• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Inspiratie catering

In onze inspiratiegids vind je meer originele ideeën voor de catering na een uitvaart. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

 

'Mooie inspiratie. Goede uitleg!'

Vier en een halve ster van de 5

Eten en drinken na de begrafenis of crematie? Maak de catering persoonlijk.

Samen eten en drinken na de uitvaart werkt verbindend en kan zorgen voor een ongedwongen sfeer. Tijdens de koffietafel kun je door de catering hapjes en drankjes laten serveren waar je dierbare van hield. Was hij of zij een bourgondiër, bezig met gezond eten of dol op zoetigheid? Zeg het maar: een goed glas wijn, vegan wraps of sushi?

Persoonlijke gerechten

Er zijn verschillende cateraars die persoonlijke uitvaartcatering aanbieden voor een koffietafel. Ze kunnen voor een maaltijd zorgen volgens een vertrouwd familierecept of het lievelingsgerecht. Er is veel mogelijk, ze bespreken het graag met je. Op zoek naar meer persoonlijke ideeën? Bekijk alle voorbeelden in de inspiratiegids.

Pizza

Goed idee na de uitvaart van een Italië-liefhebber of gewoon omdat het een makkelijke, populaire snack is: de pizzapunt. Keuze genoeg uit verschillende smaken en ook ideaal voor vegetariërs. Er bestaan mobiele pizzabussen die door het hele land op locatie pizza’s komen bakken.

Catering op DELA-locaties

Onze locaties hebben een gevarieerd aanbod aan eten en drinken. Graag bespreken wij met jou de catering mogelijkheden.

Oesters na de uitvaart

Hield je dierbare van oesters? Je kunt ze kant-en-klaar op een schaal met ijs serveren of een professioneel iemand inhuren die ze ter plaatse openbreekt en serveert. Er zijn ook locaties aan het water waar je na afloop een bijeenkomst voor familie en vrienden kunt organiseren.

Samen rond de BBQ

Zie je nog voor je hoe je vader altijd genoot als hij met een groot schort om in de tuin aan het barbecueën was? Na het afscheid een barbecue organiseren zorgt voor een relaxte sfeer, en het kan gewoon in de eigen tuin. Een BBQ kun je zelf regelen met wat hulp van vrienden en familie die iets meenemen of klaarmaken. Of je huurt een BBQ-specialist, die óók voor een winterbarbecue kan zorgen. Dat kan bij jullie in de achtertuin, maar ook op veel andere locaties.

Buiten picknicken

Vindt de uitvaart plaats in de buurt van de hei of een park? Denk dan eens aan een picknick na afloop met de familie en goede vrienden? Helemaal als er kinderen bij zijn, kan zo’n informele samenkomst een goed idee zijn. Denk daarbij aan belegde broodjes, cakejes, fruit, wijn en sapjes. Of vraag de genodigden om zelf lekkere hapjes mee te nemen. Dat neemt niet alleen veel werk uit handen, maar is ook fijn als je over een klein budget beschikt. Tip: check buienradar en zorg eventueel voor een partytent.

Buiten in de tuin eten na een uitvaart, picknicken

Rollende keuken

Een foodtruck is een mini-eetcafé op wielen. Deze ‘rollende keukens’ zie je vaak op markten en festivals en zijn ook in te huren voor privé- gelegenheden zoals een bijeenkomst na een uitvaart. Kies maar uit: van Franse crêpes tot hamburgers en van Mexicaans tot patat.

Internationaal tintje

Had je dierbare een voorliefde voor gerechten uit het Midden-Oosten, Azië of de landen rond de Middellandse zee? Diverse cateraars zijn gespecialiseerd in gerechten uit een bepaald land of gebied en staan voor je klaar met een assortiment van zoete en hartige hapjes, een lopend buffet of een afscheidsdiner bij je thuis of op locatie.

DELA Wensenboek

Denk je al wel eens na over je eigen uitvaart? Het is niet fijn om over je wensen na te denken, maar het is wel belangrijk. Hiermee neem je je naasten laten een hoop zorgen uit handen. In het DELA wensenboek kun je eenvoudig jouw wensen op een rij zetten.

Sushi

Het serveren van sushi heeft zo z’n voordelen. Het zijn kleine, overzichtelijke hapjes, het kan niet afkoelen en het is ook ideaal voor vegetariërs. Sushi kun je zelf maken, maar ook kant-en-klaar laten bezorgen.

Catering met sushi tijdens de uitvaart

Andere kost

Denk ook eens aan:

  • Saté
  • Gevulde eitjes
  • Mini-loempia’s
  • Hotdogs
  • Wraps
  • Quiche
  • Bruschetta
  • Soep met brood

Waar is het?

Veel mensen kiezen voor een symbolische plek, passend bij de dierbare. Houden jullie de koffietafel in zijn of haar favoriete café of sportkantine, serveer dan vooral een hapje en drankje die horen bij de sfeer: in dit geval bier en frisdrank en een schaal met bitterballen.

In stijl

Een uitvaart kun je een persoonlijke sfeer geven met decoraties. Zo kan de lievelingskleur van je dierbare de rode draad zijn voor de hele uitvaart, inclusief de koffietafel. Dit kun je al toepassen op de rouwkaart en doorvoeren in de plechtigheid in de aankleding van de bijeenkomst na het afscheid. Je kunt servetten en het servies in een bepaalde kleur kiezen of prikkertjes met een persoonlijk vlaggetje laten maken. Nog een idee: persoonlijke (bier)viltjes laten bedrukken.

Catering op DELA-locaties

Onze locaties hebben ook een zeer gevarieerd catering aanbod voor tijdens de koffietafel. Of je nu kiest voor één van onze complete arrangementen of liever zelf iets samenstelt uit ons ruime assortiment: samen vinden we altijd een invulling die voldoet aan jouw wensen. Als je wilt kunnen wij ook producten inkopen bij bijvoorbeeld je favoriete bakker of traiteur.

Doe inspiratie over uitvaartcatering op

Van welke gerecht hield jouw dierbare? Op pagina 7 van de inspiratiegids vind je allerlei mogelijkheden voor de catering na een uitvaart. Vind de manier die bij het leven van je dierbare past.