Muziekwensen uitvaart

Weet jij al welke muziek afgespeeld moet worden tijdens jouw uitvaart? Noteer het in ons online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

 

'Het geeft een goed gevoel om een aantal van mijn wensen op te schrijven voor mijn nabestaanden.'

Vier en een halve ster van de 5

Dit is de meest gedraaide Uitvaartmuziek Top 100

‘Mag Ik Dan Bij Jou’ van Claudia de Breij, Sarah Brightman en Andrea Bocelli met ‘Time to Say Goodbye’ of Danny Vera met ‘Rollercoaster’? Grote kans dat je een van deze nummers al eens hebt gehoord op een uitvaart. Ze staan namelijk in de Uitvaartmuziek top 100. Deze lijst met is samengesteld op basis van de meest gedraaide nummers tijdens uitvaarten.

Uitvaartmuziek Top 100

Muziek zorgt op zowel de verdrietige als vrolijke momenten voor een onuitwisbare herinnering. Daardoor speelt muziek op uitvaarten vaak een grote rol. Het geeft het afscheid een persoonlijke tintje en laat zien hoe de overledene in het leven stond. Dit is de Uitvaartmuziek Top 20 2023, uit de Meest gedraaide uitvaartmuziek Top 100:

1 Sarah Brightman & Andrea Bocelli Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)
2 Danny Vera Rollercoaster
3 Wim Sonneveld Het Dorp
4 André Rieu & Mirusia Louwerse Ave Maria (Schubert)
5

André Rieu

The Rose (instrumentaal)
6 Claudia de Breij Mag Ik Dan Bij Jou
7 Rob De Nijs
Zo Zal Het Zijn
8 Frans Bauer N Trein Naar Niemandsland
9 Miss Montreal Door De Wind
10 Frank Sinatra

My Way

11 Sweet People And the birds were singing/Et Les Oiseaux Chantaient
12 Eric Clapton Tears In Heaven
13 Vera Lynn We'll Meet Again
14 Jaap Reesema Grijs
15 Lisa Lois Hallelujah
16 Elvis Presley Always on my mind
17 Simon & Garfunkel The Sound of Silence
18 Dean Lewis How Do I Say Goodbye
19 Stef Bos Papa
20 Wesly Bronkhorst Trots op jou
Je muziekkeuze vastleggen
Weet jij al welke muziek afgespeeld moet worden tijdens jouw uitvaart? Noteer het in ons online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

Samenstelling top 100

Jaarlijks verzorgt DELA iets meer dan 50.000 uitvaarten. De lijst is samengesteld op basis van de muziek die is afgespeeld via het audiosysteem tijdens afscheidsdiensten in maar liefst 30 crematoria en uitvaartcentra van DELA.  De top 100 is gebaseerd op meer dan 35.000 nummers die op DELA-locaties door heel Nederland zijn afgespeeld. De complete top 100 Uitvaartmuziek is ook terug te vinden op Spotify.

Daarnaast werd de nummer 1, “Time to Say Goodbye’ van Sarah Brightman & Andrea Bocelli, maar liefst bij 27 van de 30 Dela-locaties het meest afgespeeld. 

Ten opzichte van de lijst uit 2021 is er een aantal verschillen op te merken. Miss Montreal met haar nummer ‘Door de wind” dendert de top 10 binnen en neemt de 5e plaats in (2021: 13e positie). Tegelijkertijd maakt Marco Borsato een vrije val uit dezelfde top 10 en is nu terug te vinden op plaats 29 met het nummer ‘Afscheid nemen bestaat niet’. In 2021 bekleedde hij nog de 7e positie.

Ook zijn er op regionaal niveau verschillen ten opzichte van de landelijke lijst. Kijkend naar de top 5 per locatie dan is bij met name de Limburgse en Brabantse vestigingen het dialectlied favoriet. Aanvullend behoort het vogelengezang van Sweet People met name in Zuid-Nederland, van Goes tot aan Venray, tot de favorieten.

Maak het bespreekbaar met muziek

Op Spotify is de hele Uitvaartmuziek Top 100 te beluisteren. Bekijk de lijst en ga op je gevoel af. Word je er blij van of ontroert het je? Roept de muziek bepaalde herinneringen bij je op? Vertelt het het verhaal van jouw leven? Als je een van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, weet je dat je goed zit. Misschien zorgt het zelfs voor een mooi gesprek met je naasten over jullie uitvaartwensen.

Leg je wensen vast

Hoe beter de uitvaart aansluit op het leven dat iemand heeft geleefd, hoe meer troost naasten eruit kunnen putten. Leg daarom je uitvaartwensen vast en bespreek ze met je dierbaren. Je kunt je wensen zelf opschrijven in een papieren wensenboek of je kunt ze bespreken met een coöperatieconsulent van DELA. Je hoeft hiervoor niet verzekerd te zijn bij ons.