• Overlijden melden - 0800 955 66 55 (24 uur per dag) 
 

Muziek bij een uitvaart

Met muziek kun je een dierbare heel persoonlijk herdenken. In onze inspiratiegids vind je meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er mogelijk is bij een afscheid. Bekijk pagina 8 voor inspiratie rondom uitvaartmuziek.

Nederlandstalige uitvaartmuziek bij het afscheid

Bijna altijd worden er tijdens de uitvaart verschillende uitvaartliedjes gedraaid. Soms heeft de overledene deze nummers zelf al eerder gekozen en soms is het aan de nabestaanden om zo passend mogelijke muziek uit te kiezen. We zien dat mensen vaak een of meer Nederlandstalige nummers kiezen voor de uitvaart.

De mooiste Nederlandstalige uitvaartliedjes

Zoek je naar inspiratie voor een passend liedje dat precies de band tussen jou en je dierbare omschrijft? Of waarbij je direct aan diegene moet denken? Denk dan ook eens aan één of meerdere Nederlandstalige nummers. In onze eigen taal kunnen we vaak beter zeggen wat we voelen en komt de boodschap nog beter over. Liedjes die op dit moment tijdens uitvaarten veel gedraaid worden zijn ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘De Vlieger’ van André Hazes en ‘Papa’ van Stef Bos. Dit zijn stuk voor stuk nummers die heel veel mensen aanspreken, simpelweg omdat de teksten zo herkenbaar zijn. 

Gaat je voorkeur uit naar Nederlandstalige uitvaartmuziek en wil je het nóg dichter bij huis zoeken? Denk dan eens aan een band of artiest uit je eigen streek, die bijvoorbeeld in dialect zingt. Daarmee weten ze soms nog nét meer de gevoelige snaar te raken. Zo heeft het Limburgse Rowwen Hèze het prachtige ‘De Neus Umhoeg’ geschreven. 

Beluister de uitvaartmuziek top 100
Wat zijn de meest beluisterde uitvaartnummers op dit moment? Je vindt en beluistert ze in de uitvaartmuziek top 100 van DELA

Nederlandse uitvaartnummers op een rijtje

Kortom, er is ongelofelijk veel uitvaartmuziek waar je uit kunt kiezen. Neem de tijd om de juiste Nederlandstalige uitvaartnummers te vinden en geef hiermee je dierbare een passend en muzikaal afscheid. Om je te inspireren hebben we hieronder 20 voorbeelden van Nederlandstalige nummers in willekeurige volgorde op een rijtje gezet.

Artiest  Nummer
1. Claudia de Breij Mag in dan bij jou
2. Stef Bos Papa
3. André Hazes De vlieger
4. Wim Sonneveld Het dorp
5. Marco Borsato Afscheid Nemen Bestaat Niet 
6. Guus Meeuwis De weg
7. Maaike Ouboter Dat Ik Je Mis 
8. Clouseau Afscheid Van Een Vriend
9. Jan Smit Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen
10. Robert Long Liedje Voor Als Ik Er Niet Meer Ben 
11. Rowwen Hèze De Neus Umhoeg
12. Paul de Leeuw De Steen
13. Mieke Telkamp Waarheen, Waarvoor
14. Boudewijn de Groot Moeder
15. Boudewijn de Groot Verdronken Vlinder
16. Frank Boeijen Zo Mooi 
17. Rob de Nijs Zo Zal Het Zijn
18. Glennis Grace Afscheid
19. Frans Bauer Een Trein Naar Niemandsland
20. Jan Smit Je Naam In De Sterren

Doe muziekinspiratie op

Wat voor muziek past bij het afscheid van jouw dierbare? Op pagina 8 van onze inspiratiegids staan praktische tips over uitvaartmuziek. Je doet niet alleen inspiratie op over uitvaartmuziek, maar ontdekt ook hoe muziek je kan helpen bij het vinden van de juiste woorden. Zo vind je de muziek die bij het leven van je dierbare past.