Welke uitvaart­verzekering past bij mij?

Welke uitvaartverzekering je het beste kunt kiezen, is heel persoonlijk. Je uitvaart is namelijk ook heel persoonlijk. Misschien heb je wel een uitvaart met veel toeters en bellen in gedachten of wil je juist een rustige begrafenis. Kies een uitvaartverzekering die past bij jouw wensen.

Welke uitvaartverzekering is het beste?

Het ligt voor een groot deel aan je wensen welke uitvaartverzekering het beste bij jou past. Maar een goede uitvaartverzekering moet aan een aantal eisen voldoen. Allereerst wil je zeker weten dat de verzekering de uitvaart mogelijk maakt die jij in gedachten hebt. De kosten moeten dus gedekt zijn. Daarnaast moet duidelijk zijn wat je precies krijgt van de verzekeraar en waar de nabestaanden op kunnen rekenen. Natuurlijk mogen de maandelijkse kosten ook niet te hoog zijn.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Wanneer je uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt, is het belangrijk om te kijken naar welk soort uitvaartverzekering je kijkt.

Je kunt een natura verzekering hebben. Je nabestaanden krijgen dan een pakket uitvaartdiensten. Maar een geld- of koopsomverzekering kan ook. Dan ontvangen je nabestaanden een geldbedrag om de uitvaart mee te betalen. Naast het soort uitvaartverzekering bepaalt ook de duur van premiebetaling de hoogte van je premie. Je kunt kiezen voor een levenslange premiebetaling, maar ook tot 65-jarige leeftijd.

Kijk dus goed wat precies verzekert is als je uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijkt.

Bekijk onze uitvaartverzekeringen

 

Welke uitvaartverzekering past bij mij?

Het antwoord op deze vraag is voor iedereen anders. Het zou kunnen dat je een eenvoudige crematie wilt zonder veel extra's. Of misschien wil je juist dat je naasten je leven vieren, met bijvoorbeeld livemuziek, een hapje en een drankje. Welke verzekering het beste bij jou past, hangt dus helemaal af van jouw wensen. Ben je benieuwd hoeveel jouw uitvaartwensen kosten? Bereken het met onze handige uitvaartkostenwijzer.

Wil je graag advies over welke uitvaartverzekering het beste bij je past? Maak dan een afspraak met een onafhankelijk adviseur. Die kan samen met jou kijken welke uitvaartverzekering geschikt is voor jou. Deze adviseur rekent advieskosten, die spreek je samen af. Vind een onafhankelijk adviseur bij jou in de buurt.

 

Waarom bij coöperatie DELA?

Kies je voor een uitvaartverzekering in natura? Dan betaal je bij DELA in totaal altijd minder premie dan de totale kosten van de uitvaart. Bovendien krijgen je nabestaanden persoonlijke hulp bij het regelen van een mooi afscheid. We leggen het uit in de video hieronder.

 In dit voorbeeld zien we dat Joost in 2022 een DELA UitvaartPlan in diensten afsluit. Joost is dan 30 jaar. 
Uiteindelijk overlijdt Joost in 2072 op 80-jarige leeftijd. Tijdens zijn leven heeft Joost zo’n 12.600 euro premie betaald.
In 2072 verzorgt Coöperatie DELA zijn uitvaart ter waarde van 24.400 euro.

Joost had ook zelf kunnen sparen voor zijn uitvaart. Met een jaarlijkse rente van 2% zou hij uiteindelijk zo’n 19.100 euro bij elkaar gespaard hebben.
Dat is niet genoeg om een uitvaart met een waarde van 24.400 euro in 2072 te bekostigen. En Joost is nu vanaf dag 1 verzekerd voor de kosten van zijn uitvaart. 

Het DELA UitvaartPlan

Het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, sluit je af als je je wilt verzekeren voor de kosten en verzorging van je uitvaart (begrafenis of crematie).

Chat met onze medewerkers