• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Uitvaart zonder verzekering

Ook zonder verzekering helpen onze mensen je bij het regelen van een persoonlijk afscheid.

 

Er is geen uitvaartverzekering. Hoe kun je dan een waardig afscheid regelen?

De meeste mensen in Nederland hebben een uitvaartverzekering. Zij willen hun naasten ontzorgen in een emotionele periode waarin er veel geregeld moet worden. Toch heeft niet iedereen een uitvaartverzekering, om verschillende redenen. Hoe kunnen zij toch een waardig afscheid regelen? Wij geven in dit artikel antwoord op 8 veelgestelde vragen.

Kan ik bij DELA ook een uitvaart regelen zonder uitvaartverzekering?

Ja, dat kan. Of het nu gaat om jezelf of een dierbare: wij verzorgen een begrafenis of crematie die past bij het budget, de wensen en de cultuur of de religie. Door heel Nederland staan betrokken en ervaren teams klaar om samen met de nabestaanden invulling te geven aan alle wensen. Onze ervaren uitvaartverzorgers zijn sterk verankerd in de regio waar ze werken en waar ze vaak zelf ook vandaan komen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat je op een persoonlijke en mooie manier afscheid kunt nemen. Je krijgt daarbij dezelfde betrokken en deskundige dienstverlening als onze verzekerden. Want DELA is er al meer dan 80 jaar voor iedereen.

Waarom kiezen voor uitvaartverzorging van DELA?

Onze lokale uitvaartverzorgers staan klaar om samen met jou de uitvaart vorm te geven. Nabestaanden beoordelen de dienstverlening van uitvaartverzorging met een 9,1.

Welke uitvaartmogelijkheden zijn er?

Bij het regelen van een uitvaart komt er veel op je af. In een korte tijd krijg je veel informatie en moet je allerlei keuzes maken. Om je op weg te helpen, zetten we vier mogelijkheden voor een uitvaart zonder (DELA) uitvaartverzekering op een rij:

  • Ingetogen: hierbij neem je betaalbaar, bescheiden en respectvol afscheid. Je kiest hier voor een respectvolle crematie. Er kan, als je dit wilt, afscheid worden genomen met een klein gezelschap (tot 15 personen) in een sfeervolle familiekamer. Je wordt telefonisch ondersteund bij al je keuzes. 
  • Zorgeloos: vanaf het melden van overlijden neemt onze uitvaartverzorger alle zorg uit handen. Hij komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van alle keuzes. Zo bestaat de mogelijkheid tot thuisopbaring, een persoonlijke afscheidsdienst en nog veel meer. Onze uitvaartverzorger helpt bij het persoonlijk en bijzonder maken van het afscheid en neemt de zorg van de organisatie zoveel mogelijk op zich. 
  • Huiskamer: je neemt afscheid met een klein gezelschap, als je kiest voor een huiskamerafscheid. We hebben op onze locaties sfeervolle ruimtes waarin je intiem afscheid kunt nemen. We kunnen je ook helpen bij het regelen van een afscheid in eigen woonkamer. Zo neem je op een intieme en persoonlijke manier afscheid met je meest dierbare vrienden en familieleden.
  • Zelf samenstellen: met onze online tool leg je de belangrijke uitvaartwensen vast en houd je zelf de regie in handen. Kies je voor een (natuur)begrafenis of crematie? Waar wordt de overledene opgebaard? Hoe ziet de afscheidsdienst eruit? Je doet dit in alle rust, eventueel samen met je familie. Pas na het invullen van de keuzes heb je contact met een van onze uitvaartverzorgers en bepaal je samen wie wat gaat regelen.

Welke uitvaart past het beste bij de uitvaartwensen?

Wil je liever niet te veel geld uitgeven aan een uitvaart of mag het van jou gewoon allemaal wat kleiner? Dan is een Ingetogen crematie een mooie keuze. Astrid Schuit nam op deze manier afscheid van haar lieve moeder: ‘Het was mooi om het afscheid in besloten kring te kunnen doen. We deelden hetzelfde verdriet en dezelfde herinneringen, waardoor we ons erg verbonden voelden.’

Pak je het graag wat uitgebreider aan, maar wil je niet te veel zelf regelen, dan is een Zorgeloos afscheid heel geschikt. Onze uitvaartverzorger ontzorgt je vanaf het eerste contact en begeleidt je stap voor stap door alle keuzes die je moet maken. Jij kunt je daardoor richten op dat wat ertoe doet: je emoties en de mensen die dit samen met jou doorleven.

Ben je op zoek naar afscheid nemen met een klein gezelschap, dan kan dat met de optie Huiskamerafscheid. We hebben ruimtes die we sfeervol inrichten voor een afscheid in kleine kring. Je kunt hier samen zittend rondom de afscheidskist herinneringen ophalen. Of aan statafels een drankje drinken, foto's bekijken en luisteren naar de favoriete muziek van de dierbare. Een huiskamerafscheid kan ook bij je thuis, bijvoorbeeld in de woonkamer of in de tuin of op een andere plek die goed bij je dierbare past.

Kan ik de begrafenis of crematie ook zoveel mogelijk zelf regelen?

Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. Naast allerlei keuzes die je moet maken over het afscheid zelf, zijn er een aantal wettelijke verplichtingen. Zo moet het overlijden vast worden gesteld door een arts en moet er aangifte van overlijden worden gedaan bij de gemeente. Ook het verzorgen, opbaren en vervoeren van de overledene is niet eenvoudig. Met onze Zelf samenstellen uitvaart heb je zelf de regie in handen, maar krijg je wél de professionele ondersteuning die je nodig hebt. Pas nadat je in alle rust online je uitvaartwensen hebt ingevuld – alleen of samen met je dierbaren – komt onze uitvaartverzorger in beeld. Samen besluiten jullie wat je zelf regelt en waar de uitvaartverzorger mag ondersteunen. Bij de afscheidsdienst is de uitvaartverzorger overigens altijd aanwezig.

Kan ik bij DELA een duurzame uitvaart regelen?

Bij DELA hebben we voor ieder onderdeel van het afscheid een groen alternatief. Zo kun je kiezen voor een milieuvriendelijke kist of urn, een hergebruikte grafsteen of vervoer met een elektrische auto. Ook onze uitvaartlocaties worden duurzaam gebouwd. Wil je graag milieubewust afscheid nemen, maar weet je niet goed wat de opties zijn? Onze uitvaartverzorgers vinden samen met jou de passende invulling. Bij een Ingetogen crematie zijn de mogelijkheden om de uitvaart te verduurzamen beperkt, maar ook daar gaan we indien gewenst op zoek naar manieren. Zo kun je het kleine gezelschap vragen met gedeeld vervoer te komen en bloemen mee te nemen die niet in plastic zijn gewikkeld.

Wat kost een uitvaart bij DELA?

Dat is afhankelijk van de uitvaartwensen. Kies je bijvoorbeeld voor een klein en intiem afscheid (Ingetogen crematie), dan kan dat voor een vaste prijs van € 2.200 (plus € 550 als er afscheid wordt genomen met een gezelschap van totaal 15 personen). De prijzen van een Zorgeloos of Huiskamerafscheid of van een afscheid met Eigen Regie hangen sterk af van de keuzes die er worden gemaakt.

Wil je graag zoveel mogelijk zelf regelen (een afscheid met Eigen Regie), dan kan dat vanaf € 4.845. Voor een Zorgeloos afscheid, waarbij je wordt ontzorgd door een team van specialisten, beginnen de prijzen vanaf € 6.375. Een uitvaart thuis of in een huiskamer bij DELA regelen we vanaf € 5.850. We zijn altijd open over de prijzen: voordat we beginnen met het regelen van het afscheid ontvang je een kostenopgave. Je weet daardoor precies wat je waarvoor betaalt en komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Een persoonlijk afscheid, ook als je niet verzekerd bent

Ook zonder verzekering helpen onze mensen je bij het regelen van een persoonlijk afscheid.

Wat neemt DELA me allemaal uit handen?

Vanaf het eerste contact (het melden van overlijden) tot de nazorg na het afscheid: ons team van specialisten begeleidt je door iedere stap van het proces. Welke keuze je ook maakt, onderstaande dienstverlening krijg je bij ons altijd:

  • Het regelen van de aangifte en akte van overlijden bij de gemeente
  • Het vervoer van de overledene naar huis of het uitvaartcentrum
  • De laatste verzorging en opbaring van de overledene
  • Begeleiding door een betrokken team van specialisten
  • Nabestaandenzorg (behalve bij de Ingetogen uitvaart)

Wat als ik bij DELA ben verzekerd, maar mijn dierbare niet?

Ben je verzekerd bij DELA en regel je de uitvaart van een dierbare? Dan ontvang je als opdrachtgever € 250 korting.

Stap voor stap

Onze uitvaartverzorgers helpen je stap voor stap om de uitvaart persoonlijk en bijzonder te maken. Je staat er niet alleen voor en kunt erop vertrouwen dat wij je zoveel mogelijk (praktische) zorgen uit handen nemen. Samen proberen we het afscheid zo vorm te geven dat er waardevolle herinneringen gemaakt kunnen worden voor later. Met het stappenplan uitvaart regelen weet je wat er op je af komt.