• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Wat kost jouw uitvaart?

Waar wil je dat de uitvaart plaatsvindt, welke bloemen en welke rouwauto kies jij? Er zijn allerlei wensen van invloed op de kosten van je uitvaart. Bereken de kosten van jouw wensen.

 

98% van de leden beveelt de dienstverlening van DELA aan

Vier en een halve ster

Koffietafel, cake of bitterballen? Wat kost een uitvaart?

Begraven of cremeren? Een standaard of zelf ontworpen kist? Koffie met cake of een borrel met wijn en hapjes? Aan iedere uitvaartwens zijn weer andere kosten verbonden. Gemiddeld kost een begrafenis bij DELA € 10.000 en een crematie € 8.000. Wat zijn jouw uitvaartwensen en hoeveel kosten ze?

Wat kost begraven?

Bij een begrafenis komen vaak meer kosten kijken dan bij een crematie. Gemiddeld kost een begrafenis bij DELA € 10.000. Klik hier om te zien hoe de kosten voor een gemiddelde begrafenis zijn opgebouwd. De basiszaken voor het regelen en uitvoeren van een begrafenis zijn gemiddeld zo’n € 4.325 met kosten voor vervoer, De Spar Massief-kist, grafkosten en formaliteiten. Hierbij komen nog de kosten voor onder andere:

 • ondersteuning van een uitvaartverzorger
 • de opbaring
 • de rouwkaarten
 • de afscheidsbijeenkomst
 • de koffietafel
 • het onderhoud van het graf
 • de grafsteen

De prijs voor een grafsteen kan tussen de duizend en paar duizend euro liggen en de grafkosten verschillen per gemeente, per begraafplaats en per soort graf.

Wat kost cremeren?

Gemiddeld kost een crematie bij DELA € 8.000. Klik hier om te zien hoe de kosten voor een gemiddelde crematie zijn opgebouwd. De basiszaken voor het regelen en uitvoeren van een crematie zijn gemiddeld zo’n € 2.200, met kosten voor vervoer, de Spar Massief-kist, de crematie en formaliteiten. Hierbij komen nog de kosten voor onder andere:

 • ondersteuning van een uitvaartverzorger
 • de urn
 • de opbaring
 • de rouwkaarten
 • de afscheidsbijeenkomst
 • de koffietafel
 • de urn bijzetten of begraven

Wat kost een uitvaartkist?

Een eenvoudige, luxe of duurzame kist. Waar geef jij de voorkeur aan? De prijzen variëren: de Spar Massief-kist is inbegrepen in de basiszaken, een gekleurde uitvaartkist kost € 625 extra, en voor een luxe kist betaal je € 1.000 extra.

Wat zijn je wensen voor de koffietafel?

Als je wil, kunnen je nabestaanden nog even napraten na de afscheidsbijeenkomst. De meest voorkomende opties inclusief prijsindicatie: koffie, thee en cake voor ongeveer 7 euro per persoon, lunch met soep en broodjes voor zo’n 14 euro per persoon of borrel met hapjes voor ongeveer 17 euro per persoon. Maar er is natuurlijk veel meer mogelijk op catering gebied.

Vul nu je wensenboekje in

Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Wel of geen uitvaartverzekering?

Weet je wat je uitvaartwensen zijn? Dan is de volgende stap om na te denken of een uitvaartverzekering voor jou verstandig is. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat jouw naasten zich later geen zorgen hoeven te maken over de kosten van je uitvaart. En als je dat wil nemen wij je nabestaanden zorg en werk uit handen en regelen we de uitvaart zoals jij en je nabestaanden wensen. Met de nodig-overbodig test stel je aan de hand van vijf vragen vast of een uitvaartverzekering voor jou waardevol is of niet.

Wat kost een uitvaart?

Waar wil je dat de uitvaart plaatsvindt, welke bloemen hebben je voorkeur en in welke rouwauto wil je worden vervoerd? Allerlei wensen zijn van invloed op de kosten van een uitvaart. Van de basiszaken en veel voorkomende wensen hebben we de kosten op een rij gezet, zodat jij kan berekenen voor welk bedrag jij je zou kunnen verzekeren.

Door lokale prijsverschillen en extra wensen kunnen de kosten op het moment van de uitvaart hoger of lager zijn.