• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Muziek bij een uitvaart

Met muziek kun je een dierbare heel persoonlijk herdenken. In onze inspiratiegids vind je meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er mogelijk is bij een afscheid. Bekijk pagina 8 voor inspiratie rondom uitvaartmuziek.

Afscheid nemen van papa: 20 prachtige uitvaartliedjes

Uitvaartnummers voor papa’s zijn er ongelooflijk veel. Bij dit onderwerp komen veel mensen al snel uit bij het lied ‘Papa’ van Stef Bos. Dit lied, over een vader en een zoon die tijdens hun levens soms botsten, maar die eigenlijk heel veel op elkaar lijken, is hét voorbeeld van een lied dat bij veel mensen de juiste snaar weet te raken. Het lied vertolkt in hun ogen hoe hun eigen relatie als vader en zoon was. De juiste muziek zegt zo vaak meer dan 1000 woorden.

Muziek roept herinneringen aan je vader op

Het overlijden van je vader, of van een vaderfiguur, zorgt er vaak voor dat een blik vol herinneringen wordt opengetrokken. De eerste keer samen naar een voetbalwedstrijd, (zonovergoten) vakanties die maanden leken te duren of de goede gesprekken die je met je vader hebt gevoerd. Dit soort herinneringen brengen vaak emoties naar boven. Emoties die je misschien tijdens de uitvaart in een toespraak wilt verwerken. Of waaraan je invulling wilt geven door het kiezen van de juiste uitvaartmuziek. Liedjes waardoor je terugdenkt aan alles wat jullie samen hebben beleefd, of die ineens doen herinneren aan één specifiek moment met je vader. Het kan ook zijn dat sommige liedjes vooral veel troost bieden. Afscheid nemen met passende uitvaartmuziek is een mooie manier om je vader te herinneren. 

Nummers voor papa die jouw gevoel verwoorden 

Een uitvaartnummer voor papa hoeft natuurlijk niet altijd de vader-zoon of vader-dochter-relatie te beschrijven. Het kan ook een lied zijn waarin een belangrijk persoon wordt omschreven. Of een lied waarin meer een gevoel, beleving of situatie wordt geschetst. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Old and Wise’ van The Alan Parsons Project. Dit nummer over een ouder iemand die terugkijkt op zijn leven is  uitgegroeid tot een ware uitvaartklassieker. Juist omdat dit nummer voor veel mensen zo herkenbaar is en de juiste emotie oproept.

Beluister de uitvaartmuziek top 100
Wat zijn de meest beluisterde uitvaartnummers op dit moment? Je vindt en beluistert ze in de uitvaartmuziek top 100 van DELA

20 uitvaartnummers voor vader op een rij

Ben je op zoek naar één of meerdere liedjes om je eigen papa het afscheid te geven dat hij verdient? Om jou te inspireren en verder op weg te helpen, hebben we hieronder in willekeurige volgorde 20 uitvaartliedjes op een rijtje gezet. Hopelijk ontdek je het nummer dat voor jouw gevoel perfect past.

Artiest Nummer
1. Stef Bos Papa
2. The Alan Parsons Project Old and Wise
3. Alain Clark Father and Friend
4. Eric Clapton My Father’s Eyes
5. Phil Collins Father to Son
6. Bruce Springsteen Factory
7. Cat Stevens Father and Son 
8. Marco Borsato Dochters
9. Pearl Jam Release
10. Neil Young Old Man
11. Frank Sinatra My Way
12. Josh Groban You Raise Me Up
13. Mike and the Mechanics Living Years
14. Guus Meeuwis De Weg
15. Luther Vandross Dance With My Father 
16. John Mayer Daughters
17. Paul Simon Father and daughter
18. James Blunt Monsters
19. Clouseau Afscheid van een vriend
20. Maaike Ouboter Dat ik je mis
 

Beluister de lijst met alle uitvaartliedjes voor papa.

Doe muziekinspiratie op

Wat voor muziek past bij het afscheid van jouw dierbare? Op pagina 8 van onze inspiratiegids staan praktische tips over uitvaartmuziek. Je doet niet alleen inspiratie op over uitvaartmuziek, maar ontdekt ook hoe muziek je kan helpen bij het vinden van de juiste woorden. Zo vind je de muziek die bij het leven van je dierbare past.