• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Het stappenplan

Om je te helpen met het delen van jouw mooie woorden hebben wij een handig stappenplan ontwikkeld met praktische tips.

 

'Mooie en fijne aanknopingspunten.'

4 sterren van de 5

Inspiratie: voorbeelden van de 7 mooiste toespraken ooit

Een brok in je keel, trillende knieën, bang om je woorden te vergeten... Het valt niet mee om een mooie toespraak te houden. Wij zetten een paar mooie toespraken op een rij waarvan je kunt leren.

De wijze woorden van Steve Jobs

Een klassieker uit 2005. Jobs speechte voor afgestudeerde studenten van Standford University over creativiteit en kansen zien. De toespraak boeide niet alleen de universiteit, maar ook de gebruikers van youtube. Meer dan 22 miljoen keer werd zijn hoopvolle en inspirerende speech bekeken.

 

Hilarische of grappige speech

Deze lange speech is een advies aan afgestudeerde studenten hoe je een gelukkig leven leidt. Hoe? Door zonnebrandcreme te gebruiken. De hilarische woorden werden in 1997 verteld door Kurt Vonnegut in een grappige speech. Later gebruikte de regisseur Laz Buhrmann deze mooie woorden in zijn film en plakte er een mooi muziekje onder.

 

De toespraak van Charlie Chaplin

De speech die Charlie Chaplin hield in zijn film 'The Great Dictator' komt uit 1940. Gedateerd zijn zijn woorden zeker niet. Sterker nog: in onderstaand filmpje is te zien dat zijn woorden nog altijd actueel zijn.

 

Zelf een inspirerende speech schrijven?

Met deze 7 tips schrijf jij een toespraak waarin je gevoelens voor je dierbaren centraal staan.

Ontroerende speech van Viola Davis

Toen actrice Viola Davis in september 2015 de Emmy voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Dramaserie won, won ze deze niet alleen als eerste Afro-Amerikaanse vrouw, maar ook vele harten door haar indrukwekkende en ontroerende speech.

 

Emma Watson: inspirerende woorden

In 2014 hield actrice Emma Watson een bijzondere toespraak tijdens een bijeenkomst van de Verenigde Naties in New York. De ambassadeur voor vrouwenrechten pleitte met inspirerende woorden voor de campagne 'HeforShe' dat mannen moeten meestrijden tegen vrouwenonderdrukking. De meeste mensen kennen haar als Hermoine uit de Harry Potter films, maar hier liet ze zien wie Emma was en waar zij voor staat! Het antwoord op haar toespraak was een daverend applaus en meer dan 7 miljoen views op Youtube.

 

Korte speeches

Bovenstaande speeches zijn prachtig, maar ook lang. Dat het ook anders kan, bleek uit de 'Waarom wachten' campagne van coöperatie DELA. Familieleden verrassen hun dierbaren met mooie woorden. De lengte? Nog geen 1 minuut! Met korte speeches kan het dus ook.

Martine verrast haar vader Klaas

Deze lieve zoon verrast zijn vader in een bomvol stadion

Zelf een toespraak schrijven

Met deze 7 tips helpen wij jou op weg met het schrijven van een speech, waarin je eigen gevoelens voor een dierbare centraal staan.