• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Leg je muziekwensen vast

Welke muziek wil je tijdens je uitvaart? Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze.

Welke uitvaartmuziek wil jij op je afscheid?

Muziek is heel persoonlijk. Iedereen ervaart muziek verschillend en heeft andere voorkeuren. Veel mensen hebben herinneringen bij bepaalde liedjes. Daarom speelt op uitvaarten muziek vaak een grote rol. Misschien herken je dit wel. Heb je weleens nagedacht welke muziek bij jouw levensverhaal past? En zouden jouw naasten dezelfde muziek kiezen?

Herinneringen

Muziek roept bij iedereen verschillende emoties op. Het doet je denken aan een mooie vakantie, een zonnig festival of een bepalende periode in je leven. Een vrolijk liedje dat altijd terugkomt op een feestje of een gevoelig nummer wat je doet denken aan een bijzondere gebeurtenis. Wat is jouw liedje van je leven? En waarom? Maakt het je blij, zet het je aan het denken of vertelt de muziek jouw levensverhaal?

Begrafenismuziek

In onze Uitvaartmuziek Top 100 zitten veel liedjes met een mooie boodschap of een aangrijpend verhaal. Wist je bijvoorbeeld dat Eric Clapton het nummer ‘Tears in Heaven’ schreef voor zijn 4-jarige zoontje Connor? Het jongetje overleed in 1991 na een val uit een raam in New York. Hij speelde verstoppertje.

We lichten er nog een paar voor je uit:

Nummer 2: Rollercoaster – Danny Vera

Sinds 2020 de hoogste notering in de Top 2000 en de snelste stijger in onze uitvaartmuziek top 100: Rollercoaster van Danny Vera. Rollercoaster gaat over de achtbaan van het dagelijks leven. Danny Vera vertelde hier zelf over: ‘Ik heb het geschreven over het leven, zoals het is. Soms is het leuk, soms heel verdrietig.’ Een mooi detail in de tekst gaat over de bloeiende magnolia. Deze is ooit door zijn vader geplant voor zijn overleden moeder.

Nummer 12: We’ll meet again – Vera Lynn

Vera Lynn zong het liedje We’ll meet again in de Tweede Wereldoorlog voor de Britse troepen. Ze nam het nummer op voor soldaten die lange tijd gescheiden waren van hun geliefden. Het liedje is elk jaar op 5 mei het slotlied van het Bevrijdingsconcert op de Amstel in Amsterdam.

Leg je muziekwensen vast
Welke muziek mag gespeeld worden tijdens je uitvaart? Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Nummer 24: Dat ik je mis – Maaike Oubouter

In 2011 schrijft singer-songwriter haar ‘Dat ik je mis’ over zichzelf en het missen van haar ouders. Na het overlijden van haar moeder en uiteindelijk ook haar vader bleef ze achter met haar oudere broer en zus. Haar verdriet en ook boosheid kon ze kwijt in onder andere dit nummer.

Nummer 55: Breng me naar het water – Marco Borsato en Matt Simons

Een prachtig en ontroerend nummer over het loslaten van een geliefde. Dit duet in twee talen vertelt een treffend verhaal: ‘Je zei, schat maak je geen zorgen. Ik zal altijd bij je zijn. En ik wist dat je de waarheid sprak. Door hoe je keek naar mij. Toen je zei. Ik ben klaar om op reis te gaan.’

Nummer 72: I will always love you – Whitney Houston

Het origineel is van Dolly Parton uit 1974. In 1992 coverde Whitney Houston dit nummer voor de welbekende film The Bodyguard. Ook al lijkt de titel op een liefdesverklaring, het is ooit geschreven door Parton als ode en muzikaal dankwoord aan haar countryheld Porter Wagoner.

Nummer 93: Candle in the Wind – Elton John

De originele versie ging over hoe Marilyn Monroe werd uitgebuit door de mensen om haar heen. Na het overlijden van Prinses Diana in 1997 werd de tekst voor Elton John, die een persoonlijke vriend was van de prinses, herschreven en op haar toegespitst.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil
Ook zonder verzekering helpt DELA je bij het regelen van een persoonlijk afscheid. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of maak een geheel vrijblijvende afspraak om je uitvaartwensen te bespreken.

Bespreek je wensen eens met je naasten

Heb jij, naast je wensen voor muziek, wel eens nagedacht over hoe je wilt dat jouw afscheid eruit ziet of laat je dat liever aan je nabestaanden over? Bij een uitvaart komt veel kijken en het is dan ook fijn als jouw wensen bekend zijn op het moment dat je overlijdt. Zodat je geliefden afscheid kunnen nemen op een manier die bij jou past. Wij helpen je op weg met deze download, die het gesprek met je dierbaren wat gemakkelijker maakt. Zie het als een praatstuk, dat richting geeft aan het bespreken van de mogelijkheden rondom een afscheid.