Een uitvaartverzekering voor kinderen

U wilt uw kind(eren) meeverzekeren op uw uitvaartverzekering. Lees hier meer informatie over kinderen op uw DELA UitvaartPlan.

Chat met onze medewerkers

Belangrijke informatie
Voorwaarden

Ik ben zwanger is mijn kindje meeverzekerd in onze uitvaartverzekering?

Ja, wanneer wij de uitvaart verzorgen, dan is uw kindje automatisch verzekerd voor de basisdiensten van uw DELA UitvaartPlan. Ook bij minder dan 24 weken zwangerschap. Na de geboorte blijft uw kindje tot 60 dagen verzekerd voor de basisdiensten van de uitvaartverzekering.

Zijn mijn kinderen automatisch meeverzekerd op mijn uitvaartverzekering?

Nee, uw kinderen zijn niet automatisch meeverzekerd voor uw DELA UitvaartPlan. Tot 60 dagen na de geboorte is uw kind automatisch verzekerd voor de basisdiensten van uw uitvaartverzekering. Na deze periode zijn uw kinderen niet meer verzekerd. Daarom is het belangrijk om uw kind voor het eind van deze periode bij te schrijven. Direct uw kind bijschrijven op uw uitvaartverzekering.

Kan ik als grootouder een uitvaartverzekering voor mijn kleinkind afsluiten?

Ja dat kan. Heeft u als grootouder zelf ook een uitvaartverzekering, dan kan u ervoor kiezen om uw kleinkind voor de gunstige kinderpremie mee te verzekeren. Maar u kunt ook voor uw kleinkind een zelfstandige uitvaartverzekering afsluiten.

Welke premie betaal ik voor mijn kind(eren)?

Voor kinderen geldt een lage kinderpremie. De kinderpremie is een risicopremie. Dat betekent dat er geen waarde in de verzekering wordt opgebouwd. De kinderpremie geldt tot 25 jaar. Daarna geldt een hogere volwassenenpremie.

Mijn kind wordt 18 jaar

Zodra uw kind 18 jaar is geworden, verandert er veel. Vaak worden verzekeringen aangepast en wijzigen kinderpremies in volwassenpremies.
Bij het DELA UitvaartPlan is dit niet het geval! De premie en het verzekerde pakket van hem of haar wijzigt dan niet. Hij of zij blijft dus op uw polis staan en is verzekerd zoals u gewend bent.

De kinderpremie wijzigt pas in een volwassenpremie zodra uw kind 25 jaar wordt. Wij nemen dan tijdig contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn kind wordt 25 jaar

In het jaar dat uw kind 25 jaar wordt, wordt de premie van het DELA UitvaartPlan automatisch overgezet naar volwassenpremie. U wordt hier schriftelijk over geïnformeerd. Ook na de 25e verjaardag mag uw kind bij u op de polis van uw uitvaartverzekering blijven staan, ook als ze niet meer thuis wonen. 

Ik wil een zelfstandige polis voor mijn kind

Wilt u een zelfstandige polis voor uw kind? U kunt uw kind op een eigen uitvaartverzekering overschrijven. Als uw kind jonger is dan 25 jaar, dan verandert de premie van kinderpremie in een volwassenpremie. Als uw kind 25 jaar of ouder is, dan heeft het geen gevolgen voor de premie. Direct een zelfstandige polis aanvragen voor uw kind.

Voorwaarden meeverzekeren kinderen op uw uitvaartverzekering

  • Uw kind is tot 60 dagen na de geboorte meeverzekerd voor de verzekerde basisdiensten. Als, in geval van een overlijden, de uitvaart niet door DELA wordt verzorgd, dan komen we u tegemoet door de kosten van de uitvaart te betalen tot een maximum van € 2.953 in 2024. Hierbij gaat het alleen om de kosten die in de dienstenverzekering (artikel 5) zijn verzekerd.
  • Tot 25 jaar geldt een kinderpremie. Aanmelden kan tot maximaal 3 maanden voor 25-jarige leeftijd. Standaard wordt de kinderpremie afgesloten. U kunt ook kiezen voor een volwassenpremie. Er wordt dan direct waarde opgebouwd. Kinderen krijgen een premie passend bij de leeftijd.
  • Het kind wordt op uw polis bijgeschreven.