Leg je wensen vast

In ons online wensenboekje kun je eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken ze kunnen/moeten gaan regelen.

Dit is onze Uitvaartmuziek Top 100

‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato, Andrea Bocelli met ‘Time to say goodbye’ of Danny Vera met ‘Rollercoaster’? Heb je een van deze nummers al eens gehoord op een uitvaart? Muziek zorgt op zowel de verdrietige als vrolijke momenten voor een onuitwisbare herinnering. Daardoor speelt muziek op uitvaarten vaak een grote rol. Op basis van de meest gedraaide nummers tijdens uitvaarten hebben wij een Uitvaartmuziek Top 100 samengesteld.

Uitvaartmuziek Top 100

Muziek helpt om een uitvaart een persoonlijk tintje te geven. Het typeert de overledene en hoe hij of zij in het leven stond. Ga eens na: welk lied past bij jou? In onze jaarlijkse muzieklijst vind je de nummers die het meest worden gedraaid tijdens een uitvaart. Bekijk onze lijst op je gemak en ga op je gevoel af. Word je er blij van? Zet het je aan het denken? Ontroert het je? Vertelt het jouw verhaal? Als je een van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, weet je dat je goed zit.

De complete top 10 van 2020 is als volgt:

1 Sarah Brightman & Andrea Bocelli Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)
2 Danny Vera Rollercoaster
3 André Rieu & Mirusia Louwerse Ave Maria (Schubert)
4 Claudia de Breij Mag Ik Dan Bij Jou
5 Wim Sonneveld Het Dorp
6 Marco Borsato Afscheid Nemen Bestaat Niet
7 Frans Bauer N Trein Naar Niemandsland
8 André Rieu The Rose (instrumentaal)
9 Sweet People And the birds were singing/Et Les Oiseaux Chantaient
10 Rob De Nijs Zo Zal Het Zijn
Je muziekkeuze vastleggen
Weet jij al welke muziek afgespeeld moet worden tijdens jouw uitvaart? Noteer het in ons online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

Hoogste nieuwe binnenkomer

In 2018 en 2019 was de top 3 gelijk en in 2020 stijgt Danny Vera in één keer van plek 56 naar plek 2 met Rollercoaster. Een populair nummer en nieuwkomer op zowel uitvaarten als in de NPO Radio 2 Top 2000. Daar stoot hij na vele jaren ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen van de eerste plaats. Opvallend is dat Andre Rieu met zijn versie van ‘Ave Maria’ van plek 1 naar plek 3 zakt. Ook Marco Borsato met ‘Afscheid nemen bestaat niet’ moet wat plaatsen inleveren.

Regionale verschillen

Soms zie je regionale verschillen, waarbij nummers in het dialect in de top 5 komen. Dat is het geval bij Limburgse en Brabantse locaties. Zoals Lya de Haas met ‘Ons lief vrouwke’, Harry Bordon met ’t Kapelke’ en Sjef Diederen met ‘Geneet van ’t Laeve’. In bepaalde regio’s, zoals Apeldoorn en Oldenzaal, wijkt de top 5 aanzienlijk af van de landelijke. Met Liselore Gerritsen als lokale topper en Anouk en Adele in de top 5 is dit een mooie uitzondering.

Maak het bespreekbaar met muziek

Door het publiceren van deze muzieklijst moedigen we je aan om na te denken over jouw liedje van je leven. Op Spotify is de hele Uitvaartmuziek Top 100 te beluisteren, wie weet raak je geïnspireerd of komen herinneringen naar boven. En zorgt het voor een mooi gesprek met je naasten over jullie uitvaartwensen.

Leg je wensen vast

Hoe beter de uitvaart aansluit op het leven dat iemand heeft geleefd, hoe meer troost naasten eruit kunnen putten. Leg daarom je uitvaartwensen vast en bespreek ze met je dierbaren. Je kunt je wensen zelf vastleggen in een wensenboekje of je kunt ze bespreken met een coöperatieconsulent van DELA. Je hoeft hiervoor niet verzekerd te zijn bij ons.