Leg je wensen vast

In ons online wensenboekje kun je eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken ze kunnen/moeten gaan regelen.

 

'Het geeft een goed gevoel om een aantal van mijn wensen op te schrijven voor mijn nabestaanden.'

Vier en een halve ster van de 5

Roller Coaster, een mooi Liedje van je Leven

Het liedje ‘Roller Coaster’ van Danny Vera is in veel muzieklijsten een snelle en grote stijger met een hoge notering. Zo ook in onze Uitvaartmuziek Top 100. Het liedje is door Danny Vera geschreven in samenwerking met Mercy John. Het is een nummer dat recht je hart in gezongen wordt. Zo puur en herkenbaar dat het enorm veel mensen raakt.


Here we go,
On this roller coaster life we know
With those crazy highs and real deep lows
I really don't know why
And I will go
To the farthest place on earth I know
I can travel all the road, you see
'Cause I know you're there with me

You don't have to slow me down
'Cause I will always be around
I will find my way back home
Where magnolia grows, where magnolia grows

But I guess you know
Why I do what I do and where I go
I try to fill that empty space inside
But I can't do that without you
You're even with me in my dreams
I see a sail, the seven seas
I will try to find my way
You're always there tomorrow, you're always there tomorrow

Verschillende betekenissen

De titel van het nummer zegt al genoeg: het leven is een achtbaan van momenten en emoties met hoogte- en dieptepunten. Waarin je zelf vrij weinig te willen of zeggen hebt. De schrijvers van het nummer geven aan dat de betekenis daar niet stopt. Het kan ook een verwijzing zijn naar de mensen die naast je staan als je zelf in de achtbaan van het leven zit. Het mooie van het nummer is, dat iedereen zijn of haar eigen verhaal hierin hoort. Voor sommigen is het zelfs een liefdeslied, of klinkt het als een bedankje na een roerige tijd.

Bloeiende magnolia als herinnering

Het nummer vat het leven mooi samen. Voor sommige fans van het nummer is de zin over de groeiende magnolia een metafoor voor het leven. De magnolia waarover gezongen wordt, is geplant door de vader van Danny Vera voor zijn overleden moeder. Op 9 april is zij jarig en dan staat de boom altijd prachtig in bloei. Een mooie herinnering aan zijn geliefde ouders.

Leg je muziekwensen vast

Welke muziek mag gespeeld worden tijdens je uitvaart? Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Roller Coaster als jouw Liedje van je Leven

We laten graag een aantal nabestaanden aan het woord over hun keuze voor het liedje Roller Coaster. Waarom is dit het Liedje van hun Leven?

In de tijd vlak na het overlijden van mijn lieve vader, liep ik met mijn destijds kleine kindjes over de kermis in Aalten. Er was daar veel vertier, lawaai en plezier. En ik dacht alleen maar: de hele wereld draait door, terwijl mijn wereld stilstaat. Alles ging voor mij in slow motion. Je voelt je het centrum van verdriet. Hoe fijn is het als mensen dan met je meeleven en dat verdriet erkennen en je steunen. We bevinden ons allemaal wel eens in een rollercoaster van emoties en weten niet waar het eindigt, en toch bloeien de magnolia's prachtig. Ondanks alles geeft mij dat hoop en vertrouwen dat er ooit een andere tijd komt.
Ellen Wamelink

Onze lieve vrouw, moeder en oma had een turbulent leven en bleef toch altijd positief. Ze heeft veel dierbaren verloren, is ernstig ziek geweest en heeft vele tegenslagen gehad. En altijd vond zij enorme steun bij de mensen om zich heen. Een speciaal stukje uit Roller Coaster vertegenwoordigde voor ons als haar familie haar hele levensverhaal: 'Cause I know you're there with me’. Want zij vond niet alleen steun bij anderen, wij ook altijd bij haar.
Anoniem

Vaak alleen gedacht bij dit nummer: wat een mooi liedje. Nooit echt naar de tekst geluisterd. Helaas heeft mijn broer in februari dit jaar na vier jaar kanker het leven los moeten laten. Op een dag waren er ernstige complicaties en wij wisten dat het niet meer verder kon. Na het definitieve bericht dat er geen hoop meer was, stapte ik in mijn auto en kwam prompt dit liedje op de radio. Ineens was dit niet zomaar meer een mooi liedje, maar met zoveel betekenis en wat zaten wij in die Roller Coaster. Iets meer dan een week hebben wij afscheid kunnen nemen met een lach en traan. Op zijn uitvaart kon dit liedje niet uitblijven. Voor mij is dit nu een liedje met (Roller Coaster) bakken vol herinneringen, humor, emotie en vertrouwen. Vertrouwen dat hij bij mij is en mij nooit echt verlaat.
Alora Koreman

In april is mijn moeder overleden. Vooral de tekst van het liedje herinnerde mij aan het leven dat mijn moeder heeft geleefd. Een achtbaan aan gebeurtenissen. En daarin vond ik een match met het liedje en haar leven. Haar liedje van haar leven.
Karin Vrijenhoek

Leg je wensen vast

Hoe beter de uitvaart aansluit op het leven dat iemand heeft geleefd, hoe meer troost naasten eruit kunnen putten. Leg daarom je uitvaartwensen vast en bespreek ze met je dierbaren. Je kunt je wensen zelf opschrijven in een papieren wensenboek of je kunt ze bespreken met een coöperatieconsulent van DELA. Je hoeft hiervoor niet verzekerd te zijn bij ons.