• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Inspiratiegids uitvaart

Op pagina 5 van onze inspiratiegids vind je meer originele ideeën voor uitvaartlocaties. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

 

'Mooie inspiratie. Goede uitleg!'

Vier en een halve ster van de 5

Zo ziet de uitvaartlocatie er nog mooier uit

Je kunt een uitvaartlocatie mooi aankleden, bijvoorbeeld met lichtjes, bloemen of linten. Door er een persoonlijk tintje aan te geven dat doet denken aan de dierbare, ontstaat een knusse sfeer die bijdraagt aan een onvergetelijk afscheid.

Een lint verbindt

De uitvaartlocatie krijgt een totaal andere aanblik als de stoelen worden ‘aangekleed’. Zet in het looppad van de stoelen een rij van waxinelichtjes of bloemenvaasjes neer. Hang bosjes (droog)bloemen of bijvoorbeeld wilgentakjes of klimop aan de stoelen. Ook mooi: verbind de stoelen aan de achterkant met elkaar door middel van linten of een slinger van lampjes. Of zet glazen potten naast de stoelen, waar gasten briefjes met een persoonlijke boodschap in kunnen stoppen.

Meegeven na de uitvaart

Leg op elke stoel in het crematorium een mooi tasje met daarin zakdoekjes, een pepermuntje en een flesje water. Je kunt gasten ook een herinnering meegeven. Bijvoorbeeld een bedeltje omdat je dierbare altijd een bedelarmband droeg of een roos omdat iemand enthousiast tuinierde.

Vul nu je wensenboekje in

Ken je ons online wensenboekje al? Je vult eenvoudig in hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag wat er moet worden geregeld.

Slinger met herinneringen

Bij een uitvaart denk je wellicht niet meteen aan slingers, maar met een slinger kun je veel kanten op. Wat dacht je van een slinger van herinneringen in de vorm van foto’s? Of een slinger met lieve briefjes of met bloemen of hartjes?

Voor een voetbalfan

Lucia: ‘PSV was mijn broers grote liefde. Hij had zevenhonderd voetbalshirts, sjaals en petjes van PSV. We besloten de ruimte waar zijn afscheid was te versieren met de shirts, en alle sjaals en petten
uit te delen aan de gasten.’

De uitvaartlocatie: praktische zaken

Lees hieronder de tips om rekening mee te houden bij de keuze voor een uitvaartlocatie.

De kinderen versieren mee

Bij het verlies van een opa of oma, een papa of mama, een broertje of zusje, speelt de manier waarop kinderen bij de uitvaart betrokken worden een belangrijke rol. Kinderen kunnen heel goede ideeën hebben voor een mooi afscheid. Help ze daarbij en geef ze de ruimte om op hun eigen manier met het verlies om te gaan. Probeer ze mee te laten helpen, bijvoorbeeld bij het versieren van de locatie. Zo kunnen ze een slinger met tekeningen maken, linten beschrijven, de kist beschilderen, gedichtjes maken of verhaaltjes schrijven.

Inspiratiegids uitvaart

In onze gratis inspiratiegids staan meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Inspiratieonderwerpen: rouwkaart en advertentie, bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, kist of wade, eten en drinken, rituelen, foto en video, en asbestemming.