Medische acceptatie

Gezondheidsvragen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering is een levensverzekering. Dat betekent dat je het leven van iemand verzekerd. Omdat wij iedereen een eerlijke premie willen aanbieden, schatten wij het risico op overlijden in. Dit doen we aan de hand van een aantal vragen over jouw gezondheid.

In de meeste gevallen is er geen verhoogd risico. Dan krijg je direct na de aanvraag van het DELA UitvaartPlan je polis toegestuurd.

Soms moeten we een aantal aanvullende vragen stellen om het risico goed te kunnen inschatten. Is dit het geval, dan ontvang je na de aanvraag van het DELA UitvaartPlan een e-mail met een uitnodiging voor een online vragenlijst. Dit noemen we de elektronische gezondheidsverklaring.

Vul binnen 14 dagen de gezondheidsverklaring in

De gezondheidsverklaring vul je in op een beveiligde website. Zorg dat je dit binnen 14 dagen doet. Na 14 dagen is de inloglink niet meer geldig en moet je opnieuw een aanvraag doen.

Onze afdeling Medische Acceptatie beoordeelt je aanvraag op basis van de gezondheidsverklaring. Wanneer bij de beoordeling blijkt dat er extra risico’s zijn, dan kijken we tegen welke voorwaarden je verzekerd kunt worden.

 

Drie opties na medische beoordeling

Na de beoordeling zijn er drie mogelijkheden:

  1. Je wordt geaccepteerd. Er is geen verhoogd risico. Je krijgt de nieuwe verzekering, de uitbreiding van je verzekering of verlenging van de looptijd tegen de normale premie. Je ontvangt je polis binnen 7 werkdagen.
  2. Je wordt geaccepteerd tegen een verhoogde premie. Er is een verhoogd risico op basis van je gezondheid. Je ontvangt van ons een brief met daarin je nieuwe premie. Daarnaast krijg je een brief met uitleg waarom we je premie verhogen. Je ontvangt ook direct je nieuwe polis. Ga je niet akkoord met je nieuwe premie of wil je nog iets aanpassen op je polis? Neem dan contact op met onze Klantenservice via 040 260 16 36. Meer gegevens vind je op je polis.
  3. Je wordt niet geaccepteerd. Het risico is te hoog op basis van gezondheid. Dit is maar in 10% van de aanvragen het geval. Je ontvangt van ons een brief met daarin het besluit over de afwijzing en een brief met uitleg waarom we je niet kunnen accepteren.

90% van de aanvragen wordt automatisch geaccepteerd

Verzeker je niet alleen jezelf, maar ook je partner en/of kinderen? Dan kan het gebeuren dat we je na de aanvraag meerdere gezondheidsverklaringen toesturen. Let goed op dat je voor iedereen de juiste gezondheidsverklaring invult. En houd er rekening mee dat wij de verzekeringsaanvraag pas kunnen verwerken zodra alle gezondheidsverklaringen zijn ingevuld.

 

Ben je genezen van kanker?

Heb je in het verleden kanker gehad en ben je daarvan genezen? Dan hoef je dat in een aantal gevallen niet te vermelden. In welke gevallen dat niet hoeft, lees je in de toelichting gezondheidsverklaring. In alle andere gevallen moet je het wel aangeven in de gezondheidsverklaring. Je kunt ook de checklist van het Verbond van Verzekeraars gebruiken, om te zien of je het wel of niet moet vermelden.

Onderstaande video van het Verbond van Verzekeraars geeft uitleg en tips over het invullen van de gezondheidsverklaring.

Het DELA UitvaartPlan

Het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart (begrafenis of crematie).