• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Uitvaartwensen vastleggen

Zorgen voor je naasten

Nadenken over je uitvaart is niet makkelijk. Dat je het onderwerp liever uit de weg gaat, is heel begrijpelijk. Toch is het goed om eens bij je wensen stil te staan. Want kort na een overlijden moeten er veel belangrijke beslissingen worden genomen. Je nabestaanden zijn op dat moment emotioneel en kwetsbaar. Je kunt nu al voor hen zorgen door je wensen op te schrijven. Dat ze ergens kunnen zien hoe jij het gewild zou hebben, geeft hen houvast.

Uitvaart in coronatijd
Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd? Bekijk onze corona-informatiepagina.

Bespreek je ideeën met de mensen waar je van houdt

Nadenken over je wensen is één, het gesprek aangaan met je naasten is de volgende stap. Weten de mensen om je heen hoe je jouw afscheid vorm wilt geven? Zijn ze op de hoogte van welke muziek je mooi vindt, of welke locatie bij je past? Ga het gesprek eens aan, op die manier help je de mensen die belangrijk voor je zijn nu al. En vergeet niet, als je geen uitgesproken mening hebt over bijvoorbeeld de koffietafel of de dienst, dan kun je dat óók opschrijven. Zo kunnen je naasten met een gerust hart de keuze maken die het beste bij hen past.

Leg je wensen vast in ‘Mijn uitvaartwensen’

DELA helpt je met het overzichtelijk vastleggen van je wensen. Met behulp van ‘Mijn uitvaartwensen’ kan je eenvoudig en kosteloos beschrijven hoe jij je afscheid voor je ziet. Je hoeft hiervoor geen verzekering bij DELA te hebben. Nadat je je wensen hebt ingevuld, sla je ze op in een Mijn DELA-account. Een account maak je makkelijk en snel aan. Hierna kun je je wensen op ieder moment bekijken en aanpassen.

Chat met onze medewerkers


Let op: ‘Mijn uitvaartwensen’ is alleen een hulpmiddel voor de invulling van je uitvaart. Het is geen wettelijk document zoals een codicil of testament. Willen de nabestaanden een andere uitvaart dan jij hebt vastgelegd in 'Mijn uitvaartwensen'? Dan zijn wij daarvoor niet aansprakelijk.

DELA gaat zorgvuldig met uw persoonsgegevens om. Informatie over het gebruik van uw persoonsgegevens leest u in het privacy statement.