• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Wat kost jouw uitvaart?

Waar wil je dat de uitvaart plaatsvindt, welke bloemen en welke rouwauto kies jij? Er zijn allerlei wensen van invloed op de kosten van je uitvaart. Bereken de kosten van jouw wensen.

Koffietafel, cake of bitterballen? Wat kost jouw uitvaart?

Begraven of cremeren? Een standaard of zelf ontworpen kist? Cake of bitterballen? Aan iedere uitvaartwens zijn weer andere kosten verbonden. Wat zijn jouw uitvaartwensen en hoeveel kosten ze?

Kies je voor begraven?

Bij een begrafenis komen vaak meer kosten kijken dan bij een crematie. Een begrafenis kost gemiddeld zo’n 2.400 euro, met kosten voor personeel, vervoer en formaliteiten. De kosten voor onder andere de kist, opbaring en koffietafel zijn daar niet bij inbegrepen. Ook komen daar de kosten voor grafrechten, onderhoud en een grafsteen nog bij. De prijs voor een grafsteen kan tussen de duizend en paar duizend euro liggen en de grafkosten verschillen per gemeente, per begraafplaats en per soort graf. Gemiddeld betaal je bij DELA in totaal € 9.500 voor een begrafenis.

Vul nu je wensenboekje in
Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Of cremeren?

Ook een crematie kost gemiddeld zo’n 2.400 euro, met kosten voor personeel, vervoer en formaliteiten. De kosten voor onder andere de urn, opbaring en koffietafel zijn daar niet bij inbegrepen. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan de bestemming van de as. Een inschatting van enkele kosten: ongeveer 1.500 euro voor cremeren en as uitstrooien en zo’n 1.800 euro voor cremeren en bijzetten in urnengalerij. Gemiddeld betaal je bij DELA in totaal € 7.500 voor een crematie.

Wat voor uitvaartkist?

Een eenvoudige of een luxe uitvaartkist, een bedrukte of een duurzame kist. Waar geef jij de voorkeur aan? De prijzen variëren: een duurzame basis uitvaartkist kost volgens onze schatting zo’n 500 euro, voor een bedrukte kist betaal je zo’n 1.650 euro en voor een luxe kist staat een bedrag van ongeveer 1.500 euro.
Een afscheid naar wens
Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA. Of bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering.

Wat zijn je wensen voor de koffietafel?

Als je wil, kunnen je nabestaanden nog even napraten na de afscheidsbijeenkomst. De meest voorkomende opties inclusief prijsindicatie: koffie, thee en cake voor ongeveer 6 euro per persoon, lunch met soep en broodjes voor zo’n 11 euro per persoon of borrel met hapjes voor ongeveer 14 euro per persoon.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Weet je wat je uitvaartwensen zijn? Dan is de volgende stap om na te denken of een uitvaartverzekering voor jou verstandig is. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat jouw naasten zich later geen zorgen hoeven te maken over de kosten van je uitvaart. En als je dat wil nemen wij je nabestaanden zorg en werk uit handen en regelen we de uitvaart zoals jij en je nabestaanden wensen. Met de nodig-overbodig test stel je aan de hand van vijf vragen vast of een uitvaartverzekering voor jou waardevol is of niet.

Wat kost jouw uitvaart?

Waar wil je dat de uitvaart plaatsvindt, welke bloemen hebben je voorkeur en in welke rouwauto wil je worden vervoerd? Zoals je ziet, zijn er nog allerlei andere wensen die van invloed zijn op de kosten van je uitvaart. Ga naar de website van DELA en bereken de kosten van jouw uitvaart.

Door lokale prijsverschillen en extra wensen kunnen de kosten op het moment van de uitvaart hoger of lager zijn.