• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

In gesprek over je uitvaart

Het kan lastig zijn om het gesprek over je uitvaart te starten. Toch is het belangrijk om je wensen te bespreken met je dierbaren. Om het gesprek op gang te brengen, kun je deze kaarten gebruiken.

 

Zelf je uitvaart regelen of laat je dit over aan je naasten?

Gerja en haar dochter Nelleke gaan in gesprek over hun uitvaart. Door het over uitersten te hebben, blijkt dat ze toch niet écht van elkaar wisten hoe een afscheid eruit zou moeten zien. Wat voor de één voor de hand liggend is, is voor de ander ondenkbaar.

Gerja en Nelleke krijgen uiteenlopende stellingen over hun uitvaart voorgelegd. Hoe goed moeder en dochter elkaar ook kennen, ze worden soms toch nog verrast door elkaars keuzes. Zo wil Gerja thuis worden opgebaard, terwijl Nelleke kiest voor een uitvaartcentrum. Gerja: ‘Ik zou dat heel lastig vinden. Begrijp je niet dat ik dan dag en nacht bij je wil zijn?’ Bekijk de video en zie hoe belangrijk het is om je uitvaartwensen bespreekbaar te maken.

Vul nu je wensenboekje in

Met het online wensenboekje geef je eenvoudig aan hoe jouw afscheid er uit mag komen te zien. Het geeft je nabestaanden rust en helpt ze op weg.

Kaartenset als hulpmiddel
Nadenken over je eigen afscheid is lastig omdat het je confronteert met je eigen sterfelijkheid. Met het feit dat je dierbaren op een bepaald moment moet achterlaten. Maar om je dierbaren zo goed mogelijk achter te kunnen laten, is het juist belangrijk om over je wensen na te denken, deze vast te leggen en te bespreken met je dierbaren. Om het gesprek met je dierbaren op gang te brengen, kun je de set met kaartjes downloaden die Gerja en Nelleke gebruiken in de video. Op elk kaartje vind je twee uitersten. Maak een keuze en licht je keuze toe.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil

Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen.

Mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering

Bekijk de uitvaartverzekering van DELA

Bespreek je uitvaartwensen

Heb je al eens met een dierbare jouw uitvaartwensen besproken? Hierover praten kan lastig zijn. Deze gratis kaartenset helpt je het gesprek samen aan te gaan.