• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Muziekwensen uitvaart

Weet jij al welke muziek afgespeeld moet worden tijdens jouw uitvaart? Noteer het in ons online wensenboekje zodat je naasten weten wat je wensen zijn.

 

'Het geeft een goed gevoel om een aantal van mijn wensen op te schrijven voor mijn nabestaanden.'

Vier en een halve ster van de 5

Welke uitvaartmuziek wil jij op je afscheid?

Muziek is heel persoonlijk. Iedereen ervaart het verschillend en heeft andere voorkeuren. Veel mensen hebben herinneringen bij bepaalde liedjes. Daarom speelt muziek vaak een grote rol bij uitvaarten. Heb je weleens nagedacht welke muziek past bij jouw levensverhaal? En zouden jouw naasten dezelfde muziek kiezen als jij?

Herinneringen

Muziek roept bij iedereen verschillende herinneringen en emoties op. Het doet je denken aan een mooie vakantie, een zonnig festival of een bepalende periode in je leven. Een vrolijk liedje dat altijd terugkomt op een feestje of een gevoelig nummer wat je doet denken aan een bijzondere gebeurtenis. Wat is jouw liedje van je leven? En waarom? Maakt het je blij, zet het je aan het denken of vertelt het jouw levensverhaal?

Begrafenismuziek

In onze Uitvaartmuziek Top 100 zitten veel liedjes met een mooie boodschap of een aangrijpend verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat Eric Clapton het nummer ‘Tears in Heaven’ (nummer 12) schreef voor zijn 4-jarige zoontje Connor? Het jongetje overleed in 1991 na een val uit een raam in New York. Hij speelde verstoppertje.

Meer bijzondere nummers uit onze Uitvaartmuziek Top 100 (YouTube):

Nummer 2: Rollercoaster – Danny Vera

De nummer 2 in onze uitvaartmuziek top 100: Rollercoaster van Danny Vera. Rollercoaster gaat over de achtbaan van het dagelijks leven. Danny Vera vertelde hier zelf over: ‘Ik heb het geschreven over het leven, zoals het is. Soms is het leuk, soms heel verdrietig.’ Een mooi detail in de tekst gaat over de bloeiende magnolia die door zijn vader is geplant voor zijn overleden moeder.

Nummer 13: We’ll Meet Again – Vera Lynn

Vera Lynn zong het liedje We’ll meet Again in de Tweede Wereldoorlog voor de Britse troepen. Ze nam het nummer op voor soldaten die lange tijd gescheiden waren van hun geliefden. Het liedje is elk jaar op 5 mei het slotlied van het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam.

Leg je muziekwensen vast

Welke muziek mag gespeeld worden tijdens je uitvaart? Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Nummer 14: Papa – Stef Bos

Stef Bos schreef het nummer Papa in 1988 toen bij zijn vader kanker werd ontdekt. Het nummer gaat erover dat hij in eerste instantie dacht veel te verschillen van zijn vader, maar in de loop van de jaren komt hij erachter dat hij steeds meer op zijn vader lijkt.

Nummer 24: Dat Ik Je Mis – Maaike Oubouter

In 2011 schreef singer-songwriter Maaike Ouboter het prachtige lied Dat Ik Je Mis over zichzelf en het missen van haar ouders. Ze kon haar verdriet en boosheid in dit nummer kwijt.

Nummer 84: I Will Always Love You – Whitney Houston

Het origineel is van Dolly Parton uit 1974. In 1992 coverde Whitney Houston dit nummer voor de bekende film The Bodyguard. Ook al lijkt de titel op een liefdesverklaring, het is ooit geschreven door Parton als ode en muzikaal dankwoord aan haar countryheld Porter Wagoner.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil

Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen.

Mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering

Bekijk de uitvaartverzekering van DELA

Bespreek je wensen eens met je naasten

Heb jij, naast je wensen voor muziek, wel eens nagedacht over hoe je wilt dat jouw afscheid eruit ziet? Of laat je dat liever aan je nabestaanden over? Bij een uitvaart komt veel kijken en het is dan ook fijn als je nabestaanden jouw wensen kennen. Zodat ze afscheid kunnen nemen op een manier die bij jou past. Wij helpen je op weg met deze download, die het gesprek met je dierbaren wat gemakkelijker maakt. Zie het als een praatstuk, dat richting geeft aan het bespreken van de mogelijkheden rondom een afscheid.