• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Een uitvaartverzekering? Heb ik die wel nodig?

Uitspraken als ‘Ik heb geld genoeg’ of ‘Ik timmer mijn eigen kist wel’, je hoort ze vaak op verjaardagen of feestjes. Vooral degenen die extra geld achter de hand hebben, roepen nogal eens dat zij een uitvaartverzekering overbodig vinden. Toch zien we steeds vaker berichten in de media verschijnen dat een nabestaande de kosten van de uitvaart van hun dierbare niet kan betalen en daarbij hulp vraagt.

Het is de moeite waard om je eens in het begrip ‘uitvaartverzekering’ te verdiepen en voor jezelf een eerlijke afweging te maken. Heb ik een uitvaartverzekering nodig? Kijk daarbij niet alleen naar de kosten, maar ook alle hulp en zorg die je nabestaanden ontvangen.

Of je nu 1 jaar of 25 jaar premie hebt betaald, de uitvaart is altijd verzekerd

Een uitvaartverzekering keert altijd uit. Daar zit ook meteen een heel belangrijk verschil met geld opzijzetten voor je uitvaart. Het blijft voor velen een mysterie wanneer een overlijden gaat plaatsvinden. Het is maar de vraag of er op dat moment al genoeg geld opzijgezet is. Ook moet je ervan verzekerd zijn dat het bedrag gereserveerd blijft voor je uitvaartkosten. Daar moet je wel de discipline voor hebben. Tegelijkertijd wordt alles ook steeds duurder. Dus ook de kosten van je uitvaart. Een uitvaart kost in Nederland nu al gemiddeld 7.000 tot 10.000 euro. Met een uitvaartverzekering hoeven je nabestaanden dit bedrag niet zelf te betalen of daar de erfenis voor te gebruiken. Daarnaast stijgt het verzekerd bedrag mee met de prijsstijgingen.

Bekijk ook eens ons filmpje waarin we de mogelijkheden van een uitvaartverzekering uitleggen.

Dat je vrienden en familie je moeten missen is al zwaar genoeg

Je vrienden en je familie zijn je veel waard. Daarom wil je toch ook de mensen van wie je houdt met liefde en zorg achterlaten als jij wegvalt. Dat ze geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten en dat ze geholpen worden bij het regelen van een mooi afscheid. Dit kan je regelen door een uitvaartverzekering af te sluiten.

Lage(re) premie

Begin je jong met een uitvaartverzekering dan profiteer je van een bijkomend voordeel. De premie voor jongeren is erg laag. Daar is een logische verklaring voor. Een 25-jarige die een verzekering afsluit leeft waarschijnlijk langer voordat de verzekering uit moet keren dan het geval is bij een 55-jarige die een uitvaartverzekering afsluit. Om de maandelijkse premie laag te houden, is het dus best aantrekkelijk om al jong te starten. Neem dat ook zeker mee in je overweging.

Meer over onze uitvaartverzekering

Waarom neem jij wel of geen uitvaartverzekering?


Topic geopend op 7 juni

Praat mee op het forum

Rianne: "Wat zijn voor jou redenen (geweest) om een uitvaartverzekering af te sluiten? Of waarom heb je dat juist (nog) niet gedaan?" Deel je overwegingen.

2 reacties

 

  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers