijn.