• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Woorden voor een afscheid: gedichten en teksten

‘Woorden schieten tekort’; een veelgebruikt gezegde bij afscheid nemen. Niet voor niets want het vinden van de juiste woorden bij het afscheid van een dierbare kan lastig zijn. Om je te helpen bij het vinden van de juiste woorden, verzamelden wij de mooiste teksten en gedichten. Voor bijvoorbeeld op een rouwbrief, een afscheidstoespraak of een condoleancekaart.

Op onze mooie woorden-pagina vind je gedichtjes met mooie woorden bij een overlijden, voorbeelden van condoleanceteksten of tips voor het schrijven van een afscheidsspeech. Mooie woorden nemen het verdriet niet weg, maar kunnen de pijn misschien iets verzachten.

Mooie woorden bij een afscheid

Je hebt een dierbare verloren en je wilt op een zo mooi mogelijke manier afscheid nemen. Mooie woorden kunnen daarbij niet ontbreken.

Gedichtenbundel

Het vinden van de woorden om iemand troost te bieden is lastig. Om je te helpen hebben wij mooie afscheidsteksten en gedichten rondom overlijden gebundeld.

Stappenplan: speech schrijven

Het stappenplan helpt je stap voor stap bij het schrijven en houden van een mooie afscheidsspeech. Hoe moeilijk ook, met deze 10 stappen schrijf je zeker een mooi afscheidswoord.