• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Inspiratiegids uitvaart

Op pagina 8 van onze inspiratiegids vind je meer originele ideeën voor muziek tijdens de uitvaart. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

 

Live-muziek tijdens de uitvaart van je dierbare

Muziek bepaalt voor een groot deel de sfeer tijdens een uitvaart en het werkt troostend. Lijkt het je fijn als er live-muziek wordt gespeeld? De mogelijkheden zijn eindeloos. Van gespecialiseerde uitvaartzangers en zangeressen tot complete bands, koren, troubadours en doedelzakspelers. Met dit artikel hopen we je inspireren op zoek te gaan naar muziek die het juiste gevoel voor jullie weet over te brengen.

De uitvaartzanger

Siebe Palmen is uitvaartzanger en oprichter van Geleefde Liedjes. ’Uitvaarten hebben, ondanks het verdriet, toch ook vooral iets moois. Ik vind het bijzonder eervol om uitgenodigd te worden om te komen zingen op een uitvaart en daarmee bij te dragen aan de herinneringen.’

Hield hij of zij van jazz?

Bij de Jazzcentrale huur je een jazzband of een dj. Je kunt kiezen voor klassieke jazz of dixieland of een combinatie Great Gatsby/Roaring Twenties/Peaky Blinders. Met of zonder zang, in samenstellingen van solo tot kwartet, en met verschillende instrumenten. Ze beloven voor elk budget een oplossing te hebben.

Vier blazers

Het kwartet Flantes dat uit vier blazers bestaat, speelt muziek naar wens, zowel binnen als buiten. De mannen van Flantes hebben ieder hun sporen ruimschoots verdiend in de muziek. Van klassiek tot pop, van musical tot jazz. Je kunt zelf kiezen wat het beste bij de uitvaart past.

Leg je muziekwensen vast
Welke muziek mag gespeeld worden tijdens je uitvaart? Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Liefs uit Schotland

Was Schotland de lievelingsbestemming van je dierbare? Waarom dan niet luisteren naar de weemoedige klanken van een doedelzak? Je kunt bij Mackay Bagpipe Services ook meerdere pipers inhuren, eventueel begeleid door een drummer.

Helende klanken van een mantra

Mantra’s zijn eeuwenoud. Liefhebbers ervaren de klanken en trillingen als rustgevend. Ze zorgen voor ‘stilte in je hoofd’ en kunnen helend werken. Gezongen mantra’s kunnen bijdragen aan een fijne sfeer tijdens de uitvaart. Je kunt mantra’s samen zingen of laten zingen, bijvoorbeeld door Hédi Carlee.

Psalmen & liederen

Het Laatste Lied is een christelijk platform voor live-muziek tijdens een rouwdienst of uitvaart. Je kunt kiezen uit instrumentale muziek, het begeleiden van samenzang of luisterliederen door een muzikale formatie naar keuze. Op hun website vind je een top 25 meest gekozen gezangen, een top 25 meest gekozen psalmen, een top 25 opwekkingsliederen en een top 25 Engelstalige liederen.

Wat zoek je?

Zoveel stijlen van muziek, zoveel keus, hierbij enkele handige websites! Ben je op zoek naar:

De genoemde muzikanten zijn slechts voorbeelden. Je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar een band of artiest.

Inspiratiegids uitvaart

In onze gratis inspiratiegids staan meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Inspiratieonderwerpen: foto en video, bloemen, kist of wade, rouwkaart en advertentie, muziek, locaties, mooie woorden, eten en drinken, rituelen en asbestemming.