• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Uitvaart zonder verzekering

Ook zonder verzekering helpen onze mensen je bij het regelen van een persoonlijk afscheid.

 

Met deze 6 tips vind je de uitvaartverzorger die bij je past

Aan het einde van een prachtige afscheidsdienst staat de uitvaartverzorger op en leest een gedicht voor. Het gaat over een vlinder die vliegt naar de hemel, naar een betere wereld. ‘Die vlinder staat symbool voor Annie,’ besluit hij. Maar Annie geloofde helemaal niet in de hemel: haar hemel was waar haar dierbaren waren. Een vervelend einde van een mooie uitvaart. Hoe neem je wél goed afscheid? Het begint met het vinden van de juiste uitvaart- of begrafenisondernemer die een persoonlijk afscheid regelt dat past bij de persoon die is overleden. Deze 6 tips helpen je op weg.

Vraag vrienden en familie met welke uitvaartverzorgers zij goede ervaringen hebben

De keuze voor een uitvaartverzorger en -ondernemer is heel persoonlijk. Geld en andere praktische overwegingen spelen een rol, maar belangrijker is het gevoel: dat moet kloppen. Heb jij vrienden of familie die al eerder een uitvaart hebben moeten regelen? Vraag ze dan naar hun ervaringen. Hun persoonlijke verhalen helpen je begrijpen waar de verschillende begrafenisondernemers voor staan, en of dat past bij de manier waarop jij afscheid wilt nemen.

Lees wat voor ervaringen andere nabestaanden hebben

Naast de ervaringen van je eigen vrienden en familie zijn ook ervaringen van andere mensen waardevol. Ze geven je een bredere inkijk in de mogelijkheden van verschillende begrafenisondernemers. Hoe klein of groots kan het afscheid worden vormgegeven? Hoeveel ruimte is er voor buitengewone wensen? Hoe duurzaam zijn de opties? De meeste (grote) uitvaartondernemers publiceren reviews en ervaringsverhalen op hun eigen website.

Laat je inspireren door anderen

Benieuwd hoe mensen een afscheid geregeld door een uitvaartverzorger van DELA hebben ervaren? 

 

Bekijk de reviews

Download onze bijzondere bundel met uitvaartverhalen

Vraag een rondleiding aan

Het is fijn als de plek waar je afscheid neemt bij je past. Misschien heb je eerder uitvaarten bijgewoond op locaties die je aanspraken, misschien heb je een plek op het oog waar je nog nooit bent geweest. Bij de meeste begrafenisondernemers kun je een rondleiding aanvragen. Je krijgt zo een beeld van de verschillende plekken van de uitvaartlocatie en kunt alle vragen stellen die je hebt. Coöperatie DELA heeft vestigingen in heel Nederland. Zoek een vestiging bij u in de buurt en neem gerust contact op voor een rondleiding.

Vergelijk de kosten van verschillende uitvaartverzorgers

Natuurlijk spelen ook de kosten een rol bij het organiseren van een afscheid. Hoeveel je kunt of wilt uitgeven bepaal jij helemaal zelf. Het helpt om je uitvaartwensen in kaart te brengen en vervolgens de bijbehorende kosten van verschillende uitvaartondernemers te vergelijken. Op dela.nl/zonderverzekering vind je de kosten voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering bij DELA.

Een persoonlijk afscheid, ook als je niet verzekerd bent

Ook zonder verzekering helpen onze mensen je bij het regelen van een persoonlijk afscheid.

Bepaal of het uitvaartbedrijf het Keurmerk Uitvaartzorg heeft

Uitvaartondernemers met het Keurmerk Uitvaartzorg voldoen aan strenge kwaliteitseisen, zoals heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart, een transparante kostenbegroting en bekwame uitvaartverzorgers die zijn opgenomen in het Register Uitvaartverzorgers. Op de site van Stichting Keurmerk Uitvaartzorg zie je of een uitvaartverzorger het keurmerk heeft.

Voer een vrijblijvend voorregelgesprek

De meeste uitvaartverzorgers bieden een voorregelgesprek aan, waarbij je je uitvaartwensen kunt bespreken en laten vastleggen. Veel mensen geven aan dat het rust geeft om te weten dat ‘de dingen zijn geregeld’ voor henzelf en hun dierbaren. Voorregelgesprekken zijn meestal vrijblijvend: mocht je daarna toch willen kiezen voor een ander uitvaartbedrijf, dan kan dat dus gewoon.

Stap voor stap

Onze uitvaartverzorgers helpen je stap voor stap om de uitvaart persoonlijk en bijzonder te maken. Je staat er niet alleen voor en kunt erop vertrouwen dat wij je zoveel mogelijk (praktische) zorgen uit handen nemen. Samen proberen we het afscheid zo vorm te geven dat er waardevolle herinneringen gemaakt kunnen worden voor later. Met het stappenplan uitvaart regelen weet je wat er op je af komt.