• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Muziek bij een uitvaart

Met muziek kun je een dierbare heel persoonlijk herdenken. In onze inspiratiegids vind je meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er mogelijk is bij een afscheid. Bekijk pagina 8 voor inspiratie rondom uitvaartmuziek.

'Mooie inspiratie. Goede uitleg!'

Vier en een halve ster van de 5

Nederlandstalige uitvaartmuziek bij het afscheid

Bijna altijd worden er tijdens de uitvaart verschillende uitvaartliedjes gedraaid. Soms heeft de overledene deze nummers zelf al eerder gekozen en soms is het aan de nabestaanden om zo passend mogelijke muziek uit te kiezen. We zien dat mensen vaak een of meer Nederlandstalige nummers kiezen voor de uitvaart.

De mooiste Nederlandstalige uitvaartliedjes

Zoek je naar inspiratie voor een passend liedje dat precies de band tussen jou en je dierbare omschrijft? Of waarbij je direct aan diegene moet denken? Denk dan ook eens aan één of meerdere Nederlandstalige nummers. In onze eigen taal kunnen we vaak beter zeggen wat we voelen en komt de boodschap nog beter over. Liedjes die op dit moment tijdens uitvaarten veel gedraaid worden zijn ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘De Vlieger’ van André Hazes en ‘Papa’ van Stef Bos. Dit zijn stuk voor stuk nummers die heel veel mensen aanspreken, simpelweg omdat de teksten zo herkenbaar zijn. 

Gaat je voorkeur uit naar Nederlandstalige uitvaartmuziek en wil je het nóg dichter bij huis zoeken? Denk dan eens aan een band of artiest uit je eigen streek, die bijvoorbeeld in dialect zingt. Daarmee weten ze soms nog nét meer de gevoelige snaar te raken. Zo heeft het Limburgse Rowwen Hèze het prachtige ‘De Neus Umhoeg’ geschreven. 

Beluister de uitvaartmuziek top 100

Wat zijn de meest beluisterde uitvaartnummers op dit moment?

Nederlandse uitvaartnummers op een rij

Kortom, er is ongelofelijk veel uitvaartmuziek waar je uit kunt kiezen. Neem de tijd om de juiste Nederlandstalige uitvaartnummers te vinden en geef hiermee je dierbare een passend en muzikaal afscheid. Om je te inspireren hebben we hieronder 20 voorbeelden van Nederlandstalige nummers in willekeurige volgorde op een rijtje gezet. Bekijk daarnaast onze playlist op Youtube met nog meer Nederlandstalige uitvaartmuziek.

Artiest Nummer
1. Claudia de Breij Mag ik dan bij jou
2. Miss Montreal en Maan  Door de wind
3. Maaike Ouboter Dat ik je mis
4. Wim Sonneveld Het dorp
5. André van Duin Voor altijd
6. Marco Borsato Afscheid nemen bestaat niet
7. Glennis Grace Afscheid
8. Guus Meeuwis De weg
9. Rob de Nijs Zo zal het zijn
10. Frans Bauer Een trein naar niemandsland
11. Tino Martin en Jan Smit Je naam in de sterren
12. Stef Bos Papa
13. Marco Borsato Breng me naar het water
14. Jan Smit Ik zing dit lied voor jou alleen
15. Wesly Bronkhorst Trots op jou
16. Ons lieve vrouwke Lya de Haas
17. Trijntje Oorsterhuis De gestorvene
18. Jannes Ieder afscheid kent een traan
19. Benny Neyman Of ik je terug zal zien
20. Clouseau Afscheid van een vriend
 

Beluister alle Nederlandstalige uitvaartmuziek bij een afscheid.

Doe muziekinspiratie op

Wat voor muziek past bij het afscheid van jouw dierbare? Op pagina 8 van onze inspiratiegids staan praktische tips over uitvaartmuziek. Je doet niet alleen inspiratie op over uitvaartmuziek, maar ontdekt ook hoe muziek je kan helpen bij het vinden van de juiste woorden. Zo vind je de muziek die bij het leven van je dierbare past.